Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Brokolicová pečená placka

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna podzim
sezóna zima

Tato vláčná bezlepková placka z brokolice je rychlá na přípravu a můžete ji jíst jen tak samotnou třeba na svačinu nebo jako přílohu k různým pokrmům dle vaší fantazie a chuti.

Ingredience
pekáček 24 x 24 cm
  • asi 180 g fialové brokolice
  • 100 g mandlí
  • 3 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 lžíce chia semínek
  • 1/2 sklenice vody na namočení chia
  • 2 lžíce pohankové mouky
  • sůl
  • pepř
  • 10 g oleje

Rozhodla jsem se s vámi podělit o svojí zkušenost, milé těhulky. Jsem těhotná potřetí a mám zajímavé srovnání těhoten...

Jak připravit pečenou placku z brokolice

  1. Namočte chia semínka.
  2. Mandle rozmixujte na jemno.
  3. Do mísy dejte mandlovou mouku, sůl, pepř, lahůdkové droždí, pohankovou mouku a dobře promíchejte.
  4. Nasekejte brokolici.
  5. Do mísy přidejte nasekanou brokolici, namočená chia semínka, olej a vše dobře promíchejte.
  6. Pánev vhodnou pro pečení v troubě nebo pekáček pokryjte pečícím papírem a vytvořte vrstvu těsta asi 0,7 mm vysokou. Pečte v troubě na 190°C po dobu cca 30 minut. Nechte vychladnout a nakrájejte na kousky.

Praktické

  • Někdo tomu říká flat bread, mně to spíš připomíná vláčnou placku.
  • Velikost pekáčku: 24 x 24 cm

Obměna

  • Místo fialové můžete použít klasickou brokolici.
  • Místo chia semínek lze použít také mleté lněné semínko.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

 

PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!

🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

97 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Místo brokolice jsem dala nasekané hlávkové zelí. Výborná vláčná dobrota. 😊

Opravdu velmi dobré a rychlé 👍. Děkuji

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Maková pomazánka

Velmi jednoduchá a zdravá pomazánka. Pokud máte uvařené fazole, budete ji mít připravenou během okamžiku. Je skvělá na svačinku třeba ke kváskovému chlebu,...

Bezlepkové dýňové lasagne

Máte rádi lasagne a chcete se stravovat zdravě? Vyzkoušejte tento recept na lasagne bez masa, vajec, mléka a lepku. Užijte si tuto zdravou zeleninovou verz...

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Houbové bezlepkové kuličky

Tyto chutné bezlepkové kuličky můžete použít k těstovinám, k salátu nebo třeba jen tak na zobání.

Rýžové kuličky Ammini Kozhukattai

Ammini Kozhukattai jsou rýžové knedlíčky vařené na páře. Jsou vhodné jako zdravá slaná chuťovka, skvěle se budou vyjímat na svátečním stole a můžete jimi p...

Sváteční rýžové krokety (fotopostup)

Tento recept možná na první pohled vypadá složitě, ale nenechte se zastrašit. Vše si předem připravte a půjde to jako po másle. Odměnou vám budou chutné kř...