Další recept na výborné pesto z mědvědího česneku, které vám vydrží i několik měsíců.
Ingredience
  • 150 g medvědího česneku
  • 10 g soli
  • 80 ml olivového oleje
  • 100 g vyloupaných vlašských ořechů

Jak připravit medvědí pesto

  1. Listy jeden po druhém omyjeme a dáme okapat. Před mixováním je dobré, když jsou skoro suché. Já je po okapání narovnám na rozloženou utěrku, na to dám další utěrku, další vrstvu listů a tak pořád dokola, končím utěrkou. Během půl hodiny se většina vody vsákne do utěrek a listy jsou suché.
  2. První si nahrubo rozmixujeme vlašské ořechy. Pokud je před tím ještě opražíte, bude mít pesto výraznější chuť.
  3. Pak odkrojíme tvrdé stopky u listů a listy házíme přímo do mixéru k ořechům.
  4. Vše dohromady pořádně promixujeme.
  5. Potom přidáme postupně olej a sůl.
  6. Hotové pesto přendáme do menších skleniček, navrchu ještě zalijeme olejem a skladujeme v lednici.

Praktické

  • Pokud je pesto ponořené v oleji, vydrží určitě půl roku i víc.

Obměna

  • Vlašské ořechy můžeme nahradit slunečnicovým semínkem nebo jiným druhem ořechů.
  • Přidejte do pesta lahůdkové droždí, vytvoří “parmazánovou” chuť.

Kombinujeme

  • Úplně nejjednodušší recept je zamíchat pár lžic do uvařených těstovin a máte výbornou, rychlou večeři.
  • Lžíce pesta v rizotu je lahůdka.
  • Další tip je přidat lžičku do uvařené polévky, okamžitě dostane jiný rozměr.
  • Pesto se dá přidat i do jakékoliv luštěninové směsi.
  • Lžička do zeleninového salátu nebo do zálivky povýší váš salát na delikatesu.

Děti

  • Dětem podáváme pesto od 1,5 roku.

Očista byla super!

Janakralicek: Očista byla super, diplom jsem si udělila, byla...

Vaše videorecepty jsou úžasné, každý den se zdokonaluji

Iva: Ahoj! Od 21.12. nepiju kávu, od 25.12. nejím...

Všechny vaše recepty jsou úžasné

Bobina: Všechny vaše recepty, které jsem zatím vyzkoušela (hlavní...

Jsem pyšná, že jím jinak

Ivkanecasova: Dobrý den, super video, moc děkuji :-). Před...

Dokonce i dcera jídlo snědla – to je velký úspěch!

Hanka: Odpoledne jsem se dívala na Vaše vaření, vypadalo...

I v 67 letech lze jíst zdravě!

Zachoptik: Dobrý den, 14 dní je za mnou. Je...

Zachránili jste mi zdraví

Veronika: Adventní půst nevyšel aneb jak se to nemá...

Sladkosti už mi nechutnají

Jendula.cerna: Chci moc poděkovat za skvěle připravený kurz a...

Jídlo jsou pestrá a rozmanitá, že už se nechci vrátit ke klasice

Viky: Hezký den, jídla jsou pestrá, rozmanitých chutí, že...

Děkuji za zorganizovaný celý jídelníček v kurzu

Bezinj: Druhý týden zvládám dobře, jídlo chutná i mému...

JJ je pro mě hodnotným zdrojem věrohodných informací

Katka: Ačkoliv maso a vajíčka mám moc ráda, články...

Moje hmotnost je konečně stabilní

Iva V.: Ahoj Evi, já jsem úplně nadšená ze...

Nejlepší knedlíčky

Lenka: Tyto knedlíčky jsou chuťově snad nejlepší, jaké jsem...

Kurz mi pomohl mnohé si uvědomit

Slechtova777: Kurz mi velmi pomohl si uvědomit, že někdy...

Z jídelníčku je nadšená celá rodina

Beagil: Varím podla Vaších receptov a celá rodinka je...

Upravil se mi tlak, cholesterol i astma (v 73 letech)

Proda4: Dobrý den, patřím sice k začátečnicím ve stravování...

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

5 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Dobrý den, chystám se udělat. Má někdo zkušenost se skladováním mimo lednici? Špajz? 🙂 Děkuji 🙂

  2. Vynikající! Akorát jsem dala hodně slunečnicových semínek (a pár vlašských ořechů – co bylo doma), takže jsem pak už přidávala jen málo oleje. Normální česnek většinou nemůžu, ale tento mi nic nedělá, spíš naopak, je mi po něm moc dobře. Pesto přidávám i do ranní miso polévky a přítel si ho maže na chleba. Mňam! Škoda, že mám jen jednu skleničku.

  3. jojo, tohle je opravdu skvělá lahůdka, vloni jsem přesně tohle pesto dostala od švagrové a letos se ho chystám spoustu udělat sama 🙂 chutná mi víc než pesto jen z česneku, mazali jsme si to doma i jen tak samotné na chleba nebo na placky.

    • Mně vydrželo v lednici celý rok, už vylizuji zbytky, tak se těším na novou várku 🙂

  4. Zobrazit 5 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekFazole s fazolkama
Další článekPřežila jsem otravu čokoládou (Janina)