Domů Téma Podzim

podzim

Křehký dort s „tvarohem“ a lesním ovocem (bezlepkový)

Lesní plody přímo vybízí k tomu, abychom z nich něco připravili. Vždycky jsem měla ráda různé tvarohové a jogurtové verze dortíků s ovocem, tak...

Jste element KOV? Zjistěte, jací jste a jak se dostat do...

Jste element kov? Zjistěte, jaké jsou vaše silné a slabé stránky, emocionální příznaky nerovnováhy vašeho elementu, které nemoci vás mohou trápit, kterému orgánu je...

Jak si chránit a zahřívat ledviny

Ledviny které v zimě potřebují teplo, je nejlepší zahřát nahřátou solí. Když se sůl ohřeje, dokáže dlouho držet teplo a to je pro naše zimou...

Na podzim přidejte pikantní chuť

Plíce a tlusté střevo jsou na řadě právě na podzim. Můžeme si je posílit, vyčistit nebo pěkně zaneřádit. Záleží, jak se o ně postaráme....

Ruku v ruce s tradicemi aneb posvícení a hody

"To je zlaté posvícení, to je zlatá neděle. Máme maso a zas maso, k tomu kousek pečeně." Tak je to v říkance, kterou známe...

Teorie pěti elementů – dostaňte se zpět do rovnováhy

Jednotlivé druhy potravin, jejich barvy, chutě a způsoby tepelné úpravy dokáží ovlivňovat orgány našeho těla, emoce a to, jak se cítíme. Tradiční medicína to...

Zahřívací jídla plná veselých barev. Ideální pokrmy na podzim

Vyzkoušejte některý z těchto 14 pokrmů, které vás potěší, zahřejí a pohladí, i když je zrovna venku škaredě a zima. Ideální jídla do pochmurného...

Vařte sezónně – má to spoustu výhod! Víte, jak na to?

Už jste začali vařit podzimně? Nebo je to pro vás vyšší dívčí a vaříte celý rok to samé? Má to velké výhody přizpůsobit se...

Podzim ve skříni – udělejte si pořádek

První mrazíky se ohlásily a my začínáme stěhovat oblečení. Letní ze skříně ven, podzimní a zimní dovnitř. Taky zjišťujete, jaké poklady vlastně máte, a...

Kašel, rýma a chřipka: Proč je máme?

Na podzim jsou citlivé plíce a tlusté střevo. Pokud je nemáme v pořádku, pocítíme to na průduškách. Hrozí kašel, rýma a chřipka. Na vině...

4 tipy, jak si naplno užít podzim

Máme tu podzim. Hojnost ovoce a zeleniny, kouzlo vínové a zlatavé barvy, šustící listí lákající k procházkám a pochmurné počasí. Jak si ho užít...

Jak přizpůsobit stravu na podzim a vyhnout se nemocem

Jak se stravovat na podzim, abychom minimalizovali únavu, rýmy, chřipky a nachlazení? Vyvarujte se těchto chyb v jídelníčku a minimalizujte typické podzimní nemoci!

Vaříme v elementu KOV (podzim) – budujeme silnou imunitu

Podzim je ve znamení elementu kovu. Které potraviny jsou pro něj vhodné a které orgány je třeba posilovat? Co tyto orgány posiluje a co...

Jak přirozeně posílit imunitu – svou i dětí (6 praktických tipů)

Po létě, kdy jsme si dali tam nějakou zmrzlinu, občas zákusek, jinde něco grilovaného, je třeba změnit své návyky tak, abychom se vyhnuli podzimním...

Pochopte síly JIN a JANG. Jak ovlivňují nás i život kolem?...

Vše kolem nás, každou věc, událost nebo čin můžeme zhodnotit z pohledu energií JIN a JANG. Pokud víme, jak mezi nimi nastolit rovnováhu ve...

Udělejte si podzimní dezert: 11 tipů na zdravé dobroty

Léto už je nenávratně pryč, nastupuje podzim a s ním i chladnější dny. K tomu patří i změna jídelníčku. A také dezerty, které nás...

Bylinková grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina nikdy nezklame. A nemusíte mít gril, takhle je taky pečená v troubě. Tentokrát verze bylinková.

Pečená buchta s jablky, ořechy a mrkví

Jedná se o klasickou buchtu, v níž jsem nahradila cukr sladem, vynechala vajíčko a použila bio suroviny. Je to buchta pečená, tedy vhodná opravdu...

Vejmrda neboli jablečný křen

Křen s jablky to je náš oblíbený kondiment. Jedí ho i děti a musím ho bránit vlastním tělem, když chci něco uchránit i pro...

Tvarožník z amasaké (bez lepku a bez laktózy)

Tady je slibovaný recept na tvarožník z amasaké. Pro nás je to víc než náhrada za běžný cheescake. Je to lahoda a netlačí po...

Pečený batát s estragonem

Už jste zkoušeli péct batát? Když k obyčejnému rizotu ze zbytků od oběda přidám pečený batát, rodina má rázem dojem, že má sváteční jídlo...

Fazolové karbanátky v rýžovém papíru

Luštěninové karbanátky byly pro nás další krok k mužským žaludkům. Zejména ty smažené v rýžovém papíru velmi potěšily jejich chuťové buňky. Když dáte na...

Houby s nattem

Je léto, teplo a vlhko a kdo vyrazí do lesa, má šanci naplnit košík houbami. Dnes jsme dostali houby od babičky s dědou, snažila...

Webinář zdarma 28.1. ve 20:00: Jak upravit jídelníček na jaro

Pokud vás zajímá, jak se vyhnout jarní únavě, kilům navíc a nervozitě, čtěte dále. Chystáme pro vás další živé vysílání a máme dva dárky.

