Steak nemusí být vždy jen z masa, že? Tento šťavnatý plátek zelí je velmi chutný a zamilujete si ho.

Ingredience
  • zelí
  • sójová omáčka tamari
  • olivový olej
  • lisovaný česnek
  • sladká paprika
  • pepř
  • sůl
  • voda
  • konopná semínka
  • čerstvá petrželka

Jak připravit steak ze zelí

  1. Velmi jednoduché. Zelí nakrájejte na plátky.
  2. V míse smíchejte sójovou omáčku, česnek, papriku, pepř a olej a zelí potřete z obou stran
  3. Vložte do trouby a pečte. Když je vršek dobře upečený a vybarvený, otočte a znovu namažte omáčku. V polovině vaření můžete také polít trochou vody.
  4. Na talíři posypte petrželkou a konopnými semínky.

Praktické

  • Pečte na teplotu asi 200 stupňů.
  • Podle nutnosti ho můžete během pečení i trochu podlévat, ale opravdu malinko aby se nerozvařil. Steak má být měkký, ale musí držet pohromadě.
  • Vybírejte pevné hlávky zelí, střední velikosti.

Obměna

  • Zkuste červené zelí.
  • Olej můžete dát i jiný, skvěle se hodí sezamový.
  • Takto se dá připravit i květák.
  • Posypka může být i s mandlemi, piniovými oříška, prostě něco křupavého.

Děti

  • Nutno ubrat koření a sůl.

 

 

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

Roky jsem bojovala se zácpou a únavou – konečně jsou pryč!

Marcela: Ahoj, chtěla jsem vám poděkovat za super kurz...

Díky za obrovskou inspiraci

Touto cestou chci Evě a Heleně poděkovat za záslužnou...

Objev stránek

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila někdy v tomhle...

Lituji, že jsem vás neobjevila dřív. Měníte můj život k lepšímu

Eva: Jsem s vámi moc ráda! Měníte mi život...

Děkuji, že se na JJ můžu dozvědět zásadní fakta o jídle

Maki: Musím říct, že pravda je často dost krutá..jsem...

Na miso polévku už nedám dopustit (Dana)

Dana: Milá Evičko a celý týme Jíme Jinak, děkuji,...

Dáváte mi pocit, že jsem doma

Tammy: Pocit, že jsem doma. Nebo u kámošky na...

Zlepšily se mi vlasy, nehty i kůže (Lidka)

Lidka: Kila dole jsou super, ale víc se mi...

Cukr téměř v normě a 5 kg dole (Milena)

Milena: Včera jsem byla na kontrole u dia lekařky,...

Vždyť budu po Vánocích zase štíhlejší!

Magda: Je mi tu s Vámi móóóóc krásně. A...

S vámi jsem získala pestrý, jednoduchý a lahodný jídelníček

Fpc: Jsem ráda, že jsem tyto stránky objevila těsně...

Každý, kdo mě potká, obdivuje mou pevnou štíhlejší postavu (Andrea)

Andrea: Ahoj všem. S Jíme Jinak jím 8. týden...

Jste pro mě životní inspirací

Alena: moc děkuji za super stránky a za to,...

Myslela jsem, že to zvládnu sama, ale společně je to lepší

Petula: Přeji krásné odpoledne všem statečným a odhodlaným účastnicím letošního...

Už nemám chutě na sladké ani na maso…

Jitchramost: Cítím se skvěle, jsem překvapená, kolik mám energie...
  1. Skvely stejcicek, takove barbecue :-) delam podobne „pecene zeli“, ale jen sul, kmin, trochu oleje.. a to je taky dobrota :-)

  2. Bože, to byla dobrota!
    Zapomněla jsem si zapsat sůl, bylo mi to sice při vaření divné, ale nepoužila jsem ji. Vůbec to nevadilo a tak u tohoto receptu ji budu i nadále vynechávat. Jako příloha byla „bramborová“ kaše. Vážně bašta:-) Děkuji za recept.

  3. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPodzimní fazolová omáčka s dýní a rýží basmati s quinoou (kompletní talíř)
Další článek4 nechutně zdravé dobroty na Halloween