Domů Tagy Podzim

podzim

Pečená buchta s jablky, ořechy a mrkví

Jedná se o klasickou buchtu, v níž jsem nahradila cukr sladem, vynechala vajíčko a použila bio suroviny. Je to buchta pečená, tedy vhodná opravdu...

Vejmrda neboli jablečný křen

Křen s jablky to je náš oblíbený kondiment. Jedí ho i děti a musím ho bránit vlastním tělem, když chci něco uchránit i pro...

Tvarožník z amasaké (bez lepku a bez laktózy)

Tady je slibovaný recept na tvarožník z amasaké. Pro nás je to víc než náhrada za běžný cheescake. Je to lahoda a netlačí po...

Ruku v ruce s tradicemi aneb posvícení a hody

"To je zlaté posvícení, to je zlatá neděle. Máme maso a zas maso, k tomu kousek pečeně." Tak je to v říkance, kterou známe...

Podzim je definitivně tady

Už jste začali vařit podzimně? Nebo je to pro vás vyšší dívčí a vaříte celý rok to samé? Má to velké výhody přizpůsobit se...

Pečený batát s estragonem

Už jste zkoušeli péct batát? Když k obyčejnému rizotu ze zbytků od oběda přidám pečený batát, rodina má rázem dojem, že má sváteční jídlo...

Fazolové karbanátky v rýžovém papíru

Luštěninové karbanátky byly pro nás další krok k mužským žaludkům. Zejména ty smažené v rýžovém papíru velmi potěšily jejich chuťové buňky. Když dáte na...

Vysíláme živě 7.6. ve 21:00: Jak zhubnout do plavek – ZDARMA

Množí se dotazy kolem hubnutí a stravy na dovolené. A protože letní strava má svá specifika, která je dobrá znát, pokud si chceme léto...

Houby s nattem

Je léto, teplo a vlhko a kdo vyrazí do lesa, má šanci naplnit košík houbami. Dnes jsme dostali houby od babičky s dědou, snažila...

Webinář zdarma 28.1. ve 20:00: Jak upravit jídelníček na jaro

Pokud vás zajímá, jak se vyhnout jarní únavě, kilům navíc a nervozitě, čtěte dále. Chystáme pro vás další živé vysílání a máme dva dárky.

Webinář zdarma: Pojďme se znovu nastartovat po svátcích

Je po svátcích a my bychom měli být odpočatí. Bylo přeci volno a my měli šanci si mezi svátky odpočinout s rodinou u pohádek. Navzdory tomu...

Webinář zdarma: 5 kroků k zaručeně pohodovým a štíhlým Vánocům

Možná se vám zdá že jsme se zbláznily mluvit o Vánocích již v říjnu. Jenže znáte to, každý rok je to stejné. Těšíte se, že to...

Webinář zdarma: Jak upravit jídelníček na podzim

Ještě stále nosíte tílko a žabky? Pravděpodobně ne. Přichází podzim a my automaticky měníme šatník. Ale ne všichni si uvědomujeme, že stejně je potřeba...

Žampionová polévka

Miluji houbovou polévku a když jsem našla v lednici zapomenuté žampiony, hned jsem přemýšlela, jak ji udělat zdravě. Chtěla jsem takovou tu bílou s...

Lahodná hrachovka s vlašskými ořechy

Teplá, hustá polévka je v tomto počasí přímo balzám do břicha a navíc i nutnost pro zachování si zdraví. Tentokrát jsem zkombinovala hrách a...

Co jíst na podzim, abychom se vyhnuli rýmám, chřipkám a nebolela...

Nebudu vás zatěžovat sáhodlouhým popisem toho, jak tělo hospodaří s vodou a energiemi v organismu, ani jakou roli v tom hrají plíce a ledviny....

Grilovaná zelenina z trouby

V těchto chladných dnech je pečená zelenina tím pravým ořechový pro váš zimní jídelníček. Nedá moc práce, dělá se sama a chutí připomíná jídlo...

Přidejte pikantní chuť

Plíce a tlusté střevo jsou na řadě právě na podzim. Můžeme si je posílit, vyčistit nebo pěkně zaneřádit. Záleží, jak se o ně postaráme....

Pořád ještě rostou, rozveselte s nimi talíře

I když se to nezdá, venku stále ještě roste spousta věcí, které se dají jíst. Planá zelenina je plná energie, vitamínů, naprosto čerstvá a...

Jíme venku aneb aby na podzim nebyla depka

Když se venku rozprší a je vlezlo, všichni se začnou krčit, mračit a deprese se najednou začne vyskytovat i ve slovníku zarputilého optimisty. Na mě počasí...

Ranní miso polévka s nudličkami

Vytvořit si závislost na ranní miso polévce je celkem rychlé. :-) Běžně mi jen polévka po ránu stačí, ale v zimě mám potřebu mít...

Dnešní menu

Na setkání s členy Klubu Jíme Jinak padl nápad na zveřejňování tipů na jídla. Zkušenější z vás už totiž nepotřebují přesné postupy a gramáže,...

Polévka z čerstvého špenátu

Sezóna špenátu už začala v květnu a proto by byla škoda si s ním neobohatit zdravý jídelníček. Špenátová polévka trochu jinak je další osvědčený...

Podzim je tu!

Biologický podzim nastal už v půlce srpna a ten kalendářní minulý pátek. Víte, jak změnit letní jídelníček na podzimní? Když si necháte poradit, vyhnete...

Regenerace plic a tlustého střeva

Podzim bývá pro mnoho lidí časem pokašlávání, střevních problémů (hl. zácpy) a smutku. Tyto příznaky regenerace orgánů spjatých s elementem kovu se nevyhýbají ani makrobiotikům, ba...

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?