- 1 šálek vařených fazolí cannellini
- 1 kus dýně
- olej
- 2 velké lžičky domácí směsi Cajun
- 200 g kokosového mléka
- sůl
- čerstvá petrželka
- 1 čajová lžička černého kmínu (černuchy)
- citrónová šťáva
- zeleninový vývar/voda
Jak připravit dýňovou polévku s cajunským kořením
- Do pánve dejte olej, rozpalte ho, přidejte černuchu a dýni nakrájenou na malé kousky.
- Jemně orestujte, posypte cajunem, znovu pár sekund orestujte, osolte a podlijte ohřátým zeleninovým vývarem nebo vodou.
- Pokračujte ve vaření, dokud dýně nezměkne. Poté na pánvi vidličkou rozmačkejte a přidejte fazole. Promíchejte a také přidejte kokosové mléko. Vařte dalších několik minut.
- Na talíři posypte čerstvou petrželkou a pokapejte citrónovou šťávou.
Praktické
- Máte-li připravené koření a vařené fazole, je to opravdu rychlý recept.
- Nevynechte černuchu a cajun, právě toto koření změní obyčejnou polévku v super pokrm.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv fazole.
Děti
- Pokud vaříte polévku pro děti, vynechte koření a uberte olej a sůl.
PS: Pozor, zavíráme vstup do Jarní očisty!
Poslední šance. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Stále mi ide na chuť černucha,takže táto polievka bola jasná voľba🙂
Dnes k obědu polévka s mým oblíbeným kořením 😊