Uzrála mi první dýně a tak jsem v rychlosti vykouzlila zase jiný druh dýňové polévky.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 litr zeleninového vývaru/nebo horká voda
  • 1 cibule
  • 1 batát (150 g)
  • kousek dýně (150 g)
  • olej
  • sůl
  • umeocet
  • na ozdobu: petrželka

Jak připravit dýňovo-batátový krém

  1. Dáme ohřát zeleninový vývar nebo použijeme horkou vodu.
  2. Cibuli, dýni a batát nakrájíme na větší kostky.
  3. Na dno hrnce dáme olej, přidáme cibuli a sůl, společně chvíli restujeme.
  4. Přidáme batát a dýni a zalijeme vařícím vývarem. Pod pokličkou vaříme asi 20 minut.
  5. Polévku vypneme, přidáme lžíci umeocta a rozmixujeme tyčkovým mixérem do hladkého krému.
  6. Podáváme posypané petrželkou.

Praktické

  • Pokud by byla polévka moc hustá, přidáme ještě trochu vývaru.

Obměna

  • Labužníci si mohou přidat trochu rostlinné smetany.
  • Místo batátů můžete přidat mrkev.
  • Polévka je skvělá s hrstkou červené čočky.

Děti

  • Polévka je vhodná pro děti od 14 měsíců, pokud dáme jen pár zrnek soli, minimálně oleje a vynecháme ochucovadla.
  • Pro děti od 1,5 roku polévku vaříme stejně, ale solíme a ochucujeme minimálně.

Děti od 2 let mohou polévku s námi.

Konečně vím „ jak na to“

Marcela: Ahoj holky, Evičko, Helenko, opravdu moc pěkný kurs. Přála...

Dříve se mi zdávalo o čokoládě, teď už cukr nepotřebuji

Slipknot.xy: Dobrý den Evi, jsem s Vámi již v...

Musím pořídit nový šatník – zhubla jsem z 60 na 53 kg!

Hanka: Jen jsem Vám chtěla poděkovat. V kurzu jsem...

Obdivuji vaše recepty a úžasné nápady

Lenka M.: Nejsem ortodoxní JJ, ale tuto stravu mám...

Jste všichni tak milí, díky za podporu!

Annakrata: Jste všichni tak milí, já myslela,že moje zážitky...

Je to fakt supééér! Tři týdny, tři kila. (Hana, 50 let)

Milá Evi, jsem ve Vašem klubu JJ a v kurzu...

Jsem ráda, že jsem na vás narazila v pravou chvíli

Mayf: Dobrý den, jsem rada, že jsme na vás...

Podzimní detox nemá chybu! Samé dobroty, které mě léčí

Pavlína M.: Již 9 měsíců jsem s Jíme Jinak...

Funguje to: po celou zimu jsme fit!

Eva: Chci moc poděkovat za stránky. Momentálně jsem si...

Kurz mi pomohl mnohé si uvědomit

Slechtova777: Kurz mi velmi pomohl si uvědomit, že někdy...

Přestala mi být konečně zima

Ilona L.: Evi a Helenko, hlásim úspěchy po odezněni...

Neuvěřitelných 13 cm v pase dole!

Iveta: Od začátku ledna mám 5 kg dole, díky...

Ubývají cm i kg. Stojí to za to!

Ilona: Ahoj, dnes, šestý den - úbytek váhy 2...

Martina: Výborné! A muž pochválil: „Máš

Martina: Výborné! A muž pochválil: "Máš to dobrý" :)...

Kurz pro začátečníky

Alena: Děkuji za spoustu podnětů, které jsem na vašem...

Díky JJ jsem ušetřila, cítím se lépe, hubnu a lépe i vypadám!

Kateřina: Na JJ stravě jsem oproti normálnímu stravování ušetřila...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Mňááám! Úžasná záležitost! I tu čočku jsem tam dala a na talíři jsem si ještě přidala kernoto uvařené se slzovkou – a byla sytá večeře. Taky trochu muškátového květu.
    Tyto polévky fakt miluju!

      • To mate pravdu, Helenko, kdybyste jen vedela jake druhy zeleniny jsem kolikrat schopna smichat 😀 Tolikrat uz jsem si rikala, ze tentokrat uz to asi vazne nebude k jidlu, ale nakonec vzdycky bylo 🙂 Zeleninou se zkratka neda nic zkazit 😉

        • Přesně, nikdy to nebylo nejedlý, pokud tedy nebyla zelenina hořká, což se mi jednou stalo u nějaké slupky něčeho.

  2. Dnes jsem vyzvedl farmářskou bedýnku a v ní byla první letošní Hokkaido dýně. Batáty mám vždy po ruce, tak recept jde do ruky tak akorát 🙂 Ještě jsem nedělal, ale to nemůže dopadnout špatně ani omylem 🙂

  3. Zobrazit všech 10 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJahody v agaru
Další článekSalát z červené řepy a okurek