Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Libanonský hashweh jinak

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
bez mléka

Toto tradiční libanonské jídlo je jednoduché na přípravu a má neskutečné aroma a vynikající chuť. Vyzkoušejte tuto jeho veganskou verzi a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Ingredience
2 porce
  • 1 tempeh
  • 160 g dlouhozrnné rýže
  • 1 malá červená cibule
  • olej
  • 1 malá hrst rozinek
  • 1 lžíce mandlí
  • 1 lžíce piniových oříšků
  • pár hřebíčků
  • 6 kuliček nového koření
  • 1 zarovnaná lžička sušeného česneku
  • 1 lžička mleté ​​skořice
  • sůl
  • pár zrnek černého pepře
  • čerstvá petrželka

Monika si vyzkoušela, co se stane s tělem, když se začne jíst jinak. My jsme to pozorovaly v přímém přenosu, protože ...

Jak připravit veganský libanonský hashweh

  1. Do mlýnku na koření dáme nové koření, pepř, sůl, skořici, hřebíček, česnek a najemno umeleme.
  2. Upražíme nasucho piniové oříšky.
  3. Upražíme nasucho kousky mandlí.
  4. Namočíme do vlažné vody rozinky.
  5. Na pánev nalijeme olej, rozpálíme a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Když cibule začne vadnout, přidáme mletý tempeh s kořením. Několik minut jemně restujeme.
  6. Uvaříme rýži.
  7. Jakmile jsou rýže a tempeh uvařené, přidáme rýži do pánve s cibulí a tempehem. Dobře promícháme, aby se chutě propojily.
  8. Směs naservírujeme na talíř a posypeme rozinkami, mandlemi, nahrubo nasekanou petrželkou a piniovými oříšky.

Praktické

  • Rýži můžete vařit společně s orestovanou cibulkou a tempehem. Osobně ale dávám přednost vaření rýže zvlášť.
  • Používejte co možná nejvíce koření vcelku a melte těsně před použitím.
  • Pro verzi bez sóji použijte domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.) 

Obměna

  • Místo tempehu můžete použít i seitan.

Děti

  • Kořeněné jídlo nevhodné pro děti.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

45 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Klub

Vyzkoušela jsem variantu se seitanem a jako vždy před Verčinými recepty smekám. Úžasná záležitost toto cizokrajné jídlo.

Ukázat další komentáře

Mohlo by se vám líbit

12
41

Startujeme online kurz Podzimní detox

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

One pot polévka

Tato pikantnější a kořeněná polévka vás hezky zahřeje, je proto vhodná pro toto období. Je poměrně rychlá a jednoduchá. Nezapomeňte na žádné koření, abyste...

Zapečené jáhelné koule

Jednoduché, lahodné a přitom efektní jídlo, kterým jistě potěšíte celou rodinu. Náplň si můžete uzpůsobit podle vlastní chuti. Recept je připravený pro hor...

Carpaccio z řepy Chioggia

Lehké, osvěžující a rychlé letní jídlo plné barev, při jehož servírování se můžete vyřádit vy i vaše děti.

Citronová kaše s pikantním tofu

Letní recept vonící po sušeném citronu, který využijeme i v zimních měsících do čajů a jako dochucovadlo.

Ganmodoki jinak

Ganmodoki jsou šťavnaté tofu kuličky, které se v Japonsku připravují v mnoha verzích. Tato verze, obalená v těstíčku a v kukuřici, není úplně původní, ale ...

Fazolky po indicku

Fazolky patří k létu, je to zelenina, kterou si můžete snadno sami vypěstovat. Tento letní, i když pikantní, recept je příjemnou přílohou k rýži i chlebu. ...