Jak připravit pečené jedlé kaštany
- Nařízněte jedlé kaštany křížem, cca 2 cm dlouhými a 4 mm hlubokými zářezy.
- Kaštany naskládáme na plech, řeznou stranou nahoru.
- Pečte na cca 200°C asi 15-20 minut až slupka začne tmavnout, řez se rozevře a odkryté maso kaštanu se začne tmavě zbarvovat. Kaštany jsou na povrchu křehké, ale uvnitř měkké (vyzkoušejte vidličkou).
- Sloupněte skořápku i spodní slupku.
Praktické
- Nejlepší je jíst kaštany ještě teplé.
- Z pečených kaštanů můžete připravit spoustu dobrůtek. Můžete je rozmixovat na pyré a použít do kaše, dezertů atp.
Obměna
- Místo trouby můžete použít na restování kaštanů i pánev. Postup je stejný – naříznout, vložit na pánev a restovat, dokud nejsou měkké. Dají se také vařit ve vodě v hrnci.
Děti
- Kaštany ve formě měkkého pyré jsou vhodné pro nejmenší děti. Do roka jim nesolíme, ani nekořeníme, ani nepoužíváme olej.
PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!
🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Letos jsme přišli i na tuto vychytávku od Tescomy: https://eshop.tescoma.cz/kleste-na-jedle-kastany-presto?gclid=CjwKCAjw8JKbBhBYEiwAs3sxN3OOdS1sdb3-2VtgVl98WMa3V-OwbbHC-BLy870FkVNvjWBr6V_zEhoCQX8QAvD_BwE
Jde to s tím krásně.
Kaštany je dobré nařiznuté před pečením namočit do vody a nechat chvíli “koupat”, mají pak lepší konzistenci.
My je hned po sběru uchováváme v mrazáku, pak nevyschnou ani nezplesnivějí.