Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Cajunské tofu plátky

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec

Pikantní pečené tofu plátky, které můžete dát do chlebů, placek, ale i použít do jakýchkoliv receptů.

Ingredience
1 porce
  • 125 g přírodního tofu
  • 1 plná lžička cajunské směsi
  • 2 lžičky tamari
  • 1 lžičku gochugaru (chilli koření na kimchi)
  • sůl

Lucka je maminka dvou malých dětí, z toho starší 7 letá Ninuška je těžce mentálně postižená. Dneska ...

Jak připravit pikantní tofu plátky s cajunským kořením

  1. Do mixéru dejte tofu a rozmixujte s tamari na velmi jemnou strukturu.
  2. Nakonec mixování přidejte koření a popřípadě dosolte. Znovu velmi krátce rozmixujte.
  3. Předehřejte troubu na 200°C.
  4. Na pečící papír rozprostřete hmotu za pomocí dalšího papíru, na poměrně slabý plát.
  5. Pečte několik minut a nechte vychladnout. Po upečení můžete buď vykrojit kolečka a nebo nařezat.

Praktické

  • Odřezky plátků můžete hned sníst nebo použít třeba jako posypku do jiných receptů.
  • Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu a místo tamari hrachovou omáčku.

Obměna

  • Pokud máte rádi uzenou chuť, přidejte trochu uzené mleté papriky.
  • Gochugaru můžete klidně vynechat a nebo pokud máte rádi pikantnější chuť, přidat pepř.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!

🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

30 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Slavomíra
27. 8. 2023

Využila som zapnutú rúru po dopečení koláča a šupla som tam tofu,dnes originál recept aj s vykrajovaním_nikdy nesklame👌

Slavomíra
19. 2. 2023

Tak,skúsila som čisté lahôdkové tofu a údené + paprika a vše chutnalo (pamäťová stopa to vyhodnotila ako niečo medzi slaninou a pečienkou😀),ale všimla som si,Vierka,že práve vďaka Tvojim receptom kupujem viac a viac to biele(to som dávala skôr do krémov/tofunézy/pomazánok..) a z toho som nadšená🤩👌

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Rychlé zeleninové sushi

Rychlé a jednoduché sushi, připravené během chviličky, skvělé jako zdravá svačina i občerstvení pro hosty.

Kari tartaletky bez lepku

Kari tartaletky jsou super variací na klasickou kari omáčku. Jsou bez lepku a příprava není složitá. Jsou skvělé i za studena a skvěle poslouží jako svačin...

Sváteční rýžové krokety (fotopostup)

Tento recept možná na první pohled vypadá složitě, ale nenechte se zastrašit. Vše si předem připravte a půjde to jako po másle. Odměnou vám budou chutné kř...

Chukandar Ka Raita – raita z červené řepy

Raita je jogurtový dressing, který snad nikdy nechybí na žádném indickém stole. Je to výborná příloha, kterou si jistě zamilujete.

Tofu v Za’atar krustě

Jednoduché a rychlé jídlo, na kterém si pochutnáte a budete ho mít během pár minut na stole. Určitě vyzkoušejte.

Zapečené jáhelné koule

Jednoduché, lahodné a přitom efektní jídlo, kterým jistě potěšíte celou rodinu. Náplň si můžete uzpůsobit podle vlastní chuti. Recept je připravený pro hor...