K plackám

Cheese ball (pečený rostlinný sýr)

Rostlinný sýr, který rychle připravíte v horkovzdušné fritéze nebo i v klasické troubě. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám tento netradičně připravený sýr ...

Chutney z divokých žlutých rajčátek

Indická kuchyně je tak variabilní a recept se vždy liší oblasti k oblasti, město k městu, od rodiny k rodině. Tohle je na indické kuchyně skvělé a člověk s...

Lebedové pesto

Tohle pesto z lebedy, které se také říká horský špenát, budete milovat. 

Hráškový hummus

Hummus, ve kterém cizrnu nahrazuje hrášek. Pár lístků máty, které si perfektně rozumí s hráškem, učinilo tento krém velmi svěžím a příjemně vonícím jarem. ...

Cizrna a zelenina v arašídové omáčce

Pokud máte rádi rychlé recepty, pak je tato omáčka skvělá volba. Je úžasně variabilní, zeleninu můžete obměňovat dle zásob.

Květáková pomazánka

Jednoduchá a výtečná pomazánka, výborná ke kváskovému chlebu nebo na placky apod. Pečená zelenina má vždy ten správný šmrnc, proto je připravena z pečeného...

Celerová pomazánka

Pečený celer má svojí specifickou chuť a mě osobně strašně moc chutná. Pokud i vy jste milovníkem celeru a pomazánek, věřím, že bude chutnat i vám.

Semínková pomazánka

Jednoduchá a rychlá pomazánka velmi dobrá k zelenině, jako kondiment k obilovinám i jako pochoutka na domácí chlebík.

Horská čočka na smetaně

Lehce pikantí a přesto krémová, přesně taková je horská čočka na smetaně. Lze nakombinovat s různými obilovinami, ale také s plackami či těstovinou. Zahřej...

Omáčka z pečené zeleniny

Omáčka z pečené zeleniny je ideálním podzimním či zimním pokrmem. Skvěle se hodí na těstoviny, rýži či k plackám.

Cizrna v krémové omáčce

Nastal podzim a s ním i potřeba se vnitřně zahřát, což tento pokrm přesně splňuje. Příprava je navíc jednoduchá, takže hurá do kuchyně.

Tartar z červené řepy

Sezóna řepy je tady a tahle vděčná surovina se dá připravit na spoustu způsobů. Jedním z nich je i tento tatarák, ktery se báječně hodí k plackám a nebo to...