- jedlé kaštany
Jak připravit pečené jedlé kaštany
- Nařízněte kaštany křížem, cca 2 cm dlouhými a 4 mm hlubokými zářezy.
- Kaštany naskládáme na plech, řeznou stranou nahoru.
- Pečte na cca 200°C asi 15-20 minut až slupka začne tmavnout, řez se rozevře a odkryté maso kaštanu se začne tmavě zbarvovat. Kaštany jsou na povrchu křehké, ale uvnitř měkké (vyzkoušejte vidličkou).
- Sloupněte skořápku i spodní slupku.
Praktické
- Nejlepší je jíst kaštany ještě teplé.
- Z pečených kaštanů můžete připravit spoustu dobrůtek. Můžete je rozmixovat na pyré a použít do kaše, dezertů atp.
Obměna
- Místo trouby můžete použít na restování kaštanů i pánev. Postup je stejný – naříznout, vložit na pánev a restovat, dokud nejsou měkké. Dají se také vařit ve vodě v hrnci.
Děti
- Kaštany ve formě měkkého pyré jsou vhodné pro nejmenší děti. Do roka jim nesolíme, ani nekořeníme, ani nepoužíváme olej.
PS: Co zkusit vaření podle vyváženého jídelníčku?
Ze zdravých surovin, z prvopotravin a chutně. S nákupními seznamy, videorecepty, naší živou podporu, motivaci a mnohem více. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na letní výzvu, jak shodit 5 kg za 14 dnů!
Komentáře
Letos jsme přišli i na tuto vychytávku od Tescomy: https://eshop.tescoma.cz/kleste-na-jedle-kastany-presto?gclid=CjwKCAjw8JKbBhBYEiwAs3sxN3OOdS1sdb3-2VtgVl98WMa3V-OwbbHC-BLy870FkVNvjWBr6V_zEhoCQX8QAvD_BwE
Jde to s tím krásně.
Kaštany je dobré nařiznuté před pečením namočit do vody a nechat chvíli “koupat”, mají pak lepší konzistenci.
My je hned po sběru uchováváme v mrazáku, pak nevyschnou ani nezplesnivějí.