Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Tofu Katsu Curry

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Křupavé tofu a krémové kari, skvělý lehký oběd nebo večeře. Na tomto jídle si jistě pochutnají i ti, kteří zatím nemají tofu příliš v oblibě.

Ingredience
3 porce
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 velká mrkev
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička garam masala
  • 2 lžíce tamari
  • 1 lžička rýžového sladu
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 vrchovatá lžíce lupinové mouky
  • sůl
  • 3 kusy tofu
  • strouhanka
  • sezamová semínka
  • olivový olej
  • gomasio
  • 240 g rýže basmati
  • voda
  • čerstvá cibulka

Mojí hlavní motivací bylo zhubnout. Povedlo se.  A přišly i benefity navíc – nejsem unavená, přestala mě bolet ...

Jak připravit Tofu Katsu Curry

  1. Na pánev s rozehřátým olejem dejte mrkev nakrájenou na plátky, cibuli a česnek. Lehce orestujte. Přidejte všechno koření, tamari, slad, sůl a zalijte kokosovým mlékem. Až bude mrkev měkká, dejte vše do mixéru a rozmixujte na hladký krém. Přidejte mouku na zahuštění a vařte ještě několik minut. Pokud se vám to zdá příliš husté, můžete přidat trošku vody.
  2. Připravte si tofu. Namočte ho do hotového curry a poté obalte ve strouhance smíchané s černým sezamovým semínkem. Pořádně přimáčkněte, aby vše na tofu pěkně drželo.
  3. Nyní máte na vybranou. Můžete osmažit tofu na oleji v pánvi nebo upéct v troubě dozlatova.
  4. Připravte si rýži jak jste zvyklí.
  5. Do hlubokého talíře dejte uvařenou rýži, curry, tofu, zeleninu, kterou uznáte za vhodnou a posypte vše gomasiem a čerstvou cibulkou.

Praktické

  • Začněte s přípravou curry a mezi tím připravte ostatní, jako tofu, rýži, zeleninu.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkovou strouhanku.
  • Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu a hrachovou omáčku nebo více soli místo tamari

Obměna

  • Místo lupinové mouky můžete použít jakoukoliv jinou.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

8 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Špalda s dušenou zeleninou

Velmi jednoduché jídlo, ovšem i tak velice lahodné a plné chuti. Určitě nevynechejte dip, který výsledný pokrm nádherně doladí.

Variace na stroganoff

Rostlinná varianta na známý stroganoff, v němž nechybí kyselé okurky ani žampiony. Výborně se hodí nejen k rýži, ale klidně i k čerstvému domácímu kváskové...
Houby
klub
5

Portobello katsu kari

Masité klobouky velkých žampionů se na tento pokrm velmi hodí. Je to takový fusion recept. Japonská kuchyně se zde snoubí s indickou a také s naší fantazií...

Krémová kořeněná rýže s křupavým tofu

Krémová kořeněná rýže a do křupava upečené, lehce pikantní tofu je skvělou kombinací nejen pro chladné dny. Koření i zeleninu můžete měnit dle chuti a záso...

Citronová kaše s pikantním tofu

Letní recept vonící po sušeném citronu, který využijeme i v zimních měsících do čajů a jako dochucovadlo.

Tofu v sezamové krustě

Křupavé, pikantní a lahodné. Takové je tofu v této úpravě, kterou by snad neměli odmítnout ani jeho největší odpůrci. Doufám, že bude chutnat i vám.