Tradiční úprava růžičkové kapusty, díky které si ji zamilujete!
Ingredience
na 1 porci
  • hrst růžičkových kapustiček
  • 1 lžíce oleje
  • sůl
  • sojová omáčka nebo tamari (pro celiaky)

Jak připravit kapustičky na zádíčka

  1. Kapustičky omyjeme, odkrojíme spodek košťálu a nakrájíme je na půlky.
  2. Pánev si potřeme olejem a kapustičky řeznou stranou dolů na ni naskládáme.
  3. Kapustičky posolíme a postříkáme sojovou omáčkou.
  4. Zhruba 3-5 minut smažíme dozlatova.
  5. Kapustičky obrátíme “na zádíčka”.
  6. Vypneme sporák a přiklopíme pánev pokličkou.
  7. Necháme cca 10 minut pod pokličkou tzv. dojít.
  8. Podáváme například s “bramborovou” kaší, posypané osmaženým tofu nebo tempehem.

Obměna

  • Kapustičky můžeme takto připravit i v troubě. Jsou ještě chutnější! Pečte je promíchané s olejem, sójovkou a solí na 180°C cca 20-35 minut, až jsou pěkně zlatavé.
  • Pokud máte rádi, přidejte si ke kapustičkám i česnek, nebo je můžete udělat spolu s kurkumou nebo kari kořením.
  • Takto lze připravovat i květák nebo brokolici.
  • Ochutit je můžete i rostlinným sirupem, sladem nebo třeba balzamiko octem.
  • Výborné je místo oleje použít rostlinné máslo (např. Alsan).

3 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Zobrazit 3 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekProč jíst polévky? Naše babičky to věděly!
Další článekHroznová marmeláda bez cukru