Domů Téma Podzim

podzim

Jak si chránit a zahřívat ledviny

Ledviny které v zimě potřebují teplo, je nejlepší zahřát nahřátou solí. Když se sůl ohřeje, dokáže dlouho držet teplo a to je pro naše zimou...

Na podzim přidejte pikantní chuť

Plíce a tlusté střevo jsou na řadě právě na podzim. Můžeme si je posílit, vyčistit nebo pěkně zaneřádit. Záleží, jak se o ně postaráme....

Ruku v ruce s tradicemi aneb posvícení a hody

"To je zlaté posvícení, to je zlatá neděle. Máme maso a zas maso, k tomu kousek pečeně." Tak je to v říkance, kterou známe...

Teorie pěti elementů – dostaňte se zpět do rovnováhy

Jednotlivé druhy potravin, jejich barvy, chutě a způsoby tepelné úpravy dokáží ovlivňovat orgány našeho těla, emoce a to, jak se cítíme. Tradiční medicína to...

Zahřívací jídla plná veselých barev. Ideální pokrmy na podzim

Vyzkoušejte některý z těchto 14 pokrmů, které vás potěší, zahřejí a pohladí, i když je zrovna venku škaredě a zima. Ideální jídla do pochmurného...

Vařte sezónně – má to spoustu výhod! Víte, jak na to?

Už jste začali vařit podzimně? Nebo je to pro vás vyšší dívčí a vaříte celý rok to samé? Má to velké výhody přizpůsobit se...

Podzim ve skříni – udělejte si pořádek

První mrazíky se ohlásily a my začínáme stěhovat oblečení. Letní ze skříně ven, podzimní a zimní dovnitř. Taky zjišťujete, jaké poklady vlastně máte, a...

Kašel, rýma a chřipka: Proč je máme?

Na podzim jsou citlivé plíce a tlusté střevo. Pokud je nemáme v pořádku, pocítíme to na průduškách. Hrozí kašel, rýma a chřipka. Na vině...

4 tipy, jak si naplno užít podzim

Máme tu podzim. Hojnost ovoce a zeleniny, kouzlo vínové a zlatavé barvy, šustící listí lákající k procházkám a pochmurné počasí. Jak si ho užít...

Jak přizpůsobit stravu na podzim a vyhnout se nemocem

Jak se stravovat na podzim, abychom minimalizovali únavu, rýmy, chřipky a nachlazení? Vyvarujte se těchto chyb v jídelníčku a minimalizujte typické podzimní nemoci!

Jak přirozeně posílit imunitu – svou i dětí (6 praktických tipů)

Po létě, kdy jsme si dali tam nějakou zmrzlinu, občas zákusek, jinde něco grilovaného, je třeba změnit své návyky tak, abychom se vyhnuli podzimním...

Pochopte síly JIN a JANG. Jak ovlivňují nás i život kolem?...

Vše kolem nás, každou věc, událost nebo čin můžeme zhodnotit z pohledu energií JIN a JANG. Pokud víme, jak mezi nimi nastolit rovnováhu ve...

Udělejte si podzimní dezert: 11 tipů na zdravé dobroty

Léto už je nenávratně pryč, nastupuje podzim a s ním i chladnější dny. K tomu patří i změna jídelníčku. A také dezerty, které nás...

Bylinková grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina nikdy nezklame. A nemusíte mít gril, takhle je taky pečená v troubě. Tentokrát verze bylinková.

Křehký dort s „tvarohem“ a lesním ovocem (bezlepkový)

Lesní plody přímo vybízí k tomu, abychom z nich něco připravili. Vždycky jsem měla ráda různé tvarohové a jogurtové verze dortíků s ovocem, tak...

Pečená buchta s jablky, ořechy a mrkví

Jedná se o klasickou buchtu, v níž jsem nahradila cukr sladem, vynechala vajíčko a použila bio suroviny. Je to buchta pečená, tedy vhodná opravdu...

Vejmrda neboli jablečný křen

Křen s jablky to je náš oblíbený kondiment. Jedí ho i děti a musím ho bránit vlastním tělem, když chci něco uchránit i pro...

Tvarožník z amasaké (bez lepku a bez laktózy)

Tady je slibovaný recept na tvarožník z amasaké. Pro nás je to víc než náhrada za běžný cheescake. Je to lahoda a netlačí po...

Pečený batát s estragonem

Už jste zkoušeli péct batát? Když k obyčejnému rizotu ze zbytků od oběda přidám pečený batát, rodina má rázem dojem, že má sváteční jídlo...

Fazolové karbanátky v rýžovém papíru

Luštěninové karbanátky byly pro nás další krok k mužským žaludkům. Zejména ty smažené v rýžovém papíru velmi potěšily jejich chuťové buňky. Když dáte na...

Vysíláme živě 7.6. ve 21:00: Jak zhubnout do plavek – ZDARMA

Množí se dotazy kolem hubnutí a stravy na dovolené. A protože letní strava má svá specifika, která je dobrá znát, pokud si chceme léto...

Houby s nattem

Je léto, teplo a vlhko a kdo vyrazí do lesa, má šanci naplnit košík houbami. Dnes jsme dostali houby od babičky s dědou, snažila...

Webinář zdarma 28.1. ve 20:00: Jak upravit jídelníček na jaro

Pokud vás zajímá, jak se vyhnout jarní únavě, kilům navíc a nervozitě, čtěte dále. Chystáme pro vás další živé vysílání a máme dva dárky.

