Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Vegarbonara

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Další zdravá verze oblíbené italské klasiky špaget Carbonara, bez vajec, masa a mléčných výrobků. Rychlé jídlo, které budete mít během chvilky na stole.

Ingredience
2 porce
  • špagety
  •  tempeh
  • 40 g přírodních kešu ořechů
  • špetka kurkumy
  • sůl
  • černý pepř
  • extra panenský olivový olej
  • čerstvá petrželka
  • tamari

S Jíme Jinak jsem od jara loňského roku shodila 10 kg. Protože jsem si na sobě ověřila, že zdravá strava má smysl a v...

Jak připravit veganské špagety Carbonara

  1. Kešu oříšky namočte do vody.
  2. Asi po dvou hodinách vodu vyměňte, přidejte sůl, asi 1 sklenici čisté vody a kurkumu. Velmi dobře rozmixujte.
  3. Na pánev dejte extra panenský olivový olej, na kostičky nakrájený tempeh a opečte dozlatova. Nakonec přidejte lžíci tamari a osmahnete, aby se tamari vsáklo.
  4. Do velké pánve nalijte trochu extra panenského olivového oleje, přidejte rozmixované kešu oříšky.
  5. Špagety uvařte, sceďte a vložte do pánve s kešu oříšky. Zvyšte teplotu a několik minut vařte, dokud omáčka nezhoustne. Přidejte tempeh a posypejte petrželkou a pořádnou dávkou černého pepře.

Praktické

  • Špagety vařte al dente.
  • Rychlé jídlo (pokud pomineme máčení kešu), které budete mít během 15 minut na stole.
  • Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkové špagety.
  • Pro verzi bez sóji použijte domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.) a hrachovou nebo pohankovou tamari místo sójové.

Obměna

  • Pokud máte rádi uzenou vůni a chuť, poprašte tempeh trochou uzené papriky.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale vynecháme pepř a ubereme olej a sůl.

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

34 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kesu omacky nikdy nesklamu ; )) Pochutili sme si a urcite sa k tomu receptu budem vracat.

Vierko výborné, rychlé, jednoduché, na příště si seženu natural tempeh , nebo vyrobím, jednou jsem dělala cizrnový, byl výborný, ale nějak na to není čas…

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Podzimní strozzapreti s tempehem

Podzim nás vždy obdaruje krásnými barvami. Tak proč si ty barvy a chutě nepřipravit na náš talíř? Oko bude mít radost a chuťové pohárky ještě větší.

Bezlepkové gnocchi s fenyklovým krémem

Pokrm pro milovníky fenyklu – domácí gnocchi zcela bez lepku, ochucené skvělou omáčkou. Jídlo, které budete mít během chvilky na stole a po kterém se...

Ligurské trofie s fialovou brokolicí

Rychlé těstovinové jídlo skvělé například jako rychlá večeře. Fialová brokolice je mnohem jemnější a sladší než klasická brokolice. Když se s ní v obchodě ...

Tempeh s pomerančovou glazurou

Vyzkoušejte tento recept na tempeh ovoněný omáčkou z pomerančové a citrónové šťávy. Jeho příprava je velmi jednoduchá a v kombinaci s opečeným fenyklem bud...

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Šafránové kroupy

Krásně barevné, voňavé a lahodné jídlo, které budete mít na stole během chviličky.