- 2 mrkve
- půlka bílého zelí (letní nebo špičaté)
- 1 polévková lžíce umeocta
- Zelí a mrkev nakrouháme na jemno v robotu nebo ho ručně nastrouháme na struhadle.
- Dáme do mísy, přidáme umeocet a rukama dobře propracujeme tak, aby pustilo šťávu.
- Upěchujeme v míse, přiklopíme talířkem nebo miskou, které pasují do mísy, aby byla zelenina pod tlakem a zatížíme. Ideálně lahví vody.
- Necháme na lince “kvasit” alespoň půl hodiny a podáváme.
- Můžeme nechat kvasit i déle, klidně 4 hodiny, pak uchováváme v lednici, kde vydrží i několik dnů.
- Kvašku přidáváme ke každému jídlu, nebo ji můžeme použít jako základ jiného salátu.
- Zvolte takovou mísu, na kterou vám bude pasovat jiný, menší talíř nebo mistička, abyste mohli zeleninu zatížit.
- Já použila na zatížení sójovou omáčku.
- Kvaška lze udělat z jakékoliv kombinace zeleniny.
Děti
Kvašku mohou děti v malém množství od 1 roku.
Imunita + Jídelníček + Antistres
Tři nabité webináře!
Rezervovat místo zdarma
Dětem od 1,5 roku můžete už tento salát podávat ke každému jídlu.
PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?
Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Mnaaaaaaam ♥️
Mnaaaaaam ♥️