Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Vegarbonara

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Další zdravá verze oblíbené italské klasiky špaget Carbonara, bez vajec, masa a mléčných výrobků. Rychlé jídlo, které budete mít během chvilky na stole.

Ingredience
2 porce
  • špagety
  •  tempeh
  • 40 g přírodních kešu ořechů
  • špetka kurkumy
  • sůl
  • černý pepř
  • extra panenský olivový olej
  • čerstvá petrželka
  • tamari

Není to jen o jídle…je to i o tom, co následuje. Snad vás tedy s blížícím se silvestrovským veselím pobavíme př...

Jak připravit veganské špagety Carbonara

  1. Kešu oříšky namočte do vody.
  2. Asi po dvou hodinách vodu vyměňte, přidejte sůl, asi 1 sklenici čisté vody a kurkumu. Velmi dobře rozmixujte.
  3. Na pánev dejte extra panenský olivový olej, na kostičky nakrájený tempeh a opečte dozlatova. Nakonec přidejte lžíci tamari a osmahnete, aby se tamari vsáklo.
  4. Do velké pánve nalijte trochu extra panenského olivového oleje, přidejte rozmixované kešu oříšky.
  5. Špagety uvařte, sceďte a vložte do pánve s kešu oříšky. Zvyšte teplotu a několik minut vařte, dokud omáčka nezhoustne. Přidejte tempeh a posypejte petrželkou a pořádnou dávkou černého pepře.

Praktické

  • Špagety vařte al dente.
  • Rychlé jídlo (pokud pomineme máčení kešu), které budete mít během 15 minut na stole.
  • Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkové špagety.
  • Pro verzi bez sóji použijte domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.) a hrachovou nebo pohankovou tamari místo sójové.

Obměna

  • Pokud máte rádi uzenou vůni a chuť, poprašte tempeh trochou uzené papriky.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale vynecháme pepř a ubereme olej a sůl.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

40 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Michaela
24. 4. 2024

Jednoduché a chuťově vynikající! Děkuji moc za skvělý recept ♥️

Z nouze jsem použila mandle bez máčení. Překvapilo mě, že se i tak vydařilo. Vaše recepty prostě nikdy nezklamou 😆
Jako začátečníkovi, prosím, vysvetlil by mi někdo k čemu to máčení a je to nutné pro všechny ořechy? Díky 🙈

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Celozrnné krémové špagety

V tomto receptu zužitkujeme postranní listy bulvy fenyklu a košťál z brokolice a vyzkoušíme si, že i ze zbytků se dá snadno vykouzlit skvělý kondiment na t...

Tofu v sezamové krustě

Křupavé, pikantní a lahodné. Takové je tofu v této úpravě, kterou by snad neměli odmítnout ani jeho největší odpůrci. Doufám, že bude chutnat i vám.

Ligurské trofie s fialovou brokolicí

Rychlé těstovinové jídlo skvělé například jako rychlá večeře. Fialová brokolice je mnohem jemnější a sladší než klasická brokolice. Když se s ní v obchodě ...

Italský těstovinový salát

Typicky letní recept na lahodný lehký salát, který vás v horku osvěží, ale i zasytí.

Bezlepkové gnocchi s fenyklovým krémem

Pokrm pro milovníky fenyklu – domácí gnocchi zcela bez lepku, ochucené skvělou omáčkou. Jídlo, které budete mít během chvilky na stole a po kterém se...

Šafránové kroupy

Krásně barevné, voňavé a lahodné jídlo, které budete mít na stole během chviličky.