Domů Téma Tamari

Tamari

Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné

Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....

Slovníček zdravé výživy. Odteď už budete vědět, o co jde!

Zdravá výživa je plná cizích a záhadných slov. Víte co znamená třeba kimpira, congee, gomasio, kuzu nebo mochi? Připravili jsme pro vás podrobný slovníček...

8 způsobů, jak použít sojovou omáčku, které neznáte

Sojová omáčka má mnoho způsobů využití. Kromě klasického dochucování omáček, zeleniny, luštěnin, karbanátků a nákypů ji lze využít ještě mnoha dalšími způsoby. O některých...

10 tipů, jak jednoduše snížit denní příjem soli

Jedna čajová lžička (5 g). To je maximální doporučená denní dávka soli pro dospělého člověka. Tuto hranici ale každý den několikanásobně překračujeme, když konzumujeme...

Avokádo s křenem a bylinkovým tofu

2ks Avokáda 1ks bylinkové Tofu křen (podle chuti - nemusí být) jeden stroužek česneku (podle chuti - nemusí být) 2 lžičky umoocta 2...

Jak vařit bez sóji

Sója je potravina opěvovaná i kritizovaná. Najdeme ji téměř ve všech běžných potravinách a zdravé výživy ji nabízejí v nejrůznějších formách od sojového mléka,...

60 tipů na zdravá dochucovadla pro vaše vaření

Lámete si hlavu, čím dochutit zdravé jídlo tak, aby nebylo mdlé, všem chutnalo a oblizovali se? Existuje velké množství zdravých dochucovadel, které vám z...

Miso pasta

Miso pasta patří doslova mezi zázračné potraviny. Její chuť je natolik skvělá, že pozvedne každou polévku či pokrm o několik řádů výš. Kromě toho má...

Jak používat shoyu, tamari a miso

Sojová omáčka Shoyu a Tamari a sojová pasta miso jsou výborná dochucovadla nejrůznějších pokrmů. Dodají jím chybějící chuť.

Sojové omáčky shoyu a tamari

Shoyu a tamari skvěle ochutí všechny možné druhy pokrmů. Tyto univerzální dochucovadla obsahují jen okolo 12 % soli. Pokrm nejen osolí, zvýrazní chutě, a navíc ještě dodají...

Sója pod lupou: ano nebo ne?

Jsou sojové výrobky hrozbou pro naši štítnou žlázu a hormony? Mohou je jíst děti? A v jaké podobě a kolik, aby neškodily, ale pomáhaly?...
Téma: gril, LSD, taro, pasteur, bílé miso, seitan, glazování, vývar, mochi, jak používat sojovku, sojový protein, caro, batát, slad jojobovy slz, dvouzrnka, natto, sojová mouka, silken tofu, citron, sojový lecitin, kořenící směsi, pickles, kuzu, jáhly, fytáty, shiitake, slzovka, dresink, vegan, suribaška, uzeniny, maizena, miso polévka, polévka, hypertenze, hiziky, sacharidy, stir fry, kuskus, topinambury, rýžová smetana, ušlechtilá plíseň, congee, průmyslové potraviny, sýry, polenta, použití shoyu, mikrobiom, dhál, jak dochutit jídlo, vysoký tlak, umami chuť, Kombu, umami, zdraví, laktobacily, vysoký krevní tlak, jak používat tamari, daikon, sójová omáčka, sojové párky, arame, rostlinná smetana, kvašení, teff, rýžové miso, sója, hatcho miso, děti, amarant, lievito madre, chleba, tahini, rýžový ocet, shoyu, nishime, křen, hojicha, LM, wasabi, koji, antinutrienty, zázvor, česnek, jak použít sojovou omáčku, kardiovaskulární nemoci, tofu, blanšírování, balzamiko, křupky, bylinky, kimchi, wakame, tygří ořechy, miso, shiromiso, lotos, grilování, brambůrky, tamari omáčka, tempeh, shitake, použití tamari, mirin, tempura, fermentované produkty, marinády, semínka, sushi, LM kvásek, veganství, soba, marináda, paštiky, oříšková másla, arrowroot, jogurty, tuřín, jednozrnka, bulgur, slané oříšky, agáve, tofunéza, amasaké, kvasinky, kečup, pečivo, víno, čím dochutit jídlo, vegeta, madre, párky, aminos, kokosová smetana, kešu máslo, chipsy, vodnice, jak používat miso, banča, fytoestrogeny, střevní mikrobiom, kukicha, střevní mikroflóra, sójová smetana, pivo, majonéza, hořčice, dochucovadla, kefír, shiso¨

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?