Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Kapustičky “na zádíčka”

Uvařeno
bez lepku

Tradiční úprava růžičkové kapusty, díky které si ji zamilujete!

Ingredience
na 1 porci
  • hrst růžičkových kapustiček
  • 1 lžíce oleje
  • sůl
  • sojová omáčka nebo tamari (pro celiaky)

Zdravím Evi, chci Vám poděkovat za kurz Podzimní detox, kterým jsem před Vánoci prošla. Jsem na mateřské dovolené se ...

Jak připravit kapustičky na zádíčka

  1. Kapustičky omyjeme, odkrojíme spodek košťálu a nakrájíme je na půlky.
  2. Pánev si potřeme olejem a kapustičky řeznou stranou dolů na ni naskládáme.
  3. Kapustičky posolíme a postříkáme sojovou omáčkou.
  4. Zhruba 3-5 minut smažíme dozlatova.
  5. Kapustičky obrátíme “na zádíčka”.
  6. Vypneme sporák a přiklopíme pánev pokličkou.
  7. Necháme cca 10 minut pod pokličkou tzv. dojít.
  8. Podáváme například s “bramborovou” kaší, posypané osmaženým tofu nebo tempehem.
3denní “Podzimní detox výzva”
Imunita + Jídelníček + Antistres
Tři nabité webináře!

Rezervovat místo zdarma

Obměna

  • Kapustičky můžeme takto připravit i v troubě. Jsou ještě chutnější! Pečte je promíchané s olejem, sójovkou a solí na 180°C cca 20-35 minut, až jsou pěkně zlatavé.
  • Pokud máte rádi, přidejte si ke kapustičkám i česnek, nebo je můžete udělat spolu s kurkumou nebo kari kořením.
  • Takto lze připravovat i květák nebo brokolici.
  • Ochutit je můžete i rostlinným sirupem, sladem nebo třeba balzamiko octem.
  • Výborné je místo oleje použít rostlinné máslo (např. Alsan).

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

56 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kapustičky dnes k večeři s obilovinou. Já si je polila sojovkou, manžel měl výpek z krůtích biskupů (brrr, ale moc chválil). Myslím, že když se pořádně očistí ty holky kulatý, žádná hořkost nehrozí.

A jak se zbavuje hořkosti? Již jsem vyzkoušela různé tkiky a nic, je hořká:( vůbec se prodává ne hořká? Jen jednou jsem strašně dávno ochutnala chuťově výbornou kapustu, ale byla to sklizeň z vlastní zahrádky kamarádky.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Fazole černé oko na houbách

Pár ingrediencí a taková dobrota! Připomíná to trochu guláš nebo něco dobrého na smetaně a na houbách. Musela jsem tyhle fazole udělat pro velký úspěch hne...

Houbová smaženice s mangoldem

Už nevíte, co s bujícím mangoldem a čerstvými hříbky? Pokud máte obojího dostatek, vyzkoušejte rychlou smaženici. Po té naší vám nebude těžko, protože je b...

Japonský tofu sendvič Onigirazu

Nemůžete se rozhodnout, jestli si s sebou na svačinu udělat sushi, anebo sendvič? Udělejte si zdravý Sushi sendvič s křupavým tofu.

Osvěžující kuskus

V létě není nad jednoduché a osvěžující jídlo. Tohle se perfektně hodí na výlety, do krabičky a nebo můžete takto navrstvit kuskus i do menších pohárků a p...