Steak nemusí být vždy jen z masa, že? Tento šťavnatý plátek zelí je velmi chutný a zamilujete si ho.

Ingredience
  • zelí
  • sójová omáčka tamari
  • olivový olej
  • lisovaný česnek
  • sladká paprika
  • pepř
  • sůl
  • voda
  • konopná semínka
  • čerstvá petrželka

Jak připravit steak ze zelí

  1. Velmi jednoduché. Zelí nakrájejte na plátky.
  2. V míse smíchejte sójovou omáčku, česnek, papriku, pepř a olej a zelí potřete z obou stran
  3. Vložte do trouby a pečte. Když je vršek dobře upečený a vybarvený, otočte a znovu namažte omáčku. V polovině vaření můžete také polít trochou vody.
  4. Na talíři posypte petrželkou a konopnými semínky.

Praktické

  • Pečte na teplotu asi 200 stupňů.
  • Podle nutnosti ho můžete během pečení i trochu podlévat, ale opravdu malinko aby se nerozvařil. Steak má být měkký, ale musí držet pohromadě.
  • Vybírejte pevné hlávky zelí, střední velikosti.

Obměna

  • Zkuste červené zelí.
  • Olej můžete dát i jiný, skvěle se hodí sezamový.
  • Takto se dá připravit i květák.
  • Posypka může být i s mandlemi, piniovými oříška, prostě něco křupavého.

Děti

  • Nutno ubrat koření a sůl.

 

 

⏩ BRZY ZAČÍNÁ PODZIMNÍ DETOX KURZ

Tomu bych nevěřila: Po 3 dnech na JJ stravě mi splasklo břicho!

cihal: Zdravím vás. Začala jsem dle videa polévkami k...

Mám o 9 kg méně, přestaly zdravotní potíže (Milu)

Milu: Chtěla bych moc poděkovat za výborný kurz a...

Martina: Výborné! A muž pochválil: „Máš

Martina: Výborné! A muž pochválil: "Máš to dobrý" :)...

I můj nastávající se oblizuje až za ušima

Vfadra: Jídla jsou skvělá, celkově se snažím vařit zdravě,...

Najednou mi nedělá problém odolávat všem „dobrotám“ (Petra)

Petra: Evi, cítím, že jinak už si to ani...

Anna: Objevila jsem vás díky České televizi

Anna: Dobrý den, jsem na těchto stránkách poprvé díky...

3 kilá išli dolu, ale hlavne ma to baví (Darina)

Darina: Dobrý večer, dnes mám 13.deň kurzu. Priznám sa,...

Óda na jara a jarní očistu (Marek)

Postit se dá i s radostí a humorem, jak...

Nejlepší knedlíčky

Lenka: Tyto knedlíčky jsou chuťově snad nejlepší, jaké jsem...

Přítel zhubnul 18 kg, oba se cítíme skvěle (Paní M.)

Paní M.: Investice do klubu Jíme Jinak a Jarní...

Mám 3 kg dole a okolí si všímá změn (Tereza)

Tereza: Všechny Vás zdravím. Budu asi jedna z mála,...

Moc nám chutná. I můj masožravec je nadšený (Lebell)

Lebell: Vaše recepty jsou Super! Super! Super! Nečekala jsem,...

Nepotřebuji už kávu ani sladké a kila jdou krásně dolů (Janka)

Janka: Děkuji za kurz Podzimní detox-Vánoce jinak! Na jaře...

Už vím, jak na to (Eva)

Evacernosk: Evičko a Romane, mám vás oba ve své...

Teším sa z každého vydareného jedla (Elen)

Elen: Som už na dôchodku a k tejto super...

Mám ohromnou radost, že hubnu

Kateřina: Začátkem ledna jsem se přihlásila do kurzu "hubneme...
  1. Skvely stejcicek, takove barbecue :-) delam podobne „pecene zeli“, ale jen sul, kmin, trochu oleje.. a to je taky dobrota :-)

  2. Bože, to byla dobrota!
    Zapomněla jsem si zapsat sůl, bylo mi to sice při vaření divné, ale nepoužila jsem ji. Vůbec to nevadilo a tak u tohoto receptu ji budu i nadále vynechávat. Jako příloha byla „bramborová“ kaše. Vážně bašta:-) Děkuji za recept.

  3. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPodzimní fazolová omáčka s dýní a rýží basmati s quinoou (kompletní talíř)
Další článek4 nechutně zdravé dobroty na Halloween