Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Tofu Katsu Curry

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Křupavé tofu a krémové kari, skvělý lehký oběd nebo večeře. Na tomto jídle si jistě pochutnají i ti, kteří zatím nemají tofu příliš v oblibě.

Ingredience
3 porce
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 velká mrkev
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička garam masala
  • 2 lžíce tamari
  • 1 lžička rýžového sladu
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 vrchovatá lžíce lupinové mouky
  • sůl
  • 3 kusy tofu
  • strouhanka
  • sezamová semínka
  • olivový olej
  • gomasio
  • 240 g rýže basmati
  • voda
  • čerstvá cibulka

Byla jsem na tom byla opravdu moc špatně, Nevím jestli více fyzicky nebo po psychické stránce. Čekala jsem, kdy to se...

Jak připravit Tofu Katsu Curry

  1. Na pánev s rozehřátým olejem dejte mrkev nakrájenou na plátky, cibuli a česnek. Lehce orestujte. Přidejte všechno koření, tamari, slad, sůl a zalijte kokosovým mlékem. Až bude mrkev měkká, dejte vše do mixéru a rozmixujte na hladký krém. Přidejte mouku na zahuštění a vařte ještě několik minut. Pokud se vám to zdá příliš husté, můžete přidat trošku vody.
  2. Připravte si tofu. Namočte ho do hotového curry a poté obalte ve strouhance smíchané s černým sezamovým semínkem. Pořádně přimáčkněte, aby vše na tofu pěkně drželo.
  3. Nyní máte na vybranou. Můžete osmažit tofu na oleji v pánvi nebo upéct v troubě dozlatova.
  4. Připravte si rýži jak jste zvyklí.
  5. Do hlubokého talíře dejte uvařenou rýži, curry, tofu, zeleninu, kterou uznáte za vhodnou a posypte vše gomasiem a čerstvou cibulkou.

Praktické

  • Začněte s přípravou curry a mezi tím připravte ostatní, jako tofu, rýži, zeleninu.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkovou strouhanku.
  • Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu a hrachovou omáčku nebo více soli místo tamari

Obměna

  • Místo lupinové mouky můžete použít jakoukoliv jinou.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

PS: Z práce do práce, život letí a vy nic nestíháte?

Pokud před sebou stále jen hrnete všechny ty povinnosti, které život přináší, je čas se zastavit. 🛑 Je tohle život, který chcete? O tomto jste snili? Asi ne. V přírodě začíná nový biologický rok, nový začátek a i my to letos můžeme udělat jinak. Právě tomu se v Jarní Očistě také věnujeme a máme dokonce připravený silný závěrečný aktivační rituál, aby se vaše záměry mohly uskutečit. Zdaleka v očistě nejde jen o vyvážený jídelníček. Pojďte si ujasnit touhy, naberte zas energii a pojďte se cítit ve svém těle lépe. Začněte s námi 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? Nic neriskujete, můžete jen získat..Moje desatero: 1. Jsem vegan, vařím vegansky. 2. V kuchyni se nechci nudit proto vařím pestře. 3. Stále se učím. Chci poznávat nové ingredience, nové potraviny a chutě. 4. Používám UFO ingredience. Kdo se bojí nesmí do lesa. 5. Dbám na kvalitu potravin. To nejlepší co si můžu dovolit v bio kvalitě pokud to je možné. Na jídle rozhodně nešetřím. 6. Vařím a jím sezonně. 7. Co můžu to si vypěstuji. Baví mě to a vím co jím. 8. Vařím pro mě a pro rodinu. Musí to chutnat nám a popřípadě mým blízkým. Je mi jedno co si o mém jídle myslí ostatní na Facebooku, Instagramu a jiných sociálních sítí. 9. Vařím pro radost, ne z povinnosti. Fantazie a zábava je ingrediencí číslo jedna. 10. Inspiruje mě ajurvéda, makrobiotika, asijské weby, ale hlavně moje hlava. Z mých receptů má někdo strach, zdají se složité a plné neznámého. Pokud patříš do této kategorie, stačí se poohlédnout po něčem jiném. Děkuji za pozornost Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

8 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Špalda s dušenou zeleninou

Velmi jednoduché jídlo, ovšem i tak velice lahodné a plné chuti. Určitě nevynechejte dip, který výsledný pokrm nádherně doladí.

Variace na stroganoff

Rostlinná varianta na známý stroganoff, v němž nechybí kyselé okurky ani žampiony. Výborně se hodí nejen k rýži, ale klidně i k čerstvému domácímu kváskové...

Portobello katsu kari

Masité klobouky velkých žampionů se na tento pokrm velmi hodí. Je to takový fusion recept. Japonská kuchyně se zde snoubí s indickou a také s naší fantazií...

Krémová kořeněná rýže s křupavým tofu

Krémová kořeněná rýže a do křupava upečené, lehce pikantní tofu je skvělou kombinací nejen pro chladné dny. Koření i zeleninu můžete měnit dle chuti a záso...

Citronová kaše s pikantním tofu

Letní recept vonící po sušeném citronu, který využijeme i v zimních měsících do čajů a jako dochucovadlo.

Tofu v sezamové krustě

Křupavé, pikantní a lahodné. Takové je tofu v této úpravě, kterou by snad neměli odmítnout ani jeho největší odpůrci. Doufám, že bude chutnat i vám.