- 1 střední uvařená červená řepa
- troška olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce kvalitní sójové omáčky
- 2 lžíce najemno nasekaného pórku
- 1 lžička dijonské hořčice
- pár kapek javorového sirupu nebo sladu
- hrstka nasekaných vlašských ořechů
- 50 g uzeného tofu
- 50 ml vody
- pepř
- sůl dle potřeby
Jak připravit tatarák z červené řepy
- Nejprve opražíme vlašské oříšky do křupava.
- Půlku řepy nastrouháme nahrubo a půlku najemno. Najemno nastrouháme také česnek a uzené tofu.
- V nepřilnavé pánvi rozpálíme olej, přidáme řepu, tofu a česnek a asi půl minutky restujeme. Ztlumíme plamen, přidáme sójovou omáčku, hořčici, javorový sirup a zalijeme vodou. Necháme chvilku podusit, přidáme pórek a dle chuti opepříme a popřípadě i osolíme.
- Nakonec vmícháme oříšky a podáváme.
Praktické
- Tatarák je výborný s topinkami z domácího kváskového chleba.
- Množství česneku upravte dle své chuti.
- Pro verzi bez sóji použijte hrachovou omáčku namísto sójové.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření a vynecháme dijonskou hořčici.
Komentáře
Tak si tak říkám, klasický tatarák se jí studený. Ochutnám teplý a polovinu dám stranou, na ochutnání studeného. Vůbec netuším jak ten studený chutná, nezbyl.
Pozor! Je to prudce jedlé!🏆
Tatarák je jak jinak, než báječný. 👌