Pikantní dýňová hořčice skvěle ladí například s pečenou zeleninou, tofu, seitanem nebo tempehem, rostlinnými párečky, karbanátky či rostlinnou sekanou. Můžete ji použít i na pomazání chleba nebo tortill.
Ingredience
  • 1 dýně (máslová nebo hokkaido)
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 2 bobkové listy
  • 2 lžičky hořčičných semínek
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • pepř
  • sůl
  • muškátový oříšek
  • zeleninový vývar nebo voda

Jak připravit dýňovou hořčici

  1. Na oleji osmahneme posolenou nakrájenou cibulku.
  2. Přidáme na kostky nakrájenou dýni (máslovou bez slupky, hokkaido i se slupkou) a koření.
  3. Zalijeme vývarem a dusíme cca 15-20 minut.
  4. Poté rozmixujeme dohladka.
  5. Ochutíme šťávou z citronu, hořčicí, muškátovým květem a pepřem.
  6. Uchováváme v lednici.

Praktické

Obměna

  • Pokud nemáte hořčičná semínka, použijte víc hořčice.
  • Muškátový oříšek lze vynechat, pokud ho nemáte rádi.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSegedínský guláš
Další článek7 nejšílenějších diet, které vám zaručeně zničí zdraví