Domů Téma Tamari

Tamari

Miljeonbyeong jinak

Tahle perfektní "drobenka" udělá z celozrnných palačinek luxusní jídlo. Dá se připravit předem a do zásoby. Dala jsem ji do Miljeonbyeongu, do palačinek z...

Congee z červené thajské rýže

Taky se vám stává, že si zamilujte jídlo natolik, že byste ho mohli jíst pořád a pořád a pořád? Mně se to stalo s...

Rýžová kaše s olejnatými semínky

Kaše plná zdravých tuků a minerálů z mořské řasy je lahodná a voňavá díky citrónu. Určitě ji vyzkoušejte, pokud máte strach, že by vám...

Dušená cibule na fazolovém krému

Rychlá příloha nebo vynikající pomazánka s dušenou cibulí. Já jsem tento krém použila dokonce i jako náplň do pohankových bramboráčků a chutnalo všem. Jde...

Pečené lilky z glazurou z misa a sezamu

Tento tradiční recept jsem si trochu přizpůsobila a dokonce i můj manžel se zeptal, kdy ho udělám znova. Není příliš fotogenický, tak se nelekejte...

Tempeh s kukuřicí a cuketou

Bloody je starý typ kukuřice pěstované ve Spojených státech od roku 1845. Rostliny mohou růst až do výšky 2,5 metru nebo víc. Má nádhernou...

Rýžová kaše s červenou řepou a wasabi

Super snídaně pro pozdní léto a začátek podzimu. Tahle porridge vám určitě trochu připomene sushi. Velký podíl na to má gomasio, tamari a wasabi.

Temari sushi – barevné pohoštění na každou párty

Temari sushi je oblíbené u nás v rodině. Je to atraktivní recept, můžete se vyřádit s různými náplněmi a dekorací. Připravovat Temari je proste...

Palestinský Maftoul jinak

Rychlé, chutné a pikantní jídlo inspirované palestinskou kuchyní potěší zejména muže. Dokonce i ti, kteří si na zdravou stravu moc nepotrpí, tuhle dobrotu jistě...

Sojové omáčky – jakou zvolit pro zdravé vaření?

Jakou koupit sojovou omáčku? Je rozdíl mezi těmi levnými z obchodu a těmi drahými ze zdravé výživy? Přečtěte si, jak se která vyrábí a...

Hlíva v kokosu

Hlíva ústřičná obsahuje mnoho důležitých vitaminů (zejména vitaminy skupiny B, dále vitaminy C, D, K) minerálů a stopových prvků (železo, draslík, měď, selen). Její hlavní...

Restovaná zeleninová směs s cizrnou

Dozlatova restovaná zelenina je jednoduchý, rychlý a výborný pokrm ideální k jakékoliv příloze - třeba k soba nudlím!

Vaříme v elementu VODY (zima) – prohříváme tělo

Zima je ve znamení elementu vody. Které potraviny jsou v zimě vhodné a které orgány je třeba posilovat? Co tyto orgány podporuje a co...

Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné

Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....

Slovníček zdravé výživy. Odteď už budete vědět, o co jde!

Zdravá výživa je plná cizích a záhadných slov. Víte co znamená třeba kimpira, congee, gomasio, kuzu nebo mochi? Připravili jsme pro vás podrobný slovníček...

8 způsobů, jak použít sojovou omáčku, které neznáte

Sojová omáčka má mnoho způsobů využití. Kromě klasického dochucování omáček, zeleniny, luštěnin, karbanátků a nákypů ji lze využít ještě mnoha dalšími způsoby. O některých...

10 tipů, jak jednoduše snížit denní příjem soli

Jedna čajová lžička (5 g). To je maximální doporučená denní dávka soli pro dospělého člověka. Tuto hranici ale každý den několikanásobně překračujeme, když konzumujeme...

Avokádo s křenem a bylinkovým tofu

2ks Avokáda 1ks bylinkové Tofu křen (podle chuti - nemusí být) jeden stroužek česneku (podle chuti - nemusí být) 2 lžičky umoocta 2...

Jak vařit bez sóji

Sója je potravina opěvovaná i kritizovaná. Najdeme ji téměř ve všech běžných potravinách a zdravé výživy ji nabízejí v nejrůznějších formách od sojového mléka,...

60 tipů na zdravá dochucovadla pro vaše vaření

Lámete si hlavu, čím dochutit zdravé jídlo tak, aby nebylo mdlé, všem chutnalo a oblizovali se? Existuje velké množství zdravých dochucovadel, které vám z...

Miso pasta

Miso pasta patří doslova mezi zázračné potraviny. Její chuť je natolik skvělá, že pozvedne každou polévku či pokrm o několik řádů výš. Kromě toho má...

Sója pod lupou: ano nebo ne?

Jsou sojové výrobky hrozbou pro naši štítnou žlázu a hormony? Mohou je jíst děti? A v jaké podobě a kolik, aby neškodily, ale pomáhaly?...
Téma: sacharidy, sezamová semínka, chuť na slané, špalda, vegetariánské recepty, jednoduchá jídla, kuskus, pažitka, korejské palačinky, kimchi, chuťovka, strava, mikrobiom, párek, mák, tapioka, tofunéza, genmai miso, pohoštění, nakládaný zázvor, pokrmy v zimě, večeře, bezl laktózy, dochucovadla, arrowroot, pečený lilek, grünkern, zimní jídla, amarant, zeleninová směs, temari sushi, zelenina v zimě, kdy je aktivní močový měchýř, hubnutí, majonéza, sójové výrobky, suribaška, lievito madre, 5 elementů, na párty, kimpira, co oslabuje ledviny, předkrm, polévka, koření, sojové maso, červená paprika, slovníček, olivový olej, co vařit na podzim, kvašení, brambůrky, tempeh, palačinky, hummus, bez mléka, alfa, sojové párky, stres, LM kvásek, edamame, studené nápoje, vodnice, strava v zimě, jak použít nori vločky, sojová mouka, oříšková másla, citron, thajská rýže, wakame, umeboshi, fazole cannellini, kvašená zelenina, oříšky, šitake, vysoký tlak, kvásek, mořská sůl, chleba, fit recepty, chřipka, oslavy, bylinky, tebi, zeleninové saláty, mořské řasy, svačina, balzamiko, kefír, nigari, banča, fast food, miso polévka, strach, sojový lecitin, rostlinná smetana, kořenící směsi, woková jídla, lotos, kyselina fytová, děti, kardiovaskulární nemoci, jogurt, sojové boby, maizena, party, restovaná zelenina, madre, LSD, LM, kokosový ocet, tuřín, pivo, zahřívající jídla, náplň do tortill, zdraví, mandle, datlový sirup, Nori, sezóna jaro, čerstvá petrželka, zimní jídelníček, celiak, kvasinky, kuzu, zimní recepty, carob, letní party, oběd, bez mouky, lehká jídla, zimní zelenina, místo masa, veganské recepty, piniové oříšky, sezam, fermentovaná sojová omáčka, polozrnná mouka, porridge, quinoa, bio citronová šťáva, tempura, jak použít sojovou omáčku, fit strava, čínská kaše, řepa, směs do tortill, dýňová semínka, sojový protein, dhál

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?