Další recept na výborné pesto z mědvědího česneku, které vám vydrží i několik měsíců.
Ingredience
  • 150 g medvědího česneku
  • 10 g soli
  • 80 ml olivového oleje
  • 100 g vyloupaných vlašských ořechů

Jak připravit medvědí pesto

  1. Listy jeden po druhém omyjeme a dáme okapat. Před mixováním je dobré, když jsou skoro suché. Já je po okapání narovnám na rozloženou utěrku, na to dám další utěrku, další vrstvu listů a tak pořád dokola, končím utěrkou. Během půl hodiny se většina vody vsákne do utěrek a listy jsou suché.
  2. První si nahrubo rozmixujeme vlašské ořechy. Pokud je před tím ještě opražíte, bude mít pesto výraznější chuť.
  3. Pak odkrojíme tvrdé stopky u listů a listy házíme přímo do mixéru k ořechům.
  4. Vše dohromady pořádně promixujeme.
  5. Potom přidáme postupně olej a sůl.
  6. Hotové pesto přendáme do menších skleniček, navrchu ještě zalijeme olejem a skladujeme v lednici.

Praktické

  • Pokud je pesto ponořené v oleji, vydrží určitě půl roku i víc.

Obměna

  • Vlašské ořechy můžeme nahradit slunečnicovým semínkem nebo jiným druhem ořechů.
  • Přidejte do pesta lahůdkové droždí, vytvoří “parmazánovou” chuť.

Kombinujeme

  • Úplně nejjednodušší recept je zamíchat pár lžic do uvařených těstovin a máte výbornou, rychlou večeři.
  • Lžíce pesta v rizotu je lahůdka.
  • Další tip je přidat lžičku do uvařené polévky, okamžitě dostane jiný rozměr.
  • Pesto se dá přidat i do jakékoliv luštěninové směsi.
  • Lžička do zeleninového salátu nebo do zálivky povýší váš salát na delikatesu.

Děti

  • Dětem podáváme pesto od 1,5 roku.

Děkuji za zorganizovaný celý jídelníček v kurzu

Bezinj: Druhý týden zvládám dobře, jídlo chutná i mému...

Články jsou tak nabité tipy, že jde z toho hlava kolem 🙂

Martina: Díky moc za celý “seriál” Cestujeme se zdravou stravou,...

Jsem čilejší a už konečně večer nezívám

Nahlie64: Jídla jsou výborná a moc Vám poděkovat :-)...

Mám ohromnou radost, že hubnu

Kateřina: Začátkem ledna jsem se přihlásila do kurzu "hubneme...

Jsem ráda, že jsem na vás narazila v pravou chvíli

Mayf: Dobrý den, jsem rada, že jsme na vás...

4 kg dole a jsem plná radosti a sebevědomí

Ajka: Manžel a syn, světe div se si oblíbili...

Moc mě to baví!

Libenk: Děkuji za výborný recept 🙂 Dnes upečeno a...

I v 67 letech lze jíst zdravě!

Zachoptik: Dobrý den, 14 dní je za mnou. Je...

Manžel si ani nevšiml, že jíme jinak

Alena.brunova: Před pár dny mne manžel načapal u monitoru, odkud...

Obdivuji vaše recepty a úžasné nápady

Lenka M.: Nejsem ortodoxní JJ, ale tuto stravu mám...

Začínám konečně vnímat své tělo. 8,5 kg dole!

Dagmar: Zaplacením dalšího Vašeho kurzu jsem získala další inspiraci...

Děkuji, že je tady vše na jednom místě přehledně a srozumitelně

Dobrevpet: Jsem moc ráda, že jsem narazila na vaše...

Vaření je rychlé, jednoduché a velmi chutné! Jsem vděčná, že jsem do toho šla.

Ivanavaokabu: Tolik nových chutí a tolik zeleniny jsem nesnědla...

Cítím z klubu tu lásku a pečlivost, s jakou k nám přistupujete

Lenka W.: Dobrý den, Evi, je mi hodně dobře,...

Děkuji za perfektní kurz a cenné rady

Kateřina: Ahoj, zdravím všechny účastníky kurzu ? Děkuji celému...

S manželem jsme dohromady zhubli 15 kg!

Zdeňka B.: Kurz i přes zdravotní obtíže, které mě...
  1. Dobrý den, chystám se udělat. Má někdo zkušenost se skladováním mimo lednici? Špajz? 🙂 Děkuji 🙂

  2. Vynikající! Akorát jsem dala hodně slunečnicových semínek (a pár vlašských ořechů – co bylo doma), takže jsem pak už přidávala jen málo oleje. Normální česnek většinou nemůžu, ale tento mi nic nedělá, spíš naopak, je mi po něm moc dobře. Pesto přidávám i do ranní miso polévky a přítel si ho maže na chleba. Mňam! Škoda, že mám jen jednu skleničku.

  3. jojo, tohle je opravdu skvělá lahůdka, vloni jsem přesně tohle pesto dostala od švagrové a letos se ho chystám spoustu udělat sama 🙂 chutná mi víc než pesto jen z česneku, mazali jsme si to doma i jen tak samotné na chleba nebo na placky.

    • Mně vydrželo v lednici celý rok, už vylizuji zbytky, tak se těším na novou várku 🙂

  4. Zobrazit 5 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekFazole s fazolkama
Další článekPřežila jsem otravu čokoládou (Janina)