Pečené kaštany jsou asi nejznámější úpravou. Jsou tradicí mnoha vánočních trhů u nás i ve světě a jejich vůně je nezaměnitelná. Doma je můžete udělat snadno.
Ingredience
  • jedlé kaštany

Jak připravit pečené jedlé kaštany

  1. Nařízněte kaštany křížem, cca 2 cm dlouhými a 4 mm hlubokými zářezy.
  2. Kaštany naskládáme na plech, řeznou stranou nahoru.
  3. Pečte na cca 200°C asi 15-20 minut až slupka začne tmavnout, řez se rozevře a odkryté maso kaštanu se začne tmavě zbarvovat. Kaštany jsou na povrchu křehké, ale uvnitř měkké (vyzkoušejte vidličkou).
  4. Sloupněte skořápku i spodní slupku.

Praktické

  • Nejlepší je jíst kaštany ještě teplé.
  • Z pečených kaštanů můžete připravit spoustu dobrůtek. Můžete je rozmixovat na pyré a použít do kaše, dezertů atp.

Obměna

  • Místo trouby můžete použít na restování kaštanů i pánev. Postup je stejný – naříznout, vložit na pánev a restovat, dokud nejsou měkké. Dají se také vařit ve vodě v hrnci.

Děti

  • Kaštany ve formě měkkého pyré jsou vhodné pro nejmenší děti. Do roka jim nesolíme, ani nekořeníme, ani nepoužíváme olej.

Jsem nadšená, jak mi jídlo chutná a nemám chuť na sladké

Dagmar: Dobrý den Evi, jsem nadšená, jak mi jídlo...

I má 84letá maminka si na JJ jídle pochutnává

Hana O.: Konečně jsem dostala odvahu se ozvat, jsem...

Přípravy jídel jsou až překvapivě rychlé

Barbjenc: Dnešní oběd jsem nemohla skoro dojíst, všechno mi...

Jíme jinak je fantastický web

Sisi: Jíme jinak je fantastický web, který vás musí...

Jsem ráda, že jsem se do klubu JJ přihlásila

Katka: moc, moc děkuji za klub JJ, jsem z toho...

S JJ mám zaručenou jak pestrost, tak i že si pochutnáme

Martina: Tak když už je ta neděle, dopřála jsem...

S manželem jsme dohromady zhubli 15 kg!

Zdeňka B.: Kurz i přes zdravotní obtíže, které mě...

Moje tělo po vašem jídle přede blahem

Verulka: Ja som tak nadšená 😀 Kvôli svojím zdravotným...

Úžasně zpracovaný kurz do naprostých deitalů

Ilona L.: Evi, váš kurz byl naprosto úžasný. Zpracovaný...

Úspěch: manžel vylízal i talíř

Slunivok: Skvělý recept ! Uvařila jsem si čočku na...

Konečně více vnímám své tělo

Avka: Ahoj celému týmu JJ a všem, kteří prošli...

Syn začal dobrovolně jíst dušenou zeleninu

Alena.brunova: Teda ty kapustičky na zádíčka! To je mňamkošinka!...

Začíná mi ujídat můj muž masožrout!

Silvushe: Můj muž "masožrout" začíná ochutnávat a chutná mu! S...

Vaříte super

Moc děkuji za recepty. Vyzkouším. Určitě budou výborné, vaříte...

Výsledky se dostavují okamžitě

Magda:  Jsem moc ráda, že jsem s vámi všemi...

Jste unavená a vyčerpaná? Posilte v zimě ledviny

Nastartujte imunitu a vyhněte se nemocem.

Je to snadné. Zjistěte, jak na to.

Stáhnout ZDARMA

  1. Kaštany je dobré nařiznuté před pečením namočit do vody a nechat chvíli “koupat”, mají pak lepší konzistenci.
    My je hned po sběru uchováváme v mrazáku, pak nevyschnou ani nezplesnivějí.

  2. Dobry den. My kaštany milujeme…ale jsem trochu líná a péct kaštany mne s ohledem na následný úklid ponekud odrazuje. V sezóně je jíme docela casto a volím nasledujici úpravu: dam vařit vodu a do ní vlozim omyte kaštany, bez narezani! Po cca 1/2hodince max vytáhnu a jeste horké rozpulim nožem(jde velmi snadno) a malou lžičkou kazdou půlku vyberu do misky….a bastime:-)

    • Díky za skvělý tip pro lenochy, Jendulacko 🙂 U nás z tohoto důvodu já kaštany kupuju a muž peče :-))) Vaši variantu určitě vyzkoušíme!

    • daji se vařit i v tlakovém hrnci? Tam by to melo být ještě rychlejší. Děkuji za info, zda už někdo zkoušel.

  3. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPlán zdravého vánočního pečení: kdy péct které cukroví?
Další článekKaštanová nutella bez cukru ve 2 verzích