Tradiční úprava růžičkové kapusty, díky které si ji zamilujete!

Ingredience
na 1 porci
  • hrst růžičkových kapustiček
  • 1 lžíce oleje
  • sůl
  • sojová omáčka nebo tamari (pro celiaky)

Jak připravit kapustičky na zádíčka

  1. Kapustičky omyjeme, odkrojíme spodek košťálu a nakrájíme je na půlky.
  2. Pánev si potřeme olejem a kapustičky řeznou stranou dolů na ni naskládáme.
  3. Kapustičky posolíme a postříkáme sojovou omáčkou.
  4. Zhruba 3-5 minut smažíme dozlatova.
  5. Kapustičky obrátíme „na zádíčka“.
  6. Vypneme sporák a přiklopíme pánev pokličkou.
  7. Necháme cca 10 minut pod pokličkou tzv. dojít.
  8. Podáváme například s „bramborovou“ kaší, posypané osmaženým tofu nebo tempehem.

Obměna

  • Kapustičky můžeme takto připravit i v troubě. Jsou ještě chutnější! Pečte je promíchané s olejem, sójovkou a solí na 180°C cca 20-35 minut, až jsou pěkně zlatavé.
  • Pokud máte rádi, přidejte si ke kapustičkám i česnek, nebo je můžete udělat spolu s kurkumou nebo kari kořením.
  • Takto lze připravovat i květák nebo brokolici.
  • Ochutit je můžete i rostlinným sirupem, sladem nebo třeba balzamiko octem.
  • Výborné je místo oleje použít rostlinné máslo (např. Alsan).

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Kvalitě mých nehtů 3 měsíční strava s Jíme Jinak velmi pomohla (Dagmar)

Dagmar: Kvalitě mých nehtů 3 měsíční strava s Jíme...

Měníte mi život k lepšímu

Pája: Ahoj, moc díky, v 50 mi měníte život...

Děkuji za vaši osvětu ohledně jídla a kurz zdarma

Andrea A.: Ráda bych Vám, vám všem, moc poděkovala...

poděkování

Vaše stránky jsou pro mě velkým přínosem, právě procházím...

Výsledky se dostavují okamžitě

Magda:  Jsem moc ráda, že jsem s vámi všemi...

Po kurzu mě vyřadili z diabetologie

Lentilka: Já se minulý rok přihlásila do Vánočního kurzu...

Děkujeme za záchranu života!

karmaocean: Dobrý den, díky Bohu vás objevila manželka, začínali...

Všechna jídla jsou vynikající a jejich příprava je hračka (Lenka)

Lenka: Všechna jídla jsou vynikající a moooc mi chutnají....

Nezmizela mi jen přebytečná kila, ale i návaly, chuť na sladké a zlepšila se má paměť

kamlibe: Po dvou týdnech vaření z vašeho jídelníčku se dostavila...

Moc děkuji za recepty

Dana: Moc děkuji za recepty. Vyzkouším. Určitě budou výborné,...

Pomohli jste mi zachránit maminku

Pátik: Pomohli jste mi zachránit maminku. Měla deprese a...

Konečně mám všechny informace na jednom místě

Jitka: Dobrý den, chtěla jsem vám moc poděkovat za...

Díky kurzu mám mnohem více času

Stramis: Z programu jsem naprosto nadšená. Mám díky vaření...

Ukázali jste mi cestu, jak lépe zvládnout nový životní styl

Alča K.: Získala jsem lásku a nadšení pro vaření,...

Letošní Vánoce bez stresu (Esterka)

Esterka: Taaak... poslušně hlásím, že jen a pouze díky...

Díky vám jsem se odnaučila pít kávu a vůbec mi nechybí

Pzajickova: Dobrý den, já jsem se s vámi holky...
    • Někdy je trochu připečené i trochu chutné :-))) Tahle úprava dostala růžičkovou kapustu do mnoha rodin, kde jinak nenašla uplatnění :-)

  1. Zobrazit všech 5 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekDomácí probiotické rostlinné máslo (bez laktózy)
Další článekHroznová marmeláda bez cukru