strouhanka
Pečený květák se špaldou a tofu smaženicí
Máte rádi obalovaný květák? Vyzkoušejte tuto jeho zdravou a lahodnou verzi. Příprava tohoto pokrmu zabere trochu času, ale výsledek stojí za to. Chuť tohoto...
Japonský tofu sendvič Onigirazu
Nemůžete se rozhodnout, jestli si s sebou na svačinu udělat sushi, anebo sendvič? Udělejte si zdravý Sushi sendvič s křupavým tofu.
Smažený květák s domácí Teryiaki omáčkou
Máta rádi smažený květák a přitom chcete jíst zdravě? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a pochutnáte si víc, než na klasice. Teriyaki omáčka si s...
Fusilli s květákem a fenyklem
Na těstoviny mám ráda super rychlé, jednoduché kondimenty, připravené za pár minut. Tyto fusilli jsou připravené se sezónní zeleninou, květákem a fenyklem, doplněné milánskou...
Cizrnové medailonky
Medailonky z cizrny, na kterých si jistě pochutná celá rodina a které budete mít během chvíle na stole. Tento jednoduchý recept si můžete obměnit...
Risotto alla milanese s obalovaným tempehem
Risotto alla milanese je italská klasika. Jeho příprava je velice jednoduchá a z mála ingrediencí dostanete výborný voňavý talíř.
Vánoční gratinovaný celer se žlutou hlívou na polentě
Tento recept by mohl být inspirací, jak si ozvláštnit vánoční menu dalším netradičním, ale zároveň chutným a zdravým pokrmem.
Portobello katsu kari
Masité klobouky velkých žampionů se na tento pokrm velmi hodí. Je to takový fusion recept. Japonská kuchyně se zde snoubí s indickou a také...
Nuggets z černých fazolí
Tyto nugetky poslouží bezvadně i za studena, jako finger food a na různé hostiny a oslavy.
Pečené obalované tofu
Mnozí lidé nemají rádi bílé tofu - tofu natural. Podle mě neprávem. Prostě mu nevěnují tu správnou pozornost a neumí ho připravit. Takto pečené...
Tempeh katsu
Receptík ve stylu fusion, který v sobě snoubí indickou a japonskou kuchyni a k tomu osobní interpretaci.
Tofu Katsu Curry
Křupavé tofu a krémové kari, skvělý lehký oběd nebo večeře. Na tomto jídle si jistě pochutnají i ti, kteří zatím nemají tofu příliš v...
Dýňové krokety
Jednoduchý recept z mála ingrediencí a přitom opravdu chutný. Začíná období dýní, tak vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.
Tofu v krustě s kokosovou rýží (bez lepku)
Pokud milujete tofu a nebo se mu teprve snažíte přijít na chuť, tento bezlepkový recept je pro vás jak dělaný. Je i poměrně rychlý,...
Pečené křupavé cukety
Máte nadúrodu cuket a nevíte, co s nimi? Zkuste tento jednoduchý a výtečný recept na zdravou chuťovku, kterou jistě okouzlíte i vaše hosty.
Kotlety z tempehu v mandlové krustě
Křupavý obalovaný tempeh ve voňavé strouhance pečený v troubě. Je skvělý k salátům, omáčkám a dipům.
Tofu v pistáciové krustě
Tohle měkounké tofu s křupavou krustou je opravdu výborné. Zkuste a dejte vědět, jak vám chutnalo.
Cizrnový nářez
Snadno obměnitelný recept, jednoduchý a rychlý na přípravu, výborný k například k salátům nebo k červenému zelí.
Dýňové ravioli s lískovými oříšky
Ravioli plněné dýní jsou italskou klasikou. Jde o zdravé, lehké a přitom chuťově i na pohled atraktivní jídlo, se kterým jistě zabodujete u celé...