V horkých dnech přijde k chuti zmrzlinový krém z ovoce a ořechů.
Postup
- Jako první je potřeba namočit ořechy nebo mandle a vyrobit si ořechové mléko. Lze ho udělat i jen z mandlí nebo kombinace jiných ořechů. Po přecezení ořechů zbude drť, kterou budeme potřebovat do krému.
- V mixéru smícháme 2dcl rostlinného mléka s rýžovým sirupem dohladka.
- Přidáme ořechovou drť a mixujeme společně.
- Přidáme mražené jahody a rybíz. Je dobré nechat je 10 minut venku, aby trochu rozmrzly.
- Společně rozmixujeme do krémovité podoby a hned podáváme.
- Zdobíme lístkem máty.
Praktické
- Domácí ořechové mléko je možné nahradit kupovaným rostlinným mlékem nebo smetanou.
- Krém lze i zmrazit a udělat si z něj nanuky.
Obměna
Do krému můžeme přidat jakékoli ovoce, které zrovna dozrává. Kyselejší ovoce můžeme dosladit sladem, obilným sirupem či rozinkami, datlemi apod.
Děti
Pro nikoho není vhodné konzumovat ledové pokrmy a už vůbec ne pro malinké děti. S podáváním ledové zmrzliny počkáme až do doby, kdy už nechtějí děti jíst variantu s agarem. I tak dětem dáváme zrmrzlinu trochu odstátou a učíme je ohřívat sousto v ústech.
Musim tedy mleko filtrovat? To bych mohla dat rovnou z mixeru/blenderu ne? To cezeni je na mleku to nejpracnejší a nadelá se s tim bordel…
Ja jinak delam nanuky jen z jahod, bananu a trochu citronu a spetky soli. Rozmixuji a dam do tvoritek a deti to maji radsi než treba Mrože.
Filtrovat ho nemusíte, jen počítejte s tím, že tam budou drobné kousky, což mě osobně to nevadí a ve zmrzlinovém krému se to lehce ztratí.
Dobrý den, už delší dobu mi nejdou vytisknou recepty. Kde je chyba? Děkuji za odpověď, Mirka