Domů Téma Pesto

pesto

Plněná roláda s pestem a tofu

Věrná alternativa klasických plněných masových rolád ve veganské variantě. Doporučujeme podávat s "bramborovou" kaší :-)

Salát s lebedou a řebříčkem

Nemáte ještě vlastní salát? Skočte na zahradu pro lebedu a řebříček. Chutnají skvěle a jsou plné vitamínů.

Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů

Další recept na výborné pesto z mědvědího česneku, které vám vydrží i několik měsíců.

Pesto z česnekových výhonků

I výhonky z mladého česneku, které se zalamují, aby česnek nerozkvetl, se dají skvěle využít v naší kuchyni.

Pesto z medvědího česneku

Medvědí česnek je lahůdková bylinka, ale nemusíte být smutní, že skončila její sezóna. Dá se totiž dobře uskladnit ve formě pesta, které vám v...

Celozrnné těstoviny s krémovou hlívou

Lahodné krémové a voňavé těstovinové jídlo, zcela bez sóji a při použití správných ingrediencí i bez lepku. Pokud si připravíte pesto a mléko předem,...

Pesto z černé kapusty

Černá kapusta je klasická zimní zelenina, velmi typická pro Toskánsko. V poslední době se s ní ale můžete setkat i v českých zahradách a...

Dýňové špagety s pestem

Vyladěná krémová omáčka z dýně spolu s pestem a špagetami tvoří dokonalou kombinaci. Nalaďte se na podzim díky tomuto receptu :-)

Petrželkové detoxikační pesto

Petrželka je úžasná bylinka. Dokáže čistit naši krev, podporovat imunitní systém, zklidnit nervový systém a je výborná také na hubnutí. Navíc obsahuje spoustu důležitých...

13 tipů, jak v kuchyni využít pesto

Bazalkové, petrželkové, koprové, mangoldové, z medvědího česneku, z mrkvových natí, kopřiv, libečku, ředkvičkových listů... Pest je celá řada. A jejich využití ještě víc. Vyzkoušejte...

13 tipů, jak využít zbytky potravin v kuchyni

Při vaření a přípravě zdravých pokrmů vzniká odpad, který často končí v koši, v lepším případě na kompstě. To je ale škoda, i odkrojky od...

Kroupotto s kapustou a fazolemi

Zbyly vám kroupy a uvařená luštěnina? Zkuste toto kroupotto. Skvělý tip na rychlou, ale kompletní večeři nebo jídlo do práce.

Zeleninové muffiny s tempehem (bez lepku)

Zkoušeli jste někdy muffiny naslano? Pokud milujete pesto a rajčata, tak je určitě zkuste. Tyto jsou zcela bez lepku i vajec a hodí se...

Mangoldové pesto se slunečnicovým semínkem

Mangoldové pesto je snadné na výrobu a přidat do něj můžete nejrůznější semínka. Toto je výborná variace se slunečnicí.

Mangoldové pesto s kešu a česnekem

Mangoldové pesto je výborné. Sám mangold chutná dost nevýrazně, ale s přidáním oříšků nebo semínek, česneku a bazalky se mění v lahůdku. Mažeme ho...

Jak prakticky využít skleničky (od marmelád, medu, oliv aj.)

Také se vám doma kupí velké i malé skleničky - od medu, oliv, marmelád, jogurtů, mléka? Vyhazujete je? Zkuste je znovu využít (nejen) v...

Kvásková celozrnná kynutá pizza

Jde to! Zdravá a opravdu dobrá pizza. Kynutá kváskem, ze špaldové mouky a obložená samými dobrotami. Skoro jako originál. Zkuste ji na víkend pro...

Nudle s brokolicovým pestem a fazolemi

Máte rádi pesto, ale nemáte zrovna po ruce čerstvé bylinky? Zkuste tuto luxusní verzi italských těstovin s pestem - místo bylinek zde hraje hlavní...

Pestový salát

Tento chutný salát z krup a francouzské omáčky z petržele je během chvilky hotový. Nejen že je výborný chuťově, ale  také prospívá našemu tělo...

