Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Cuketové sabdží

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna léto

Cuketové sabdží je indický recept. Výborně do něj zpracujete i větší cukety. Na rozdíl od curry, sabdží je bez omáčky, řekněme, nasucho. Je to recept jednoduchý a velmi rychlý.

Ingredience
  • cukety
  • cibule
  • česnek
  • pískavice řecké seno vcelku
  • asafoetida
  • olej
  • černé hořčičné semínko
  • kmín
  • kurkuma
  • garam masala
  • chilli paprička
  • sušené listy kari
  • sůl
  • citrónová šťáva
  • strouhaný čerstvý zázvor

Více než 20 letech nočních služeb, stres a nezdravý životní styl, to vše se podepsalo na mém zdraví natolik, že mé tě...

Jak připravit indické sabdží z cukety

  1. Do pánve připravíme olej, dáme ho nahřát a vsypeme na něj nasekanou cibuli. Začneme restovat a přidáme i pískavici, kmín, asafoetidu, hořčičné semínko a chilli papričku. Promícháme a restujeme do zesklovatění cibule.
  2. Nyní přidáme kurkumu, sůl, garam masalu, česnek, strouhaný zázvor a na větší kousky nakrájenou cuketu. Promícháme, přikryjeme poklicí a dusíme několik minut.
  3. Když je cuketa měkká, odstraníme poklici, posypeme sušenými listy kari, rozemnutými mezi prsty a na prudkém plameni dokončíme vaření do vstřebání všech tekutin.
  4. Pokapeme citrónovou šťávou.

Praktické

  • Můžete klidně podávat i při pokojové teplotě.
  • Výborný letní recept, kdy cukety jsou denně k dispozici.

Obměna

  • Koření můžete obměnit podle chuti a zásob, ale pro dosažení požadované chuti je třeba dodržet rozpis.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

10 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mňam, to bylo výborné 😋 Jen jsem ještě přidala trochu kokosové smetany na zjemnění a fazole pro kompletní talíř. Děkujeme 😊

Dalsi bezva cuketovy recept. Dekujeme za nej :-)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Vypečená cizrnová bašta

Je to bašta! A vypečená, protože je v ní pečený batát a červená řepa. Pokud si jí připravíte podle receptu, pak uvidíte, jak ten název pasuje.

Carpaccio z řepy Chioggia

Lehké, osvěžující a rychlé letní jídlo plné barev, při jehož servírování se můžete vyřádit vy i vaše děti.

Kořeněný květák na zahřátí

Krásný zahřívající pokrm s jednou nečekanou ale velmi chutnou ingrediencí, která z obyčejného květáku dělá luxusní. Jídlo je velice jednoduché na přípravu ...

Kořeněné cukety s fazolemi a červenou rýží

Cukety jsou úžasné v tom, že si je můžeme dochutit podle svých preferencí. Třeba tyhle jsou pikantní a spolu s fazolemi a černou rýží naprosto delikatesní....

Dušený batát Katmandu

Je to chuťově velmi zajímavé jídlo, které si obzvlášť vychutnáte, pokud nevynecháte žádné koření.

Buddha bowl s konopným pestem

Lahodné a lehké asijské jídlo vhodné pro letní dny. Na první pohled vypadá složitě, ale jeho příprava je snadná a rychlá, když si práci dobře zorganizujete...