Webinář zdarma: Pojďme se znovu nastartovat po svátcích

Je po svátcích a my bychom měli být odpočatí. Bylo přeci volno a my měli šanci si mezi svátky odpočinout s rodinou u pohádek. Navzdory tomu...

Webinář zdarma: 5 kroků k zaručeně pohodovým a štíhlým Vánocům

Možná se vám zdá že jsme se zbláznily mluvit o Vánocích již v říjnu. Jenže znáte to, každý rok je to stejné. Těšíte se, že to...

Webinář zdarma: Jak upravit jídelníček na podzim

Ještě stále nosíte tílko a žabky? Pravděpodobně ne. Přichází podzim a my automaticky měníme šatník. Ale ne všichni si uvědomujeme, že stejně je potřeba...

Žampionová polévka

Miluji houbovou polévku a když jsem našla v lednici zapomenuté žampiony, hned jsem přemýšlela, jak ji udělat zdravě. Chtěla jsem takovou tu bílou s...

Lahodná hrachovka s vlašskými ořechy

Teplá, hustá polévka je v tomto počasí přímo balzám do břicha a navíc i nutnost pro zachování si zdraví. Tentokrát jsem zkombinovala hrách a...

Co jíst na podzim, abychom se vyhnuli rýmám, chřipkám a nebolela...

Nebudu vás zatěžovat sáhodlouhým popisem toho, jak tělo hospodaří s vodou a energiemi v organismu, ani jakou roli v tom hrají plíce a ledviny....

Grilovaná zelenina z trouby

V těchto chladných dnech je pečená zelenina tím pravým ořechový pro váš zimní jídelníček. Nedá moc práce, dělá se sama a chutí připomíná jídlo...

Pořád ještě rostou, rozveselte s nimi talíře

I když se to nezdá, venku stále ještě roste spousta věcí, které se dají jíst. Planá zelenina je plná energie, vitamínů, naprosto čerstvá a...

Jak jíst zdravě na výletech i s dětmi

Když se venku rozprší a je vlezlo, všichni se začnou krčit, mračit a deprese se najednou začne vyskytovat i ve slovníku zarputilého optimisty. Na mě počasí...

Ranní miso polévka s nudličkami

Vytvořit si závislost na ranní miso polévce je celkem rychlé. :-) Běžně mi jen polévka po ránu stačí, ale v zimě mám potřebu mít...

Co jsme dnes jedli (1.8.2013)

Na setkání s členy Klubu Jíme Jinak padl nápad na zveřejňování tipů na jídla. Zkušenější z vás už totiž nepotřebují přesné postupy a gramáže,...

Polévka z čerstvého špenátu

Sezóna špenátu už začala v květnu a proto by byla škoda si s ním neobohatit zdravý jídelníček. Špenátová polévka trochu jinak je další osvědčený...

Podzim je tu!

Biologický podzim nastal už v půlce srpna a ten kalendářní minulý pátek. Víte, jak změnit letní jídelníček na podzimní? Když si necháte poradit, vyhnete...

Regenerace plic a tlustého střeva

Podzim bývá pro mnoho lidí časem pokašlávání, střevních problémů (hl. zácpy) a smutku. Tyto příznaky regenerace orgánů spjatých s elementem kovu se nevyhýbají ani makrobiotikům, ba...
Téma: jang, džus, maliny, střevní mikrobiom, co pít v zimě, 5 elementů, exotické ovoce, jak přizpůsobit stravu na podzim, klima, krémová polévka, tuk, exotické plodiny, cuketa, energie jin a jang, zahřátí, nápoje, podzimní detoxikace, energie prostoru, těhotenství, zima, polévky, dýně, rozmarýn, kašel babské rady, fit strava, sušení, očista, Hokaido, studené nápoje, fitness strava, orgány podzimu, tradiční čínská medicína, zahřívací potraviny, imunita dětí, plíce, palačinky, houby, sezóna zima, rozinky, křížaly, bez mouky, půst, petržel, hroznové víno, ledvinový pás, rýže, imunita, syrová strava, karbanátky z fazolí, úklid, lesní houby, jin a jang principy, smažené, brokolice, pickles, nemoci na podzim, svačiny, marmeláda, kedluben, bez cukru, aduki, strava podle ročního období, záda, zázvor, děti od roka a půl, bancha, sladkosti, jak se zahřát, veganství, jídlo na podzim, oheň, original JJ, chřipka babské rady, vegetariánství, ostrá chuť, strava, vlašské ořechy, tai chi, bez mléka, podzimní recepty, jak posílit oslabené orgány, očkování, rýžový sirup, hlen, hrách, obklad ze soli, mikroflóra, lék na chřipku, kašel, mléčné výrobky, strava podle 5 elementů, dezert, oslabené orgány, svačinky, vanilka, sušená jablka, hleny, péče o střevo, buchta, svačina, migréna, bez lepku, úroda, deprese, jaro, borůvky, alergie na mléko, jak posílit imunitu, jídla na zahřátí, bakterie, podzimní strava, rychlovka, polévka, energie, ořechy, tlusté střevo, ABKM, zahlenění, mrkev, teorie 5 elementů, bez vajec, vegetariánské recepty, krém, zdravá podzimní jídla, řepa, mangold, snížená imunita, hlávkové zelí, detox na podzim, zánět horních cest dýchacích, střevo, štrůdl, nemoci podzim, kapusta, hody, jin, chuť na sladké, orgány, oběd, kvašení, celiak, bobkový list, fazole, chilli, čili, zdravé střevo, žampiony, zelenina, raw, co na bolest zad

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?