Domů > Zdravé recepty > Pomazánky a dipy

Tartar z červené řepy

Uvařeno

Vaše nastavení osobních údajů (cookies) nám zakazuje přehrávat videa.
Ale nebojte se. Jakmile videa povolíte, přehrajeme je.

Zásady cookies
bez lepku
bez sóji
bez cukru

Sezóna řepy je tady a tahle vděčná surovina se dá připravit na spoustu způsobů. Jedním z nich je i tento tatarák, ktery se báječně hodí k plackám a nebo topinkám z domácího kváskového chleba.

Ingredience
2 porce

  • 1 střední uvařená červená řepa
  • troška olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce kvalitní sójové omáčky
  • 2 lžíce najemno nasekaného pórku
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • pár kapek javorového sirupu  nebo sladu
  • hrstka nasekaných vlašských ořechů
  • 50 g uzeného tofu
  • 50 ml vody
  • pepř
  • sůl dle potřeby

Michaela se na vysoké škole při výšce 162 cm dostala na váhu 84,7 kg a přivodila si tak krom komplexů z vlastního těl...

Jak připravit tatarák z červené řepy

  1. Nejprve opražíme vlašské oříšky do křupava.
  2. Půlku řepy nastrouháme nahrubo a půlku najemno. Najemno nastrouháme také česnek a uzené tofu.
  3. V nepřilnavé pánvi rozpálíme olej, přidáme řepu, tofu a česnek a asi půl minutky restujeme. Ztlumíme plamen, přidáme sójovou omáčku, hořčici, javorový sirup a zalijeme vodou. Necháme chvilku podusit, přidáme pórek a dle chuti opepříme a popřípadě i osolíme.
  4. Nakonec vmícháme oříšky a podáváme.

Praktické

  • Tatarák je výborný s topinkami z domácího kváskového chleba.
  • Množství česneku upravte dle své chuti.
  • Pro verzi bez sóji použijte hrachovou omáčku namísto sójové.

    Děti

    • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření a vynecháme dijonskou hořčici.

    PS: Pozor, zavíráme vstup do Jarní očisty!

    Poslední šance. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

    Vaření a pečení je mojí velkou vášní a rostlinná strava mi otevřela úplně jiné a nové rozměry. Ráda experimentuji, zkouším pro mě zatím neznámé ingredience a tvořím nové recepty. Díky Jíme Jinak jsem se naučila přemýšlet o tom, jak lépe poskládat talíř, také jsem vyřadila z jídelníčku některé suroviny a nikdy jsem se necítila tak dobře, jako nyní.

    62 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Magdalena
    8. 1. 2024

    Velka lahoda👍♥️

    Michaela
    6. 11. 2023

    Hmmm, dobrota! Moc děkuji za recept 🙂

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    Maková pomazánka

    Velmi jednoduchá a zdravá pomazánka. Pokud máte uvařené fazole, budete ji mít připravenou během okamžiku. Je skvělá na svačinku třeba ke kváskovému chlebu,...

    Kuličky z quinoy (bezlepkové)

    Tyto kuličky můžete použít do teplých pokrmů, místo těch klasických masových. Výborné jsou i vychladlé na různá pohoštění s jakýmkoliv dipem.

    Veganská pomazánka Tirokafteri

    Tentokrát se podíváme do řecké kuchyně a vyzkoušíme recept na sýrovou pomazánku Tirokafteri, ovšem ve zdravější verzi bez sýra. Je skvělá na chleba, k plac...

    Pomazánka Za’atar

    Pomazánka pro milovníky kontrastních chutí, ve které se krásně snoubí chuť koření Zaatar a sladkost rozinek. Skvělá pomazánka, která se kromě namazání na c...

    Zlaté koule

    Tyto koule můžete použít i jako jídlo do ruky, na párty, pohoštění, jsou skvělé jak studené, tak teplé. Jsou bez lepku, masa i vajec a jejich příprava je r...

    Rychlé zeleninové sushi

    Rychlé a jednoduché sushi, připravené během chviličky, skvělé jako zdravá svačina i občerstvení pro hosty.