Domů Téma Zdravé recepty na oběd

Zdravé recepty na oběd

Recepty na zdravé a rychlé obědy. Uvařte si chutný oběd za pár chvil.

Luxusní krémová polévka s restovaným rozmarýnovým chřestem

Krémové polévky jsou pro nás slavnostní záležitost. A dnes jsme si ji udělali naprosto luxusní - přidali jsme do ní restovaný chřest na rozmarýnu.

Jednoduchá smetanová omáčka ze zelí a celeru (bez smetany)

Lahodná jemná omáčka, která nepotřebuje zahušťovat ani extra dochucovat. Bez mouky, bez mléka, bez smetany a přesto smetanová.

Rukolový salát s řepou a veganským sýrem

Rychlý salát do skleničky, který skvěle poslouží jako syté jídlo do práce k obědu nebo na cesty. Zkuste si ho s námi připravit podle...

Jarní kuskus s ředkvičkou a divokou zeleninou

Do jarního kuskusu můžete přidat všechno, co zrovna kolem raší. V tom našem je pořádná porce kopřivy, bršlice a česnáčku. Jídlo je raz dva...

Omáčka z černých fazolí s mandlemi

Nevíte, co s mandlovou drtí po výrobě domácího mandlového mléka? Přidejte ji do omáčky! Rodina byla nadšená, že v omáčce křupou oříšky a že...

Polévka s taro bramborou a kapustou

Taro brambor je vždycky příjemnou změnou v naší kuchyni. V polévce připomíná brambory, ale lahodnější. Jestli také nějaké máte, zkuste tuhle rychlou a snadnou...

Japonský tofu sendvič Onigirazu

Nemůžete se rozhodnout, jestli si s sebou na svačinu udělat sushi, anebo sendvič? Udělejte si zdravý Sushi sendvič s křupavým tofu.

Nádivka v županu

Delikatesa, která je rychle hotová, když máte zbytek jáhlové nádivky. Do chladných dnů jako dělaná.

Jemný kopřivový krém s koprem

Z každé procházky se vracíme s nějakým úlovkem. Ráno to byl košík kopřiv, takže k obědu byl výborný jemný kopřivový krém. Byla to rychlovka...

Přesnídávková polévka z kopřiv a jiného plevele

Náramně nás baví sbírat venku zdarma planou zeleninu a vařit si z ní obědy a večeře. Užíváme si to, dokud roste. Navíc si pochutnáváme...

Pečená velikonoční nádivka z jáhel s uzeným (vegan)

Pečená velikonoční nádivka je sama o sobě kompletním jídlem. Je poměrně rychle hotová a chutná i těm, kdo rádi klasickou nádivku s vejcem a masem....

Ovesný nákyp s adzuki fazolemi

Jak se venku ochladí, začneme dělat nákypy. Rodina je nadšená ze slavnostního jídla a já efektivně zrecykluji přebytky uvařeného obilí a luštěnin.

Bulgur s tofu, medvědím česnekem a bršlicí

Potřebujete lehkou večeři, na které si pochutnáte a bude raz dva hotová? Pak sáhněte po bulguru, tofu a aktuální zelenině. Tohle jídlo bylo za pár...

Špagety s medvědím česnekem

Z medvědího česneku se stala populární potravina. Zahlídla jsem ho prodávat kromě trhů i v supermarketu. A protože ho letos mám dobrý zdroj a...

Salát s kuskusem a fazolemi

Syté přitom lehké jídlo, které připravíte za 15 minut. Ideální večeře na léto.

Kopřivová krémová polévka

Čerstvé kopřivy jsou nedoceněný zdroj železa a mnoha dalších minerálů a vitamínů. Pokud chcete doplnit tělu stopové prvky a ryzí energii z přírody, natrhejte...

Slavnostní velikonoční nádivka (bez lepku)

Chuťově vyladěná luxusní slavnostní velikonoční nádivka pro celou rodinu!

Libanonská hustá polévka s rýží

Rychlá a velice chutná netradiční polévka, se kterou budete mít jistě obrovský úspěch. Opravdu stojí za to si jí připravit. Podává se jako hlavní...

Seitan s čínským zelím, brokolicí, shiitake a černuchou

Rychlé jídlo, které je za pár minut na stole. Chuťově naprosto perfektní kombinace zeleniny, seitanu a houbiček shiitake s kořením. Houby shiitake dodají pátou...

Taro bramboračka

Zbožňuju bramboračku. A když mi kamarádka dovezla taro brambor, vyzkoušela jsem taro bramboračku. Je vynikající!

Nákyp s černými fazolemi

Zapékané nákypy v chladných dnech příjemně zahřejí. Černé fazole posilují ledviny a červená řepa je dobrá na krev. Vyzkoušejte, jak chutnají společně zapečené.

Tuříňačka – bramboračka z tuřínu

Tuřín má blahodárné účinky na močové cesty, dýchací cesty, pleť i potíže s dnou, protože krom všech vitamínů, vlákniny a vitamínů, které obsahuje, zbavuje...

Kvásková cibulačka

Cibulačka patří mezi naše oblíbené polévky. Tahle s kváskem je příjemně nakyslá a patří mezi naše nejoblíbenější. Je rychlá a jednoduchá, dělám ji i...

Novoroční čočkový kompletní talíř

Novoroční tradice velí mít k obědu čočku. Bohužel se podává většinou s uzeninou nebo vajíčkem. Tato kombinace je nejen  velmi těžko stravitelná, ale také...

