Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Jarní těstoviny bucatini

Uvařeno
bez sóji
bez vajec
sezóna jaro

Bylinky, artyčoky a hrášek jsou pro mě symboly jara. Dozrávají ve stejný čas a proto se setkají i na talíři. Vonavý jarní recept a nápad, jak využít artyčoky.

Ingredience

Mám rada stránku Jíme Jinak. Bola som na něj závislá, bola ňou posadnutá, upla som sa na ňu. Teraz po 4,5 rok...

Jak připravit jarní těstoviny s artyčokem

  1. Očistěte artyčoky, rozpulte je a nechte je ponořené ve vodě s citrónovou šťávou, aby nezčernaly. Pokud nemáte malinké artyčoky, dejte alespoň jeden větší nakrájený na malé kousky, použijete ho syrový.
  2. Připravte kondiment z meduňky.
  3. Očištěné artyčoky dejte vařit do vody. Vařte do měkka.
  4. Na pánev dejte několik lžic kondimentu z meduňky, přidejte vařené artyčoky a vidličkou je natrhejte. Osolte a opepřete.
  5. Dejte vařit těstoviny. Když chybí pět minut do konce varu, dejte do vody i hrášek. Dokončete vaření, sceďte a přidejte na pánev k artyčokům.
  6. Na pánev přidejte několik lžic vody ze špaget. Promíchejte a minutu povařte.
  7. Nakonec přidejte osolené syrové malé artyčoky.
🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Doba vaření artyčoků bude záviset na jejich velikosti a kvalitě.
  • Artyčoky pečlivě oloupejte, tvrdé listy se opravdu nedají jíst.
  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkové těstoviny, např. kukuřičné nebo rýžové.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv těstoviny

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

19 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Bezlepkové gnocchi s fenyklovým krémem

Pokrm pro milovníky fenyklu – domácí gnocchi zcela bez lepku, ochucené skvělou omáčkou. Jídlo, které budete mít během chvilky na stole a po kterém se...

Bagel pasta

Rychlý a jednoduchý recept pro milovníky těstovin. Tyto špagety budete mít na stole během chvilky a jistě si na nich pochutná celá rodina.
Houby
klub
8
5

Podzimní linguine s kaštany

Typický podzimní recept plný chutí, barev a kontrastů. Nám moc chutnal, doufám, že potěší i vás.

Zimní špagety

Nesporný král diet, vynikající syrový i vařený. Kdo to je? Fenykl. Věděli jste, že kromě běžně používaného srdíčka fenyklu se dá využít i fenyklových vousů...

Sváteční tagliatelle

Jednoduché a rychlé jídlo, které zahřeje a hodí se i na sváteční stůl.

Vegarbonara

Další zdravá verze oblíbené italské klasiky špaget Carbonara, bez vajec, masa a mléčných výrobků. Rychlé jídlo, které budete mít během chvilky na stole.