Tento recept je z jimejinak.cz, kde najdete tisíce zdravých receptů, videa a online kurzy vaření.
Pesto z černé kapusty
Přidat do
Zadejte název skupiny
Uvařeno
Skvělý nápad! Přidejte fotku a inspirujte ostatní.
Přetáhněte sem fotku nebo klikněte pro výběr.
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna zima
Černá kapusta je klasická zimní zelenina, velmi typická pro Toskánsko. V poslední době se s ní ale můžete setkat i v českých zahradách a obchodech, bývá často k dostání také u farmářů. Její listy nejsou černé, ale tmavě zelené. Má jiné aroma než ostatní druhy kapusty. Vydrží i mráz do mínus dvaceti, takže se dá sklízet celý rok. Pesto z ní je vynikající, určitě ho vyzkoušejte.
Změna jídelníčku mě zachránila před operací kolena a páteře. “Zázračně” mi zmizela osteoporóza po vysazen...
Ingredience
listy černé kapusty
hrst kešu
hrst slunečnicového semínka
olivový olej
pepř
sůl
česnek
Jak připravit pesto z černé kapusty
Omyjte listy kapusty a oddělte je od tvrdé střední žíly. Přiveďte vodu k varu, vložte do ní očištěnou kapustu a vařte 2-3 minuty.
Ovařené listy okamžitě ponořte do ledové vody, aby si vaše pesto zachovalo pěknou zelenou barvu.
Do suché pánve vložte slunečnicová semínka. Opražte. Poté opražte i kešu.
Do mixéru dejte opražená semínka, listy kapusty, ze kterých jste vytlačili vodu, prolisovaný česnek, sůl, pepř a olivový olej. Olej musí být kvalitní.
Rozmixujte na pesto. Vložte do misky nebo skleničky a povrch zalijte olejem, aby nezčernal.
Praktické
Pesto je výborné k pečivu, na placky, na těstoviny, k obilovinám. Záleží jen na vaší fantazii.
Kešu a slunečnicová semínka pražte zvlášť kvůli velikosti.
Obměna
Můžete použít piniové oříšky.
Děti
Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
PS: Začínáme Jarní očistu!
Únava, blbá nálada a kila navíc? Nenecháme vás v tom! 😊 Pojďte s tím zatočit. Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.
Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času.
Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..
Nero di Toscana se mi podařilo vypěstovat jen jednou, bylo to úžasné, od té doby se k nám nastěhovali dřepčíci a všechno kapustové i zelné sežerou… Musela bych asi stříkat a to nechci. Koupit nejde, nebo jsem alespoň nenašla.
Ovesné vločky zná každý, ale už jste si uvařili něco přímo z ovsa? Jestli ne, tak vyzkoušejte toto lahodné sladkokyselé jídlo, které na talíři tvoří krásný...
Co myslíte, může se člověk zamilovat do tempehu, sečuánského pepře či shiitake? Za nás rozhodně ano. Ochutnejte toto lahodné asijské jídlo, které je za pou...
Lahodné krémové a voňavé těstovinové jídlo, zcela bez sóji a při použití správných ingrediencí i bez lepku. Pokud si připravíte pesto a mléko předem, bude ...
Kaše jsou jednoduché, dají se obměňovat do nekonečna, mohou být tedy pokaždé jiné a člověka nikdy nemůžou omrzet. Pokud patříte mezi milovníky hub, nenecht...
Komentáře
Delala jsem z klasicke kapusty a take moc vyborne 😋😋😋
Nero di Toscana se mi podařilo vypěstovat jen jednou, bylo to úžasné, od té doby se k nám nastěhovali dřepčíci a všechno kapustové i zelné sežerou… Musela bych asi stříkat a to nechci. Koupit nejde, nebo jsem alespoň nenašla.