street food
Pikantní mexická kukuřice se „sýrovou“ omáčkou
Jednoduchý a hodně žravý receptík. Takto připravenou kukuřici si můžete přidat k jakémukoliv jídlu nebo si ji dát jako chuťovku na svačinu.
Olive all’ascolana – sváteční plněné olivy (bez lepku)
Olivy Ascolanské jsou jistě nejreprezentativnějším tradičním pokrmem gastronomie oblasti Marche. Starodávný recept vznikl koncem 19. století a používá olivy „měkké Ascolane“, obvykle konzervované ve...
Nuggets z černých fazolí
Tyto nugetky poslouží bezvadně i za studena, jako finger food a na různé hostiny a oslavy.
Květák Manchurian gobi
Opravdu pikantní indo-čínský recept, jehož pálivost si samozřejmě můžete doladit sami podle své chuti. Ideální zahřívací jídlo pro chladné dny.
Malajské Roti Jala
Je to velmi jednoduchý recept a když člověk pochopí, jak to funguje, začne vytvářet krásné krajkové palačinky. Připravte si nějaké dobré kari a namáčejte...
Farinata di ceci se zeleninou
Farinata di ceci je autentická a originální italská street food pochoutka. Vždycky výborná a obohacená o letní zeleninku.
Cong you bing – čínské palačinky (foto postup)
Tato čínská palačinka může být podávána jako příloha nebo jednoduše jako svačina, která doprovází misku polévky. Může se také podávat k snídani, důležité je...
Crescione romagnolo verde – plněná zelená placka
Máte chuť na pečivo a nechcete čekat, až vám vykyne domácí kváskový chléb? Zkuste tuhle plněnou placku! Najdete ji v Itálii pod jménem Crescione...