- 125 g přírodního tofu
- 1 plná lžička cajunské směsi
- 2 lžičky tamari
- 1 lžičku gochugaru (chilli koření na kimchi)
- sůl
Jak připravit pikantní tofu plátky s cajunským kořením
- Do mixéru dejte tofu a rozmixujte s tamari na velmi jemnou strukturu.
- Nakonec mixování přidejte koření a popřípadě dosolte. Znovu velmi krátce rozmixujte.
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Na pečící papír rozprostřete hmotu za pomocí dalšího papíru, na poměrně slabý plát.
- Pečte několik minut a nechte vychladnout. Po upečení můžete buď vykrojit kolečka a nebo nařezat.
Praktické
- Odřezky plátků můžete hned sníst nebo použít třeba jako posypku do jiných receptů.
- Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu a místo tamari hrachovou omáčku.
Obměna
- Pokud máte rádi uzenou chuť, přidejte trochu uzené mleté papriky.
- Gochugaru můžete klidně vynechat a nebo pokud máte rádi pikantnější chuť, přidat pepř.
Děti
- Pikantní jídlo nevhodné pro děti.
PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!
🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Využila som zapnutú rúru po dopečení koláča a šupla som tam tofu,dnes originál recept aj s vykrajovaním_nikdy nesklame👌
Tak,skúsila som čisté lahôdkové tofu a údené + paprika a vše chutnalo (pamäťová stopa to vyhodnotila ako niečo medzi slaninou a pečienkou😀),ale všimla som si,Vierka,že práve vďaka Tvojim receptom kupujem viac a viac to biele(to som dávala skôr do krémov/tofunézy/pomazánok..) a z toho som nadšená🤩👌