Domů > Zdravé recepty > Dezerty > Sladkosti

Mooncake bezlepkový jinak

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Další možnost, jak připravit tradiční čínské dortíky Mooncake, tentokrát bezlepkově.

Ingredience
Na náplň:
  • 90 g datlí Medjoul
  • 90 g mandlí
  • 10 g strouhaného kokosu
  • 50 g jablečného pyré
Na těsto:
  • 110 g arašídového másla
  • 100 g kokosové mouky
  • voda podle potřeby

Diet jsem kvůli váze vyzkoušela hodně, s váhou to bylo vždycky jak na houpačce. Výsledkem byly bolavé kotníky, strhan...

Jak připravit bezlepkový Mooncake

  1. V míse dobře promíchejte kokosovou mouku s arašídovým máslem. Během hnětení přidávejte vodu. Ideální těsto by nemělo být příliš měkké ani příliš drobivé. Jakmile je směs hotová, zabalte ji do sáčku a dejte do lednice odpočinout.
  2. Vložte datle a mandle do kuchyňského robotu. Rozmixujte. Přidejte pyré a znovu rozmixujte. Nakonec přidejte strouhaný kokos a vytvořte těsto. Nechte v lednici odležet.
  3. Z těsta vytvořte kuličky po 30 g .
  4. Z náplně vytvořte kuličky   po 18 g.
  5. Mokrýma rukama vezměte kouli těsta, vložte ji do ruky a druhou rukou těsto rozprostřete.
  6. Umístěte kuličku náplně do středu, sevřete ruku v pěst a vytvarujte kuličku, dobře ji uzavřete.
  7. Pomocí formy (na 63 g mooncake) vytvořte mooncake. Pečte v předehřáté troubě na 190°C, dokud povrch lehce nezezlátne.

Praktické

  • Budete potřebovat formu (razítko) na mooncake. Pokud nemáte, můžete zkusit vytvarovat ručně a ozdobit klasickým razítkem na sušenky. Krása formičky na mooncake je ale v tom, že také zvládá dobře utěsnit dortík a dá mu  krásný tvar.
  • Na hnětení to chce trochu více trpělivosti.
  • Dortík je lepší druhý den po upečení.
  • Dortíky jsou velmi syté, připravujte malé tvary.
  • Ideální k čaji.

    Děti

    • Vhodné pro děti od 2 let. Pokud ale už vaše dítě jí běžné pečivo a sušenky, můžete mu tento zdravý dezert nabídnout již dříve. Pozor na kousky mandlí.

    🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

    Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

    13 lidí už poděkovalo za článek.

    Buďte první, kdo napíše komentář

    Vyzkoušejte také

    Sladké cizrnové kuličky

    Rychlé bezlepkové kuličky, které přijdou vhod, když vás přepadne chuť na něco sladkého.

    Kolečka s makovou nádivkou

    Recept na sladké plněné sušenky bez cukru, mléka a vajec pro milovníky máku. Tato kolečka jsou skvělá jako sladká svačinka, ke kávě nebo čaji a jako pohošt...

    Nejjednodušší ovesné sušenky bez lepku

    Návštěva “za dveřmi” a vy nemáte nic k pohoštění? Potom jsou tyto sušenky jasná volba. Jsou rychle připravené a nenáročné na ingredience.

    Bezlepkové donuty s lískooříškovou příchutí

    Donuty nemusí být jen smažené. Už jste zkusili jejich zdravější pečenou variantu? Tyto jsou navíc bez lepku, cukru a živočišných produktů a především jsou ...

    Makovo-švestková dobrota

    Máte rádi kombinaci švestek a máku? Potom si tuhle dobrůtku jistě zamilujete a to i díky jednoduché přípravě.

    Makový HIT cheesecake s tofu a hruškami bez mouky

    Makový dortík s krémem z tofu a hruškami na způsob cheesecake vhodný i pro pro strávníky s histaminovou intolrenací. Zdravý a chutný dezert bez cukru, vaje...