Webinář zdarma: Pojďme se znovu nastartovat po svátcích

Je po svátcích a my bychom měli být odpočatí. Bylo přeci volno a my měli šanci si mezi svátky odpočinout s rodinou u pohádek. Navzdory tomu...

Webinář zdarma: 5 kroků k zaručeně pohodovým a štíhlým Vánocům

Možná se vám zdá že jsme se zbláznily mluvit o Vánocích již v říjnu. Jenže znáte to, každý rok je to stejné. Těšíte se, že to...

Webinář zdarma: Jak upravit jídelníček na podzim

Ještě stále nosíte tílko a žabky? Pravděpodobně ne. Přichází podzim a my automaticky měníme šatník. Ale ne všichni si uvědomujeme, že stejně je potřeba...

Žampionová polévka

Miluji houbovou polévku a když jsem našla v lednici zapomenuté žampiony, hned jsem přemýšlela, jak ji udělat zdravě. Chtěla jsem takovou tu bílou s...

Lahodná hrachovka s vlašskými ořechy

Teplá, hustá polévka je v tomto počasí přímo balzám do břicha a navíc i nutnost pro zachování si zdraví. Tentokrát jsem zkombinovala hrách a...

Co jíst na podzim, abychom se vyhnuli rýmám, chřipkám a nebolela...

Nebudu vás zatěžovat sáhodlouhým popisem toho, jak tělo hospodaří s vodou a energiemi v organismu, ani jakou roli v tom hrají plíce a ledviny....

Grilovaná zelenina z trouby

V těchto chladných dnech je pečená zelenina tím pravým ořechový pro váš zimní jídelníček. Nedá moc práce, dělá se sama a chutí připomíná jídlo...

Pořád ještě rostou, rozveselte s nimi talíře

I když se to nezdá, venku stále ještě roste spousta věcí, které se dají jíst. Planá zelenina je plná energie, vitamínů, naprosto čerstvá a...

Jak jíst zdravě na výletech s dětmi

Podzimní výlety milujeme. Každý den, kdy je hezky, toužím vydat se na vzduch. Nejlépe na celý den. A jde to, i když máte malé...

Ranní miso polévka s nudličkami

Vytvořit si závislost na ranní miso polévce je celkem rychlé. :-) Běžně mi jen polévka po ránu stačí, ale v zimě mám potřebu mít...

Co jsme dnes jedli (1.8.2013)

Na setkání s členy Klubu Jíme Jinak padl nápad na zveřejňování tipů na jídla. Zkušenější z vás už totiž nepotřebují přesné postupy a gramáže,...

Polévka z čerstvého špenátu

Sezóna špenátu už začala v květnu a proto by byla škoda si s ním neobohatit zdravý jídelníček. Špenátová polévka trochu jinak je další osvědčený...

Podzim je tu!

Biologický podzim nastal už v půlce srpna a ten kalendářní minulý pátek. Víte, jak změnit letní jídelníček na podzimní? Když si necháte poradit, vyhnete...

Regenerace plic a tlustého střeva

Podzim bývá pro mnoho lidí časem pokašlávání, střevních problémů (hl. zácpy) a smutku. Tyto příznaky regenerace orgánů spjatých s elementem kovu se nevyhýbají ani makrobiotikům, ba...
Téma: zavařování, zahřívací jídla, bez sóji, houby, teorie pěti elementů, miso polévka, vlašské ořechy, fazole, úklid, tofu, imunita dětí, prvek kov, buchta, teplá jídla, snížená imunita, bezlepková dieta, jin a jang principy, rýma, zelí, batát, mléko, lívance, borůvky, na cesty, vývar z aduki, zázvor, migréna, vegetariánské recepty, amasaké, element kovu, imunita v těhotenství, top recepty, tuřín, hroznové víno, karob, alergie na mléko, pórek, roční období, co jíst na jaře, luštěniny, co na bolest zad, fazolové karbanátky, čaje, kaše, bolesti zad, rýžový sirup, koláč, sezóna jaro, citrusové ovoce, exotické plodiny, inspirace, Hokaido, lék na chřipku, úroda, solný obklad, karbenátkiy, rychlovka, kapusta, vinná réva, raw food, co jíst v létě, cyklus, natto, únava, cibule, zahřívací potraviny, pickles, pažitka, bez laktózy, jak léčit chřipku, děti od 2 let, vitariánství, očista, energie kovu, pozdní léto, detox na podzim, Hiziki, těhotenství, podzimní detoxikace, jídelníček na podzim, citrusy, barva, jak jíst podle 5 elementů, co pít v zimě, podzimní strava, hřebíček, zácpa, jin, česnek, bezlepkové vločky, makrobiotika, ovesné vločky, bederní pás, petržel, adzuki, sezóna léto, koláče, čtenářské recepty, sezóna podzim, zahřívající pokrm, jin a jang, sladkosti, strava podle ročních období, badyán, harmonie, perník, léto, kondiment, kůže, oblečení, bez masa, pilates, střídání ročních období, imunita u dětí, kedluben, sůl, skořice, teplé nápoje, vločky, hrách, jáhelník, hlávkové zelí, teorie 5 elementů, svačina, bílé fazole, bakterie, pudink, tuk, pohyb, orgány, ledvinový pás, střevní mikrobiom, studené nápoje, tai chi, podzimní recepty, růžičková kapusta, zima, kulatá zelenina, hody, jak detoxikovat tělo, jablečný křen, oheň, energie, celiakie, celer, aduki, posvícení, planá zelenina, mirin, ječmen

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?