- 2 mrkve
- půlka bílého zelí (letní nebo špičaté)
- 1 polévková lžíce umeocta
- Zelí a mrkev nakrouháme na jemno v robotu nebo ho ručně nastrouháme na struhadle.
- Dáme do mísy, přidáme umeocet a rukama dobře propracujeme tak, aby pustilo šťávu.
- Upěchujeme v míse, přiklopíme talířkem nebo miskou, které pasují do mísy, aby byla zelenina pod tlakem a zatížíme. Ideálně lahví vody.
- Necháme na lince “kvasit” alespoň půl hodiny a podáváme.
- Můžeme nechat kvasit i déle, klidně 4 hodiny, pak uchováváme v lednici, kde vydrží i několik dnů.
- Kvašku přidáváme ke každému jídlu, nebo ji můžeme použít jako základ jiného salátu.
- Zvolte takovou mísu, na kterou vám bude pasovat jiný, menší talíř nebo mistička, abyste mohli zeleninu zatížit.
- Já použila na zatížení sójovou omáčku.
- Kvaška lze udělat z jakékoliv kombinace zeleniny.
Děti
Kvašku mohou děti v malém množství od 1 roku.
💡 TIP: Stáhni si sadu na letní hubnutí ZDARMA hned teď.
Dětem od 1,5 roku můžete už tento salát podávat ke každému jídlu.
PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁
Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!
Komentáře
Mnaaaaaaam ♥️
Mnaaaaaam ♥️