Domů > Zdravé recepty > Dezerty

Taiyaki jinak

Uvařeno
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Recept je určen milovníkům japonské kuchyně a všem, co si v kuchyni rádi hrají. Taiyaki jsou typické japonské pouliční sladkosti s charakteristickým rybím tvarem a plněné krémem z fazolí adzuki. Trochu palačinky, trochu lívance, trochu vafle.  Právě tyto dezerty se připravují na pánvi, která má tvar pražmy, v japonštině „tai“.

Ingredience
8 kusů
Na těsto:
  • 200 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 10 g kukuřičného škrobu
  • vanilka
  • 300 g ovesného mléka
  • 1 velká lžíce ječného sladu
  • 1 špetka jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • trocha citrónové šťávy
  • olej na vymazání formy
Ingredience na náplň:
  • 2 lžíce arašídového másla
  • 1 lžička hořkého kakaa
  • 1 polévková lžíce ječného sladu
  • trocha vody

Dáša si vyzkoušela, jak funguje jídelníček Jíme Jinak. Ve svém příběhu o své zdravotní úspěchy i o velmi praktické zk...

Jak připravit japonskou pochoutku Taiyaki jinak

  1. Těsto připravíme smícháním všech surovin dohromady. Konzistence by měla být asi jako na lívance.
  2. Náplň připravíte tak, že vložíte všechny ingredience do sekáčku a promixujete. Krém musí být hustý jako klasický oříškový krém.
  3. Umístěte pekáček na rozdělovač plamene ve středním rozsahu. Všechny tvary ryb prohřejte a vnitřek lehce potřete olejem.
  4. Nalijte trochu těsta, přidejte náplň, přikryjte těstem a uzavřete pekáček.
  5. Pečte asi 2 minuty na středně mírném ohni, otočte a dopečte další dvě minuty.

Praktické

  • Pekáček na Taiyaki koupíte on line.

Obměna

  • Náplň si můžete i víc přisladit, řiďte se vaší chutí.
  • Můžete použít jakékoliv rostlinné mléko.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale pokud jsou již zvyklé na běžné pečivo a sušenky, můžete jim tuto zdravější alternativu nabídnout již dříve.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

10 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Katarína
27. 9. 2023

Vierka Vy máte tak skvelé recepty :). Vedela by ste poradiť aj ako na tú náplň z fazuliek adzuki?

Zuzana Lodyha
27. 9. 2023

Už se těším až je vyzkouším. Pánev je objednána. 🤩

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Goji bochánky

Další varianta oblíbených rychlých “hromádek”, skvělá jako sladká svačinka nebo pohoštění ke kávě nebo čaji. Tento dezert je bez vajec, mléka a...

Kolečka s makovou nádivkou

Recept na sladké plněné sušenky bez cukru, mléka a vajec pro milovníky máku. Tato kolečka jsou skvělá jako sladká svačinka, ke kávě nebo čaji a jako pohošt...

Kokosové hromádky (bez lepku)

Snadný a rychlý bezlepkový dezert, ve kterém nenajdete mléko, vejce ani cukr. Další varianta oblíbených hromádek, tentokrát v kokosové verzi.

Tahini placičky

Velmi rychlé sušenky, sladkost na poslední chvíli, k jejich přípravě potřebujete jen pár ingrediencí a výsledek je chuťově zajímavý a moc dobrý.

Jablkový chlebíček

Vláčný a voňavý jablečný dezert zcela bez cukru a mléka, který si podle vaší chuti můžete ještě vyladit oblíbenou polevou.

Kokosový bezlepkový chlebíček

Připravte si toto potěšení bez cukru a lepku vonící kokosem a s přirozenou sladkostí, které mu dodávají rozinky.