Tradiční úprava růžičkové kapusty, díky které si ji zamilujete!
Ingredience
na 1 porci

- hrst růžičkových kapustiček
- 1 lžíce oleje
- sůl
- sojová omáčka nebo tamari (pro celiaky)
Jak připravit kapustičky na zádíčka
- Kapustičky omyjeme, odkrojíme spodek košťálu a nakrájíme je na půlky.
- Pánev si potřeme olejem a kapustičky řeznou stranou dolů na ni naskládáme.
- Kapustičky posolíme a postříkáme sojovou omáčkou.
- Zhruba 3-5 minut smažíme dozlatova.
- Kapustičky obrátíme „na zádíčka“.
- Vypneme sporák a přiklopíme pánev pokličkou.
- Necháme cca 10 minut pod pokličkou tzv. dojít.
- Podáváme například s „bramborovou“ kaší, posypané osmaženým tofu nebo tempehem.
Obměna
- Kapustičky můžeme takto připravit i v troubě. Jsou ještě chutnější! Pečte je promíchané s olejem, sójovkou a solí na 180°C cca 20-35 minut, až jsou pěkně zlatavé.
- Pokud máte rádi, přidejte si ke kapustičkám i česnek, nebo je můžete udělat spolu s kurkumou nebo kari kořením.
- Takto lze připravovat i květák nebo brokolici.
- Ochutit je můžete i rostlinným sirupem, sladem nebo třeba balzamiko octem.
- Výborné je místo oleje použít rostlinné máslo (např. Alsan).
ja som to síce trošku pripiekla :D, zjavne nemám dobrú panvicu…ale bola to famóooozna príloha <3
Někdy je trochu připečené i trochu chutné :-))) Tahle úprava dostala růžičkovou kapustu do mnoha rodin, kde jinak nenašla uplatnění :-)
Tak u tohoto jídla si naše děti výjimečně vyměnily role: mladší to nechtěl, staršímu chutnalo.
Tak aspoń máte pro každého něco :-)
no jo, to je fakt :-) Hurá!