Pro tento recept jsem zvolila velmi jednoduché ingredience, aby nepřebily chut batátových noků. Chce to jen trošku trpělivosti při přípravě.

Ingredience
3 porce
  • 3 středně velké batáty
  • 2-3 šálky špaldové celozrnné mouky
  • hlíva
  • žampiony portobello
  • lískové oříšky
  • olivový olej
  • česnek
  • petrželka
  • sůl
  • pepř

Jak připravit batátové noky s houbami a lískovými oříšky

  1. Batáty uvařte ve slupce do měkka. Oloupejte je a nechte je vychladnout. Promačkejte je bramborovým mačkadlem nebo nastrouhejte na jemném struhadle a přidejte celozrnnou špaldovou mouku. Množství mouky přizpůsobte množství batátů, mělo by vzniknout těsto hustější konzistence, ze kterého lze tvarovat „hady“. Nechte těsto chvíli odpočívat v chladničce. Vytvořte několik válečků, ty nakrájejte na malé kousky a z nich vyválejte podlouhlé noky.
  2. Připravte kondiment: osmažte česnek na olivovém oleji, přidejte nasekané houby, osolte a orestujte, dokud houby nedosáhnou požadované konzistence. Opražte lískové ořechy a nahrubo je nasekejte. Přidejte je do pánve k houbám.
  3. Ve velkém hrnci přiveďte vodu se solí k varu a uvařte noky. Noky jsou hotové ve chvíli, kdy vyplavou na povrch. Uvařené noky vložte do pánve s houbami a orestujte je na vysokém plameni. Posypte  nasekanou čerstvou petrželkou.

Praktické

  • Chce to trošku trpělivosti, s těstem není lehká práce, ale výsledek stojí za to.
  • Nevařte všechny noky naráz, klidně je vařte po menších dávkách, aby se neslepily.

Obměna

  • Můžete použít jiné houby.
  • Můžete použít i jiné ořechy.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření. Pokud už vaše menší děti běžně jedí moučné jídlo a pečivo, můžete jim bez obav dát i tyto noky.

Staňte se členy Klubu Jíme Jinak

Získáte videorecepty, jídelníčky, rozhovory s odborníky, rady, slevy na nákupy a online kurzy.

materiály

Oooo, já vařím a peču (Soňa)

Soňa: Oooo, já vařím a peču !! Kdybyste věděly,...

Stojí to za to!

Pařízková: Ahoj všichni, jsem ráda, že jsem s jj...

Krásně vedený kurz (Michaela)

Michaela: Evi a spol, i já se přidávám s...

Cukr téměř v normě a 5 kg dole (Milena)

Milena: Včera jsem byla na kontrole u dia lekařky,...

Hubnutí přišlo tak nějak samo

Chania: Vynechala jsem pečivo, nepotřebuji ho. Cukr jsem přestala...

3 kilá išli dolu, ale hlavne ma to baví (Darina)

Darina: Dobrý večer, dnes mám 13.deň kurzu. Priznám sa,...

První vyzkoušený salátek z kurzu a naprosto výborný!

Iva: Teda mňam, mňam, mňam, první vyzkoušený salátek z...

Přípravy jídel jsou až překvapivě rychlé

Barbjenc: Dnešní oběd jsem nemohla skoro dojíst, všechno mi...

Inspirující kurz pro začátečníky

Lenka: Milá Evo, milá Helčo, ještě jednou vřelé díky za...

Prožívám období života, kdy vlastně nic nemusím (Lída)

Lída: Přeji všem krásné dny. Neuměla jsem si představit,...

Od chvíle, kdy jsem na JJ nepotřebuji žádné knihy

Michaela H. S.: Mám veľa rôznych zdravých kuchárských kníh,...

Je mi skvěle na duši i po těle (Jana)

Jana: V článcích a komentářích na webu Jíme Jinak...

MŇÁM! Zatím nejlepší polévka! I manžel profík kuchař chválil

Gitaberangb: MŇÁÁÁM!!!! Zatím pro mě nejlepší polévka - JJ...

Neskutečně dobré, tohle stravování je prostě dokonalé! (Slavkast)

Slavkast: Neskutečně dobré, bílá omáčka se žampiony a rozmanitou...

Díky Klubu jsem za měsíc zhubla 6 kilo a cítím se skvěle

Hana a Olda: chci Vám moc poděkovat za úžasné recepty,...

Díky kurzu jsem snížila přísun chipsů a dalších nesmyslů

Gseidlova: Všechny recepty jsou vynikající. Snížila jsem výrazně přísun...

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKdy jindy, když ne teď?
Další článekPodpořte svoji imunitu konopnými CBD oleji s 20% slevou