- 1 dýně (máslová nebo hokkaido)
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 2 bobkové listy
- 2 lžičky hořčičných semínek
- šťáva z 1/2 citronu
- 1 lžička dijonské hořčice
- pepř
- sůl
- muškátový oříšek
- zeleninový vývar nebo voda
Jak připravit dýňovou hořčici
- Na oleji osmahneme posolenou nakrájenou cibulku.
- Přidáme na kostky nakrájenou dýni (máslovou bez slupky, hokkaido i se slupkou) a koření (bobkový list, hořčičná semínka).
- Zalijeme vývarem a dusíme cca 15-20 minut. Vypneme a přendáme do mixéru.
- Ochutíme šťávou z citronu, hořčicí, muškátovým květem a pepřem, obě koření jen po špetkách.
- Poté rozmixujeme dohladka.
- Uchováváme v lednici.
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart
Praktické
- Dýňová hořčice se hodí i jako dip k pečené zelenině.
- Místo dýně můžete použít již hotové dýňové pyré.
- Podávejte například s karbanátky, sekanou, tempeh steakem, na chlebu, plackách, tortillách aj.
Obměna
- Pokud nemáte hořčičná semínka, použijte víc hořčice.
- Muškátový oříšek lze vynechat, pokud ho nemáte rádi.
PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Mám dotaz – můžu hořčici zavařit a schovat do sklepa na zimu?
Zkoušel někdo?
Pomrzly mi dýně, tak je potřebuji zpracovat…
Děkuji!
Můžu se zeptat jak dlouho cca vydrží v lednici? Mám menší hokaido ale i tak mi přijde že toho bude hrozně mockdyz ji použiji celou. Mám takové dipy rád, tak by mi větší množství nevadilo, jen se bojím aby se nezkazila.Moc děkuji