Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Kvašená

“Kvaška” – presovaný salát

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna léto

Osvěžující, presovaný salát vám doporučujeme konzumovat nejlépe v létě, kdy naše tělo potřebuje vnitřně ochladit.

Ingredience
pro 4 porce
  • 2 mrkve
  • půlka bílého zelí (letní nebo špičaté)
  • 1 polévková lžíce umeocta

Na víkendový kurz vzala Iva obě děti, babičku na hlídání a hlavně hromadu dobré nálady. Protože už byla na kurzu v Pr...

Postup
  1. Zelí a mrkev nakrouháme na jemno v robotu nebo ho ručně nastrouháme na struhadle.
  2. Dáme do mísy, přidáme umeocet a rukama dobře propracujeme tak, aby pustilo šťávu.
  3. Upěchujeme v míse, přiklopíme talířkem nebo miskou, které pasují do mísy, aby byla zelenina pod tlakem a zatížíme. Ideálně lahví vody.
  4. Necháme na lince “kvasit” alespoň půl hodiny a podáváme.
  5. Můžeme nechat kvasit i déle, klidně 4 hodiny, pak uchováváme v lednici, kde vydrží i několik dnů.
Kombinujeme
  • Kvašku přidáváme ke každému jídlu, nebo ji můžeme použít jako základ jiného salátu.
Praktické
  • Zvolte takovou mísu, na kterou vám bude pasovat jiný, menší talíř nebo mistička, abyste mohli zeleninu zatížit.
  • Já použila na zatížení sójovou omáčku.
Obměna
  • Kvaška lze udělat z jakékoliv kombinace zeleniny.

Děti

Kvašku mohou děti v malém množství od 1 roku.

Dětem od 1,5 roku můžete už tento salát podávat ke každému jídlu.

PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

17 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
16. 6. 2023

Mnaaaaaaam ♥️

Mila Beata
16. 6. 2023

Mnaaaaaam ♥️

Ukázat další komentáře