V horkých dnech přijde k chuti zmrzlinový krém z ovoce a ořechů.

Ingredience
pro 4 mističky

Postup

  1. Jako první je potřeba namočit ořechy nebo mandle a vyrobit si ořechové mléko. Lze ho udělat i jen z mandlí nebo kombinace jiných ořechů. Po přecezení ořechů zbude drť, kterou budeme potřebovat do krému.
  2. V mixéru smícháme 2dcl rostlinného mléka s rýžovým sirupem dohladka.
  3. Přidáme ořechovou drť a mixujeme společně.
  4. Přidáme mražené jahody a rybíz. Je dobré nechat je 10 minut venku, aby trochu rozmrzly.
  5. Společně rozmixujeme do krémovité podoby a hned podáváme.
  6. Zdobíme lístkem máty.

Praktické

  • Domácí ořechové mléko je možné nahradit kupovaným rostlinným mlékem nebo smetanou.
  • Krém lze i zmrazit a udělat si z něj nanuky.

Obměna

Do krému můžeme přidat jakékoli ovoce, které zrovna dozrává. Kyselejší ovoce můžeme dosladit sladem, obilným sirupem či rozinkami, datlemi apod.

Děti

Pro nikoho není vhodné konzumovat ledové pokrmy a už vůbec ne pro malinké děti. S podáváním ledové zmrzliny počkáme až do doby, kdy už nechtějí děti jíst variantu s agarem. I tak dětem dáváme zrmrzlinu trochu odstátou a učíme je ohřívat sousto v ústech.

Po kurzu mám krásnou pleť a vlasy zvětšily na objemu

Evacernosk: Tak po čtrnácti kouzelných lekcích hubnutí do plavek...

Bez cukru, vajíček, bílé mouky… a takhle výtečné

Magda: Tak, a vánoční cukroví mám dodělané, jupííííííííííííííííííííí. Linecké...

Z jídelníčku je nadšená celá rodina

Beagil: Varím podla Vaších receptov a celá rodinka je...

Této cesty dle JJ se budu držet už navždy!

Luci88: Chtěla bych poděkovat za báječný kurz. Moc jsem...

Upravil se mi tlak, cholesterol i astma (v 73 letech)

Proda4: Dobrý den, patřím sice k začátečnicím ve stravování...

Není nic, co by mi z vašich jídel nechutalo

Alena: Milá děvčata! Moc Vám fandím! Od počátku, kdy jsem byla...

Nová inspirace

Andrea: Díky za kurz, sobě děkuji za odvahu za...

Díky vám jsem se odnaučila pít kávu a vůbec mi nechybí

Pzajickova: Dobrý den, já jsem se s vámi holky...

Mám ohromnou radost, že hubnu

Kateřina: Začátkem ledna jsem se přihlásila do kurzu "hubneme...

Díky JJ mě to vždy nakopne zkusit něco nového

Lentvaruzk: Moc se mi vaše videa libí. Děkuji za...

Přidala se ke mně i kolegyně z práce

Hanina515: Nemám ani extra chutě, když dětem peču klasickou buchtu,...

Nejlepší knedlíčky

Lenka: Tyto knedlíčky jsou chuťově snad nejlepší, jaké jsem...

Začíná mi ujídat můj muž masožrout!

Silvushe: Můj muž "masožrout" začíná ochutnávat a chutná mu! S...

Vaše stránky mě nadchly

Agatha: Vaše stránky mě nadchly a hodně inspirovaly. Už...

Jste prostě skvělí – vážím vás i vaší práce

Jára: Nesmírně si vážím vás i vaší práce, jste...

Já sladkoholik potvrzuji: Když má člověk všechny živiny, nepotřebuje sladkosti

Jana: Přesně tak jak tu píšou holky! Když člověk...
  1. Musim tedy mleko filtrovat? To bych mohla dat rovnou z mixeru/blenderu ne? To cezeni je na mleku to nejpracnejší a nadelá se s tim bordel…
    Ja jinak delam nanuky jen z jahod, bananu a trochu citronu a spetky soli. Rozmixuji a dam do tvoritek a deti to maji radsi než treba Mrože.

    • Filtrovat ho nemusíte, jen počítejte s tím, že tam budou drobné kousky, což mě osobně to nevadí a ve zmrzlinovém krému se to lehce ztratí.

  2. Zobrazit 3 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekNechte se hýčkat
Další článekHubneme do plavek – letos s online vařením!