Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Voňavá celozrnná rýže

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
sezóna podzim
sezóna zima

Rychlé pikantní jídlo, do které můžete zužitkovat odřezky z přípravy cajunských plátků. Skvělé například jako rychlá večeře, kterou budete mít během pár minut na stole.

Ingredience
  • celozrnná rýže basmati
  • cajunské plátky
  • olej
  • černé marinované olivy
  • kapary v soli
  • citrónová kůra z bio citrónu
  • sůl
  • česnek
  • petrželka

Lukáše jsem potkala na kurzu JJ. Přivedl svoji manželku a byl to právě on, kdo v jejich rodině změnu jídelnič...

Jak připravit voňavou celozrnnou rýži

  1. Uvařte rýži.
  2. V pánvi rozehřejte olej, přidejte nasekaný česnek, omyté kapary, petrželku, olivy a nastrouhanou citrónovou kůru. Lehce osmahněte.
  3. Přidejte do pánve uvařenou rýži, nasekané cajunské plátky a promíchejte.

Praktické

  • Kapary omyjte od soli, aby jídlo nebylo příliš slané.
  • Používejte vždy pouze kůru z neošetřovaných bio citrónů.
  • Do tohoto receptu můžete použít cajunské plátky nasekané na drobno a nebo použít pouze odřezky z jejich přípravy.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv rýži

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

31 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Medailonky Butternut s egyptskou směsí

Velmi jednoduchý a přitom tak lahodný recept na dýni s křupavou krustičkou a skvělou směsí koření. Chvála Egypťanům za tuto báječnou směs koření, která pas...

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Bezlepkové dýňové lasagne

Máte rádi lasagne a chcete se stravovat zdravě? Vyzkoušejte tento recept na lasagne bez masa, vajec, mléka a lepku. Užijte si tuto zdravou zeleninovou verz...

Bezlepkové gnocchi s fenyklovým krémem

Pokrm pro milovníky fenyklu – domácí gnocchi zcela bez lepku, ochucené skvělou omáčkou. Jídlo, které budete mít během chvilky na stole a po kterém se...

Prasorizo – řecký pórek s rýží

Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

Italské podzimní rizoto

Houby pořád rostou, tak neváhejte a zkuste toto lahodné podzimní rizoto.