Jak na domácí pesta: krok za krokem

Pesto je jednoduché na přípravu a má mnohem víc využití než jen do těstovin. Namažte si ho na kváskový chléb, potřete jím pečenou zeleninu,...

Oběd do skleničky: jednoduše a rychle do práce i na výlet!

Zbylo vám něco v lednici? Udělejte si z toho skvělý a rychlý oběd do skleničky. V práci nebo ve škole, na výletě i na...

Restovaná cizrna s kapustou a pestem

Vyladěné, harmonické jídlo, které je rychle hotové a zároveň si na něm moc pochutnáte. A dá libovolně obměňovat.

Persillade

Francouzská petrželková omáčka do salátů, zeleninových pokrmů, na pomazání pečiva, placek nebo do teplých jídel.

RAW cuketové pesto

Čerstvé cuketové pesto je rychlý a výborný způsob, jak lahodně spotřebovat přebytky cuket ze zahrádky. Pesto máte hotové dřív, než se vám uvaří špagety!

Voňavé koprové pesto

Kopr má mnoho zdravotních benefitů. Je škoda ho nechat na zahrádce růst bez povšimnutí. Připravte si z něj jemné voňavé pesto, které dodá jakémukoliv...

5 světových trendů v jídle a hubnutí roku 2018

Jídlo plné jedlých květů, houbová káva nebo veganské řeznictví. To jsou trendy letošního roku!

Krémová polévka z fazolí a batátu

Miluji krémové polévky, jsou syté a lahodné. Kombinace fazolí, batátu a kopru vytvořila opět zajímavou chuť.
Téma: LSD, znovu použití sklenic, ředkvička, recepty pesto, květy, pizza z kvásku, mason jar salad, veganské menu, obiloviny, obědová sklenička, bez vajec, hruška, zeleninové pesto, hlíva, kešu, omáčka z petrželky, pesto z petrželky, červená řepa, zeleninové muffiny, občerstvení, slunečnicová semínka, náplň, vegetariánské recepty, silvestrovské pohoštění, divoká zelenina, kukuřice, vlašské oříšky, svačina s sebou, čaj, muškátový oříšek, nádivka, veganské pesto, veganská kuchyně, rizoto, vegetariánství, rajčata, tofu, rychlé občerstvení, použití pesta, muffiny se zeleninou, v čem uchovávat potraviny, kvašené zelí, konopné semínko, založení kvásku, v čem skladovat potraviny, lahůdkové droždí, vegan sýr, česnek, jak skladovat jídlo, italské pesto, oslava, klíčení, zdravé občerstvení, mangoldové pesto, rajčata v oleji, sušená rajčata, vegan, jak skladovat obiloviny, oběd, krémové těstoviny, celozrnné těstovin, praktické, těstoviny, rolka, pažika, roláda, máslo ze sezamu, kroupy, pečivo, kapustové pesto, listy, sezóna podzim, celer, mahá koření, kváskové pečivo, Klub Jíme Jinak, rostlinná smetana, kešu oříšky, bezlepkové menu, muffin, salát ve sklenici, sůl, lněné semínko, ječmenné kroupy, veganská omáčka, limetka, zdravá pizza, dresink, polévka, řebříček, chaga, sýr, ořechové mléko, reishi, slunečnice, sezamová pasta, celozrnná mouka, silvestr, kroupoto, ABKM, pinie, bez sóji, mrkev, mahá, kroupotto, online kurz Super saláty, toskánská kapusta, lískové ořechy, miso pasta, čerstvé bylinky, raw food, rostlinné mléko, sezóna zima, veganské recepty, bez mouky, použití sklenic, mléko, medvědí česnek, jak použít pesto, svačinka, vrabec, fitness recepty, sladké brambory, pohoštění, jablko, obilný salát, dipy, chilli, máslo ze sezamových semínek, droždí, bez vejce, bílkoviny, olivy, navy fazole, kompletní talíř, maso, cizrnový tempeh, veganský sýr, zima, bezlepkové pokrmy, fitness strava, jak skladovat koření, superfoods, Pesto z černé kapusty, pesto z petržele, jak použít sklenice, vitarián, saláty, na výlet, top recepty

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?