Velmi rychlý, chutný a voňavý recept. Letní a italský, barevný a svěží, zkrátka výborný. Klidně si přizpůsobte recept podle toho, jakou zeleninu máte rádi a zrovna k dispozici. Na zahradě pěstuji barevnou zeleninu, protože jí ráda mám na talíři jako je tento.

Ingredience
2 porce
  • 160 g celozrnných těstovin fettuccine
  • žlutá cuketa
  • česnek
  • rukola
  • červená paprika
  • kapary
  • pažitka
  • divoká žlutá rajčata
  • divoká červená rajčata
  • bazalka
  • piniové oříšky
  • zelené a žluté fazole
  • olivový olej
  • sůl

Jak připravit celozrnné těstoviny se zeleninou

  1. Dejte vařit vodu na těstoviny. Uvařte fazolky v osolené vodě. Kapary omyjte od soli a dejte je stranou. Na suché pánvi opražte piniové oříšky.
  2. Na pánev nalijeme olivový olej, přidáme plátky česneku, nakrájenou papriku a cuketu a celá divoká rajčata. Rajčátka není třeba krájet, vařením puknou a ochutí nám jídlo.
  3. Začněte restovat zeleninu, kterou máte připravenou na pánvi. Po několika minutách přidejte sůl, trochu vody, uvařené zelené fazolky a kapary. Restujte několik minut tak, aby zelenina zůstala křupavá.
  4. Nakrájejte rukolou a pažitku, listy bazalky natrhejte prsty.
  5. Uvařte těstoviny a když jsou hotové al dente, dejte je do pánve se zeleninou, rychle vše smíchejte a přidejte pažitku, rukolu a bazalku. Na konec přidejte piniové oříšky a pokapejte trochu olivovým olejem.

Praktické

  • Těstoviny kupujeme celozrnné bezvaječné.
  • Pro bezlepkovou verzi je potřeba použít bezlepkové těstoviny (rýžové, kukuřičné apod.)
  • Bazalku nikdy nekrájejte kovovým nožem, zčernala by.
  • Divoká rajčátka se používají vcelku, jsou malinká, takže se neloupou.
  • Množství zeleniny přizpůsobte vaší chuti.

Obměna

  • Použijte těstoviny, jaké máte k dispozici.
  • Do receptu můžete přidat jakoukoli sezonní zeleninu.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let s menším množstvím soli.

Konec nudným salátům (Jaroslav)

Jaroslav: Můj první salát z tohoto kurzu. Jednou větou:...

Díky kurzu mám mnohem více času

Stramis: Z programu jsem naprosto nadšená. Mám díky vaření...

Díky vám jsem objevila jiný styl přípravy a stravování

Štěpánka: Postupně se pročítám a sepisuji nákupní seznam. Zkouším a...

Zdravotní problémy i kila jsou pryč, mám energie na rozdávání (Jitka)

Jitka: Ahoj děvčata, v březnu chřipka doprovázená zahleněným kašlem,...

Děkuji za to, že jste normální ženské, a předkládáte to nejlepší, k čemu jste se dopracovaly

Renča: Prochechtala kus včerejšího dne při pročítání webu JJ...

Bez zmenšování porcí mám 1,6 kg dole!

Anička: Musím pochlubit, že i bez zmenšování porcí a se...

Této cesty dle JJ se budu držet už navždy!

Luci88: Chtěla bych poděkovat za báječný kurz. Moc jsem...

Začala jsem milovat vaření díky JJ

Alena M. K.: Evi, moooc děkuji za kurz, týden...

Potěšilo mě, že jste to vzali za správný konec

Štěpánka: Holky, mate to krasne. Daly jste si hodne...

Úžasně zpracovaný kurz do naprostých deitalů

Ilona L.: Evi, váš kurz byl naprosto úžasný. Zpracovaný...

Funguje to: po celou zimu jsme fit!

Eva: Chci moc poděkovat za stránky. Momentálně jsem si...

Necítím hlad mezi jídly a už nepotřebuji sladkosti (Zdenka)

Zdenka: Dobrý den, dnes mám 4. den. Nejdříve jsem...

Jste pro mě životní inspirací

Alena: moc děkuji za super stránky a za to,...

Je to skvělé a jednoduché vaření (Veronika)

Veronika: Ahoj Evi, dnes poslední den vaření kurzu Hubneme...

Díky vašim stránkách se konečně orientuji ve zdravé výživě

Hana M.: Chtěla bych vám poděkovat za úžasnou práci, kterou...

Čtvrtý týden a čtyři a půl kila dole (Hanka)

Hanka: Hezký den, mám za sebou čtvrtý týden, krásně...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekRýžová kaše s olejnatými semínky
Další článekRychlé a syté podzimní saláty na oběd nebo večeři