Domů Téma Tamari

Tamari

8 způsobů, jak použít sojovou omáčku, které neznáte

Sojová omáčka má mnoho způsobů využití. Kromě klasického dochucování omáček, zeleniny, luštěnin, karbanátků a nákypů ji lze využít ještě mnoha dalšími způsoby. O některých...

10 tipů, jak jednoduše snížit denní příjem soli

Jedna čajová lžička (5 g). To je maximální doporučená denní dávka soli pro dospělého člověka. Tuto hranici ale každý den několikanásobně překračujeme, když konzumujeme...

Avokádo s křenem a bylinkovým tofu

2ks Avokáda 1ks bylinkové Tofu křen (podle chuti - nemusí být) jeden stroužek česneku (podle chuti - nemusí být) 2 lžičky umoocta 2...

Jak vařit bez sóji

Sója je potravina opěvovaná i kritizovaná. Najdeme ji téměř ve všech běžných potravinách a zdravé výživy ji nabízejí v nejrůznějších formách od sojového mléka,...

60 tipů na zdravá dochucovadla pro vaše vaření

Lámete si hlavu, čím dochutit zdravé jídlo tak, aby nebylo mdlé, všem chutnalo a oblizovali se? Existuje velké množství zdravých dochucovadel, které vám z...

Miso pasta

Miso pasta patří doslova mezi zázračné potraviny. Její chuť je natolik skvělá, že pozvedne každou polévku či pokrm o několik řádů výš. Kromě toho má...

Sojové omáčky shoyu a tamari

Shoyu a tamari skvěle ochutí všechny možné druhy pokrmů. Tyto univerzální dochucovadla obsahují jen okolo 12 % soli. Pokrm nejen osolí, zvýrazní chutě, a navíc ještě dodají...

Sója pod lupou: ano nebo ne?

Jsou sojové výrobky hrozbou pro naši štítnou žlázu a hormony? Mohou je jíst děti? A v jaké podobě a kolik, aby neškodily, ale pomáhaly?...
Téma: Klub Jíme Jinak, hormony, paštiky, miso polévka, sladkosti, sójová smetana, párky, gril, shiromiso, párek, glutamát sodný, umami, bujón, tahini, bílé miso, lahůdkové droždí, brambůrky, tebi, sója, tempeh, popcorn, průmyslové potraviny, sójové mléko, kečup, rostlinná smetana, sojové párky, fermentované produkty, shoyu, dresink, zdraví, jogurty, sojový protein, hypertenze, tofunéza, semínka, děti, miso pasta, salámy, Tamari, gomasio, aminos, bylinky, marinády, antinutriční látky, genmai miso, kešu máslo, sojový lecitin, kardiovaskulární nemoci, umeocet, mirin, oříšky, hořčice, edamame, sojové maso, křen, natto, vysoký tlak, mandlové máslo, vývar, česnek, chipsy, fytoestrogeny, rýžové miso, kořenící směsi, avokádo, marináda, vegan, sojová mouka, cibule, jak použít sojovou omáčku, zázvor, tofu, fermentace, veganství, sůl, sojové boby, sójové jogurty, pečivo, ječmenné miso, rýžová smetana, grilování, slané oříšky, rýžový ocet, tyčinky, citron, miso, uzeniny, kokosový ocet, vysoký krevní tlak, E621, balzamiko, jablečný ocet, hatcho miso, polévka, seitan, sojovka, vegeta, vegetariánské recepty, sójové výrobky, křupky, šunky, koření, sojový jogurt, luštěniny, fast food, kokosová smetana, antinutrienty, vegetariánství, Online kurz Jak začít, koji, živočišné potraviny, oříšková másla, dochucovadla, majonéza, sójová omáčka

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?