Pečené kaštany jsou asi nejznámější úpravou. Jsou tradicí mnoha vánočních trhů u nás i ve světě a jejich vůně je nezaměnitelná. Doma je můžete udělat snadno.

Ingredience
  • jedlé kaštany

Jak připravit pečené jedlé kaštany

  1. Nařízněte kaštany křížem, cca 2 cm dlouhými a 4 mm hlubokými zářezy.
  2. Kaštany naskládáme na plech, řeznou stranou nahoru.
  3. Pečte na cca 200°C asi 15-20 minut až slupka začne tmavnout, řez se rozevře a odkryté maso kaštanu se začne tmavě zbarvovat. Kaštany jsou na povrchu křehké, ale uvnitř měkké (vyzkoušejte vidličkou).
  4. Sloupněte skořápku i spodní slupku.

Praktické

  • Nejlepší je jíst kaštany ještě teplé.
  • Z pečených kaštanů můžete připravit spoustu dobrůtek. Můžete je rozmixovat na pyré a použít do kaše, dezertů atp.

Obměna

  • Místo trouby můžete použít na restování kaštanů i pánev. Postup je stejný – naříznout, vložit na pánev a restovat, dokud nejsou měkké. Dají se také vařit ve vodě v hrnci.

Děti

  • Kaštany ve formě měkkého pyré jsou vhodné pro nejmenší děti. Do roka jim nesolíme, ani nekořeníme, ani nepoužíváme olej.

Anna: Objevila jsem vás díky České televizi

Anna: Dobrý den, jsem na těchto stránkách poprvé díky...

Články jsou tak nabité tipy, že jde z toho hlava kolem 🙂

Martina: Díky moc za celý “seriál” Cestujeme se zdravou stravou,...

Jsem čilejší a už konečně večer nezívám

Nahlie64: Jídla jsou výborná a moc Vám poděkovat :-)...

Konečně vím, jak nahradit chuťově mléko a vejce

Ivetuska1: Od začátku kurzu už mám dvě kila dole....

Začátek nebyl snadný, ale výsledky jsou neuvěřitelné!

Rob: Dobrý den, skvělá práce!!! Po knihách: Fit pro život,...

Jsem ráda, že jsem do toho šla!

Giana: Chtěla bych moc poděkovat za celé zpracování kurzu,...

Změna jídelníčku mi pomohla s problémy se spaním

Pavlína: S problémy se spaním mi opravdu pomohla až změna...

Vaše kurzy jsou super

Lucie: Moc Vás zdravím, holky :-). Od doby, co...

Roky jsem bojovala se zácpou a únavou – konečně jsou pryč!

Marcela: Ahoj, chtěla jsem vám poděkovat za super kurz...

Jsem na vašich stránkách závislá

Miluše: Miluji Jíme Jinak! Jsem na vašich stránkách závislá...

S manželem jsme dohromady zhubli 15 kg!

Zdeňka B.: Kurz i přes zdravotní obtíže, které mě...

S vámi se cítím jako doma, doslova!

Michaela H. S.: Evka, mám zimomriavky po celom tele a...

Radka: Díky za bezvadné materiály a podporu

Děkuji za všechen bezvadný materiál na webu i za...

Óda na jara a jarní očistu (Marek)

Postit se dá i s radostí a humorem, jak...

3,5 kg dole a zmizela mi zácpa

Eva: stravuji se s vaším jídelníčkem od ledna. Zrušila...

Pochutnali jsme si a v bříšku máme jak v pokojíčku

Martya: No to jsme si pochutnali. Jak říkala moje...

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

  1. Kaštany je dobré nařiznuté před pečením namočit do vody a nechat chvíli „koupat“, mají pak lepší konzistenci.
    My je hned po sběru uchováváme v mrazáku, pak nevyschnou ani nezplesnivějí.

  2. Dobry den. My kaštany milujeme…ale jsem trochu líná a péct kaštany mne s ohledem na následný úklid ponekud odrazuje. V sezóně je jíme docela casto a volím nasledujici úpravu: dam vařit vodu a do ní vlozim omyte kaštany, bez narezani! Po cca 1/2hodince max vytáhnu a jeste horké rozpulim nožem(jde velmi snadno) a malou lžičkou kazdou půlku vyberu do misky….a bastime:-)

  3. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPlán zdravého vánočního pečení: kdy péct které cukroví?
Další článekNewsletter – Pátý týden