Uzrála mi první dýně a tak jsem v rychlosti vykouzlila zase jiný druh dýňové polévky.
Ingredience
pro 4 porce
  • 1 litr zeleninového vývaru/nebo horká voda
  • 1 cibule
  • 1 batát (150 g)
  • kousek dýně (150 g)
  • olej
  • sůl
  • umeocet
  • na ozdobu: petrželka

Jak připravit dýňovo-batátový krém

  1. Dáme ohřát zeleninový vývar nebo použijeme horkou vodu.
  2. Cibuli, dýni a batát nakrájíme na větší kostky.
  3. Na dno hrnce dáme olej, přidáme cibuli a sůl, společně chvíli restujeme.
  4. Přidáme batát a dýni a zalijeme vařícím vývarem. Pod pokličkou vaříme asi 20 minut.
  5. Polévku vypneme, přidáme lžíci umeocta a rozmixujeme tyčkovým mixérem do hladkého krému.
  6. Podáváme posypané petrželkou.

Praktické

  • Pokud by byla polévka moc hustá, přidáme ještě trochu vývaru.

Obměna

  • Labužníci si mohou přidat trochu rostlinné smetany.
  • Místo batátů můžete přidat mrkev.
  • Polévka je skvělá s hrstkou červené čočky.

Děti

  • Polévka je vhodná pro děti od 14 měsíců, pokud dáme jen pár zrnek soli, minimálně oleje a vynecháme ochucovadla.
  • Pro děti od 1,5 roku polévku vaříme stejně, ale solíme a ochucujeme minimálně.

Děti od 2 let mohou polévku s námi.

Díky Klubu JJ se ze mně stává jiný člověk

Maca.stej: Jsem v Klubu JJ druhým rokem a téměř...

S každým jídlem si říkám: “Tohle je TOP”

Eva: S každým dalším jídlem si říkám "tak tohle je...

Díky za kurz, který mě nikam netlačil, ale naopak motivoval

MoniVr: Dobrý den, chci moc poděkovat, cítím se moc...

Už 4. týden bez kafe a spím hlubokým spánkem!

Tereza: Přidávám též pozitivní ohlas - kávu jsem zkusila...

Díky vám jsem začala vařit polévky – jsou tak chutné i rychlé na přípravu!

Marta: Milá paní Evo, chtěla bych Vám moc poděkovat za...

Objev stránek

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila někdy v tomhle...

Musím pořídit nový šatník – zhubla jsem z 60 na 53 kg!

Hanka: Jen jsem Vám chtěla poděkovat. V kurzu jsem...

Miluju vás a vaši práci. Mám konečně zpět svou menstruaci

Ilona L.: Evi posilam muj posledni komentar do jarni...

Vždyť budu po Vánocích zase štíhlejší!

Magda: Je mi tu s Vámi móóóóc krásně. A...

Sladkosti už mi nechutnají

Jendula.cerna: Chci moc poděkovat za skvěle připravený kurz a...

Obdivuji vaše recepty a úžasné nápady

Lenka M.: Nejsem ortodoxní JJ, ale tuto stravu mám...

První vyzkoušený salátek z kurzu a naprosto výborný!

Iva: Teda mňam, mňam, mňam, první vyzkoušený salátek z...

Děkuji za skvělý kurz

Ilona: Děkuji, děvčata, za skvělý kurz. Tady to jde...

Cítím se skvěle a moje tělo nasává živiny

Iva: Dobrý den, jsem velice překvapena! Moje tělo reaguje...

Nemůžu si pomoct, ty jídla z kurzu jsou tak dobrá, že vylizuji talíře i hrnce…

Magda: Ahoj všichni, dnes uvařil manžel - zelí, bramborový knedlík a...

Skvělé filmy, neskuteční lidé

Jana: Mila Evi a Heli a vsichni, kdo jste...
  1. Mňááám! Úžasná záležitost! I tu čočku jsem tam dala a na talíři jsem si ještě přidala kernoto uvařené se slzovkou – a byla sytá večeře. Taky trochu muškátového květu.
    Tyto polévky fakt miluju!

      • To mate pravdu, Helenko, kdybyste jen vedela jake druhy zeleniny jsem kolikrat schopna smichat 😀 Tolikrat uz jsem si rikala, ze tentokrat uz to asi vazne nebude k jidlu, ale nakonec vzdycky bylo 🙂 Zeleninou se zkratka neda nic zkazit 😉

        • Přesně, nikdy to nebylo nejedlý, pokud tedy nebyla zelenina hořká, což se mi jednou stalo u nějaké slupky něčeho.

  2. Dnes jsem vyzvedl farmářskou bedýnku a v ní byla první letošní Hokkaido dýně. Batáty mám vždy po ruce, tak recept jde do ruky tak akorát 🙂 Ještě jsem nedělal, ale to nemůže dopadnout špatně ani omylem 🙂

  3. Zobrazit všech 10 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJahody v agaru
Další článekSalát z červené řepy a okurek