Steak nemusí být vždy jen z masa, že? Tento šťavnatý plátek zelí je velmi chutný a zamilujete si ho.
Ingredience
- zelí
- sójová omáčka tamari
- olivový olej
- lisovaný česnek
- sladká paprika
- pepř
- sůl
- voda
- konopná semínka
- čerstvá petrželka
Jak připravit steak ze zelí
- Velmi jednoduché. Zelí nakrájejte na plátky.
- V míse smíchejte sójovou omáčku, česnek, papriku, pepř a olej a zelí potřete z obou stran
- Vložte do trouby a pečte. Když je vršek dobře upečený a vybarvený, otočte a znovu namažte omáčku. V polovině vaření můžete také polít trochou vody.
- Na talíři posypte petrželkou a konopnými semínky.
Praktické
- Pečte na teplotu asi 200 stupňů.
- Podle nutnosti ho můžete během pečení i trochu podlévat, ale opravdu malinko aby se nerozvařil. Steak má být měkký, ale musí držet pohromadě.
- Vybírejte pevné hlávky zelí, střední velikosti.
Obměna
- Zkuste červené zelí.
- Olej můžete dát i jiný, skvěle se hodí sezamový.
- Takto se dá připravit i květák.
- Posypka může být i s mandlemi, piniovými oříška, prostě něco křupavého.
Děti
- Nutno ubrat koření a sůl.
Skvely stejcicek, takove barbecue :-) delam podobne „pecene zeli“, ale jen sul, kmin, trochu oleje.. a to je taky dobrota :-)
To věřím, já kmín miluji a určitě tam pasuje.
Bože, to byla dobrota!
Zapomněla jsem si zapsat sůl, bylo mi to sice při vaření divné, ale nepoužila jsem ji. Vůbec to nevadilo a tak u tohoto receptu ji budu i nadále vynechávat. Jako příloha byla „bramborová“ kaše. Vážně bašta:-) Děkuji za recept.
Jupí, to jsem ráda, že chutnalo.