Tradiční úprava růžičkové kapusty, díky které si ji zamilujete!
Ingredience
na 1 porci
  • hrst růžičkových kapustiček
  • 1 lžíce oleje
  • sůl
  • sojová omáčka nebo tamari (pro celiaky)

Jak připravit kapustičky na zádíčka

  1. Kapustičky omyjeme, odkrojíme spodek košťálu a nakrájíme je na půlky.
  2. Pánev si potřeme olejem a kapustičky řeznou stranou dolů na ni naskládáme.
  3. Kapustičky posolíme a postříkáme sojovou omáčkou.
  4. Zhruba 3-5 minut smažíme dozlatova.
  5. Kapustičky obrátíme “na zádíčka”.
  6. Vypneme sporák a přiklopíme pánev pokličkou.
  7. Necháme cca 10 minut pod pokličkou tzv. dojít.
  8. Podáváme například s “bramborovou” kaší, posypané osmaženým tofu nebo tempehem.

Obměna

  • Kapustičky můžeme takto připravit i v troubě. Jsou ještě chutnější! Pečte je promíchané s olejem, sójovkou a solí na 180°C cca 20-35 minut, až jsou pěkně zlatavé.
  • Pokud máte rádi, přidejte si ke kapustičkám i česnek, nebo je můžete udělat spolu s kurkumou nebo kari kořením.
  • Takto lze připravovat i květák nebo brokolici.
  • Ochutit je můžete i rostlinným sirupem, sladem nebo třeba balzamiko octem.
  • Výborné je místo oleje použít rostlinné máslo (např. Alsan).

Díky vám trávím v kuchyni víc času

Pavlaoanv0: Díky vám v kuchyni trávím víc času a...

Miluju vás a vaši práci. Mám konečně zpět svou menstruaci

Ilona L.: Evi posilam muj posledni komentar do jarni...

I můj nastávající se oblizuje až za ušima

Vfadra: Jídla jsou skvělá, celkově se snažím vařit zdravě,...

Z maroda jsem zase činorodá!

Jarka: Ahoj Evi a Heli a všichni klubáci ♥...

Už nemám chutě na sladké ani na maso…

Jitchramost: Cítím se skvěle, jsem překvapená, kolik mám energie...

Hlavní je ten pocit, jak se po kurzu cítím!

Alko: Splaskla jsem přes prsa o 6 cm, v...

JJ je pro mě hodnotným zdrojem věrohodných informací

Katka: Ačkoliv maso a vajíčka mám moc ráda, články...

Váš web mě stále obohacuje

Katka: Váš web mi přináší zajímavé články, obohacuje mne...

Díky za kurz, který mě nikam netlačil, ale naopak motivoval

MoniVr: Dobrý den, chci moc poděkovat, cítím se moc...

Obdivuji pestrost ve vašich receptech

Romana: Prozatím se rozkoukávám, obdivuji pestrost, s kterou je...

Ukázali jste mi cestu, jak lépe zvládnout nový životní styl

Alča K.: Získala jsem lásku a nadšení pro vaření,...

Jsem vděčná za tuto stravu

Iva: Tento druh stravy mě přináší velký kus klidu,...

JJ mi změnila pohled na jídlo a dodalo sebevědomí si dělat věci po svém

Venisy: Skupina Jíme Jinak mi před šesti lety změnila...

Manžel si všiml, že mám menší zadek a chce, abych mu také vařila

Kamlibe: Musím vám napsat, že podle vašeho jídelníčku je...

Vždyť budu po Vánocích zase štíhlejší!

Magda: Je mi tu s Vámi móóóóc krásně. A...

Díky JJ solíme o polovinu méně a přestali jsme mlsat

Anicer: Tak do jarní očisty jsme doma vstoupili jako úplní...

3 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Zobrazit 3 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekDomácí probiotické rostlinné máslo (bez laktózy)
Další článekHroznová marmeláda bez cukru