Velmi rychlý, chutný a voňavý recept. Letní a italský, barevný a svěží, zkrátka výborný. Klidně si přizpůsobte recept podle toho, jakou zeleninu máte rádi a zrovna k dispozici.

Ingredience
2 porce
  • 160 g celozrnných těstovin fettuccine
  • žlutá cuketa
  • česnek
  • rukola
  • červená paprika
  • kapary
  • pažitka
  • divoká žlutá rajčata
  • divoká červená rajčata
  • bazalka
  • piniové oříšky
  • zelené a žluté fazole
  • olivový olej
  • sůl

Jak připravit letní celozrnné těstoviny se zeleninou

  1. Dejte vařit vodu na těstoviny. Fazolky uvařte v osolené vodě. Kapary omyjte od soli a dejte je stranou. Na suché pánvi opražte piniové oříšky.
  2. Do pánev nalijte olej a rozheřejte ho, přidejte plátky česneku, nakrájenou papriku a cuketu a celá divoká rajčata. Rajčátka není třeba krájet, vařením puknou a ochutí nám jídlo.
  3. Začněte restovat zeleninu, kterou máte připravenou na pánvi. Po několika minutách přidejte sůl, trochu vody, uvařené zelené fazolky a kapary. Restujte několik minut tak, aby zelenina zůstala křupavá.
  4. Nakrájejte rukolou a pažitku, listy bazalky natrhejte prsty.
  5. Uvařte těstoviny a když jsou hotové al dente, dejte je do pánve se zeleninou, rychle vše smíchejte a přidejte pažitku, rukolu a bazalku. Na konec přidejte piniové oříšky a pokapejte trochu olivovým olejem.

Praktické

  • Pro bezlepkovou verzi je potřeba použít bezlepkové těstoviny (rýžové, kukuřičné apod.).
  • Bazalku nikdy nekrájejte kovovým nožem, zčernala by.
  • Divoká rajčátka se používají vcelku, jsou malinká, takže se neloupou.
  • Množství zeleniny přizpůsobte vaší chuti.

Obměna

  • Použijte těstoviny, jaké máte k dispozici.
  • Do receptu můžete přidat jakoukoli sezonní zeleninu.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

⏩ BRZY ZAČÍNÁ PODZIMNÍ DETOX KURZ

Jídleníček, recepty, nákupní seznam – vše je super (Jana)

Jana: Přiznám se, svíčkovou (byť od maminky) nemusím. Dvacet...

Těším se na každé nové jídlo

Tlamiisek: Když jde o hubnutí, mám většinou krizi hned...

Manžel se na mě díval a ptal se, co je na mně nového (Sylva)

Sylva: Evi, Romane...Viléme, Jarmilo!!!:-) Funguje to. Nechápu jak, ale...

Konečně mám všechny informace na jednom místě

Jitka: Dobrý den, chtěla jsem vám moc poděkovat za...

Jíme Jinak není jen o vaření (Šárka)

Šárka: Opět tleskám Evě a všem tvůrcům Jíme Jinak...

Syn už nepotřebuje inhalátor (Jitka)

Jitka: Dobrý den, chtěla bych jen dát zprávu o...

Je mi skvěle na duši i po těle (Jana)

Jana: V článcích a komentářích na webu Jíme Jinak...

Můj 19letý syn začal sám vařit dle JJ

Magda: Před chvílí se starší syn (19 let) ptá,...

Vlasů na dvě hlavy a ty lokny! (Kattynka)

Kattynka: Evi, díky za sdílení, jste zářný příklad, že...

Nejde jen o kila, i nálada je o hodně lepší (Veve)

Veve: Zdravím všechny a hlavně Naši Evičku :-) Dnes byl...

Zánět močového měchýře je pryč bez ATB

Mona: Abych se taky pochlubila úspěchy, tak musím říct,...

Vaření je rychlé, jednoduché a velmi chutné! Jsem vděčná, že jsem do toho šla.

Ivanavaokabu: Tolik nových chutí a tolik zeleniny jsem nesnědla...

Moc mě to baví!

Libenk: Děkuji za výborný recept :-) Dnes upečeno a...

Upravil se mi tlak, cholesterol i astma (v 73 letech)

Proda4: Dobrý den, patřím sice k začátečnicím ve stravování...

Zíksla jsem správné návyky a ploché bříško (Kristýna)

Kristýna: Moc děkuji za kurz, tobě Evi, i všem...

Děkuji, že je tady vše na jednom místě přehledně a srozumitelně

Dobrevpet: Jsem moc ráda, že jsem narazila na vaše...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekRynglový pohár
Další článekJak podpořit své zdraví v září