Uzrála mi první dýně a tak jsem v rychlosti vykouzlila zase jiný druh dýňové polévky.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 litr zeleninového vývaru/nebo horká voda
  • 1 cibule
  • 1 batát (150 g)
  • kousek dýně (150 g)
  • olej
  • sůl
  • umeocet
  • na ozdobu: petrželka

Jak připravit dýňovo-batátový krém

  1. Dáme ohřát zeleninový vývar nebo použijeme horkou vodu.
  2. Cibuli, dýni a batát nakrájíme na větší kostky.
  3. Na dno hrnce dáme olej, přidáme cibuli a sůl, společně chvíli restujeme.
  4. Přidáme batát a dýni a zalijeme vařícím vývarem. Pod pokličkou vaříme asi 20 minut.
  5. Polévku vypneme, přidáme lžíci umeocta a rozmixujeme tyčkovým mixérem do hladkého krému.
  6. Podáváme posypané petrželkou.

Praktické

  • Pokud by byla polévka moc hustá, přidáme ještě trochu vývaru.

Obměna

  • Labužníci si mohou přidat trochu rostlinné smetany.
  • Místo batátů můžete přidat mrkev.
  • Polévka je skvělá s hrstkou červené čočky.

Děti

  • Polévka je vhodná pro děti od 14 měsíců, pokud dáme jen pár zrnek soli, minimálně oleje a vynecháme ochucovadla.
  • Pro děti od 1,5 roku polévku vaříme stejně, ale solíme a ochucujeme minimálně.

Děti od 2 let mohou polévku s námi.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Konečně mě přešly chutě na sladké „z nudy“

Annakrata: Pokud si dám k snídani polévku a k...

Pořád je tu něco zajímavého a nového, ani nestíhám sledovat!

Katka: Ahoj holky, moc děkuju za stránky, čerpám z...

Děkuji za podrobné recepty, inspiraci a motivaci

Jája: Dobrý večer, jsem začátečník a tak dost nestíhám.....

Můj přítel – masožrout a sladkomil – vyjedl talíř pomalu i s glazurou

Vendtechman: Dneska pokus o ryzove nudle a seitan se...

Letos úspěch na entou

Neli: Stromeček čeká v kýbli s vodou na balkoně,...

S vámi jsem získala pestrý, jednoduchý a lahodný jídelníček

Fpc: Jsem ráda, že jsem tyto stránky objevila těsně...

Hubnutí přišlo tak nějak samo

Chania: Vynechala jsem pečivo, nepotřebuji ho. Cukr jsem přestala...

Hlavní je ten pocit, jak se po kurzu cítím!

Alko: Splaskla jsem přes prsa o 6 cm, v...

Zánět močového měchýře je pryč bez ATB

Mona: Abych se taky pochlubila úspěchy, tak musím říct,...

Roky jsem bojovala se zácpou a únavou – konečně jsou pryč!

Marcela: Ahoj, chtěla jsem vám poděkovat za super kurz...

Nejlepší polévka. Kluci vylízali i hrnec a vaříme ji i dnes

Michaela: Prý nejlepší polévka světa a to došel zázvor....

Už nechci vařit klasiku, kterou jsem dříve vařila

Pavlivlmaeorua: S pomocí dcery jsem se dostala k programu...

Nevěřila jsem, že dokážu být bez čokolády

Marcella H.: Březen byl můj první měsíc, kdy jsem se...

Moje tělo po vašem jídle přede blahem

Verulka: Ja som tak nadšená :-D Kvôli svojím zdravotným...

To, co děláte, mě obohacuje, inspiruje a učí

Pavla: děkuji Vám za Vaši lásku k jídlu, díky níž...

Děkuji za skvělý kurz

Ilona: Děkuji, děvčata, za skvělý kurz. Tady to jde...
  1. Mňááám! Úžasná záležitost! I tu čočku jsem tam dala a na talíři jsem si ještě přidala kernoto uvařené se slzovkou – a byla sytá večeře. Taky trochu muškátového květu.
    Tyto polévky fakt miluju!

      • To mate pravdu, Helenko, kdybyste jen vedela jake druhy zeleniny jsem kolikrat schopna smichat :D Tolikrat uz jsem si rikala, ze tentokrat uz to asi vazne nebude k jidlu, ale nakonec vzdycky bylo :) Zeleninou se zkratka neda nic zkazit ;)

        • Přesně, nikdy to nebylo nejedlý, pokud tedy nebyla zelenina hořká, což se mi jednou stalo u nějaké slupky něčeho.

  2. Dnes jsem vyzvedl farmářskou bedýnku a v ní byla první letošní Hokkaido dýně. Batáty mám vždy po ruce, tak recept jde do ruky tak akorát :-) Ještě jsem nedělal, ale to nemůže dopadnout špatně ani omylem :-)

  3. Zobrazit všech 10 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekDomácí kokosové mléko
Další článekSalát z červené řepy a okurek