Italská kuchyně

Bezlepkové kuskusové gnocchi s krémem

Sametový jemný krém, který perfektně kontrastuje s křupavými gnocchi. Vše bez lepku, bez mléka či smetany, bez vajec a poměrně rychlé. Stačí vyzkoušet.

Hustá mandlová polévka

Tato polévka je hustá, krémová, jemná, bezlepková, veganská a výborná. Lze ji připravit i s jiným druhem luštěniny, třeba s cizrnou.

Domácí apulianské troccoli s houbovým krémem

Apuliánská kuchyně má skvělé a snadné recepty. Jedním z nich jsou například domácí těstoviny Troccoli, specialita, které se v mnoha ohledech podobá špagetá...

Krémový mangold

Mangold zapečený s bešamelem je výborný jako příloha a nebo náplň do placek. Základem receptu je bešamel, který si připravíte velmi snadno i v bezlepkové v...

Heřmánkové rizoto

Nápad na tuto rýži mi vnuklo jedno svatební menu, tato rýže byla servírovaná se zlatým listem a i když to vypadalo pěkně, nejspíš to bylo plné chemie. Já p...

Panna cotta s třešňovým želé

Čas třešní a čerstvých dezertů. Takže Panna cotta s třešněmi pro naše lahodné občerstvení. Jednoduchá a rychlá. Výsledek nezklame. Čerstvé třešně, želé s k...

Citrónový krém s amasaké

Lahodný citrónový krém, který vás osvěží v teplých dnech a směle nahradí nezdravou zmrzlinu. Skvělý dezert bez cukru, laktózy i lepku.

Italské rizoto s krémovou cuketou

Bleskový recept, do kterého můžete využít i přerostlejší cukety. Během chvilky budete mít na stole lahodné krémové rizoto a pokud uděláte krému více, můžet...

Jarní krémové boby

Velmi jednoduché a rychlé jídlo. Pokud nemáte k dispozici bob, zkuste klidně připravit recept s hráškem.

Semolinové tagliolini s rukolovým pestem

Domácí těstoviny nepředčí nic. Stojí za tu námahu a ujišťuji, že i ten krásný pocit, z dobře připraveného jídla je k nezaplacení. Vyzkoušejte tuto zelenou ...

Špagety s artyčokem na italský způsob

Typický recept na jarní období. Hrášek i artyčoky jsou symbolem jara. V Itálii je to oblíbená kombinace, věřím, že si oblíbíte i vy.

Domácí veganské tagliolini s mákem

Udělat si domácí těstoviny, to je radost. Ano trochu práce to vyžaduje, ale když pak všem chutná…to stojí za tu námahu. Vyzkoušejte tyto domácí nudle...