Rýžový nákyp s mrkví a dýní

Jak ze zbytků obilí udělat luxusní jídlo? Zkuste tento recept a uvidíte, jak zabodujete!

Fazolová pizza

Z obyčejného fazolového nákypu se dá udělat slavnostní jídlo, když se mu dá trochu forma. Děti našich kamarádů tomu říkají čokodort, naše fazolová pizza....

Jáhlové knedlíky plněné „uzeným“

Hezky česky ale bez masa, bez vajec a navíc přirozeně bez lepku. Když si chcete dopřát klasiku, ale nemít těžké břicho, dejte si naše...

Svatomartinské „Huso“-knedlo-zelo

Česká sváteční klasika nezklame ani v našem odlehčeném provedení. Huso knedlo zelo podle Jíme Jinak je skutečná lahůdka, na které si určitě pochutnají všichni....

Posilující polévka s hokkaido adzuki a kořenem lopuchu

Lopuchový kořen je zdrojem slizů, tříslovin, inulinu, silicí, hořčin, minerálních látek a solí. Podporuje látkovou výměnu, má čistící a močopudné účinky, prospívá celému močovému ústrojí,...

Červená zelňačka s koprem

Zelňačka z červeného zelí je skvělá a velmi jednoduchá. Když se dobře ochutí a přidá kopr, tak je to hotová delikatesa.

Nejlepší rajčatová polévka bez rajčat

Tomatová polévka patří k našim nejoblíbenějším. Děláme ji však bez rajčat, bez cukru a nezahušťujeme ji moukou. Přesto je k nerozeznání od pravé rajské...

Pikantní kari omáčka

Tato jednoduchá omáčka u mého muže naprosto zabodovala! Lehce pikantní pro něj, dýňová kvůli mě. Jedním slovem lahoda.

Krémová polévka z dýně a batátů

Uzrála mi první dýně a tak jsem v rychlosti vykouzlila zase jiný druh dýňové polévky.

Hrstková polévka s quinoou, čočkou a řepou

Na oběd mi obvykle stačí jen polévka, ale musí být hustá a obsahovat obilovinu a luštěninu. Tohle je moje top polévka měsíce září. Natolik...

3 nejoblíbenější světové podzimní polévky

Je tu podzim a s ním i ochlazení, únava, chřipky a úbytek energie. Pravý čas na podzimní polévky, které dodají energii, zasytí, uspokojí a...

Dýňové špagety s pestem

Vyladěná krémová omáčka z dýně spolu s pestem a špagetami tvoří dokonalou kombinaci. Nalaďte se na podzim díky tomuto receptu :-)

Zapečené „šunkové“ těstoviny à la šunkofleky

Kam se hrabou klasické šunkafleky! Tenhle recept boduje už řadu let a pořád patří mezi naše oblíbené.

Sladká zelenina v miso omáčce s quoinoou

Rychlé a flexibilní jídlo, které se skvěle hodí jako snídaně, oběd nebo večeře. Stačí vše dát do hrnce, přivést k varu a ztlumit a...

Růžičková kapusta na sladkém curry

Jako dítě jsem růžičkovou kapustu nesnášela. Ovšem tahle verze je pro mě lahůdkou a chutnala dnes i všem dětem. Kdyby jí bylo víc, přidávali...

Krém ze zelené dýně Marina di Chioggia

Dýňová delikatesa za pár minut? Ano! Uvařte krém ze zelené dýně. Přišla k nám z Itálie, z města Chioggia. Je sladká a masitá a...

Čočkovo-houbové karbanátky

Veganské, bezlepkové karbanátky ze sušených hub a červené čočky chutnají, jako by byly obalované ve strouhance. Jsou velmi syté, nedají moc práce chutnaly nám...

Houbové rizoto s tymiánem

Z dovolené jsem si přivezla dva koše hub a tak vznikl další báječný recept. Tymián a houby jsou totiž skvělá kombinace.

Cuketovo-kapustová polévka s rýžovými prstýnky

Přirozeně bezlepková polévka s těstovinami a voňavým kmínem je výborná. V sezóně cuket a kapusty je tohle zpracování skvělý způsob jak tyhle dvě zeleniny...

Rychlá letní polévka s řasou wakame

Toto je skvělá polévka pro teplé dny. Je lehounká, protože není dělaná na tuku, je rychlá a chutná. Můžete ji posnídat i poobědvat. Máte-li...

Houbová smaženice s mangoldem

Už nevíte, co s bujícím mangoldem a čerstvými hříbky? Pokud máte obojího dostatek, vyzkoušejte rychlou smaženici. Po té naší vám nebude těžko, protože je...

Fazolky a cuketa na slanině (veganská verze)

Máte rádi fazolky na slanině, ale potřebujete odlehčit jídelníček? Máme pro vás rychlou chuťovku, která uspokojí i největší labužníky.

Luxusní MINI bramboráčky z cukety – a bez mouky!

Chutnají jako klasické bramboráčky - dokonce možná ještě lépe! Nejlepší na nich je, že nejsou nasáknuté olejem, jsou lehké, výživné a mohou je i...

Česnekovo-koprový krém z kedlubnu s kvítky šalvěje

Máte velkou úrodu kedlubnů a nestíháte je jíst? Začínají dřevnatět? Honem si z nich udělejte tenhle luxusní česnekovo-koprový krém, který i bez použití mléka...

Kokosová polévka s bazalkou

Perfektní osvěžení pro horké dny je tahle kokosová polévka s bazalkou. Ačkoli chutná po kokosu, její základ tvoří zelenina.

Pikantní patizonové řízky

Počasí si dnes říkalo o něco smaženého a ještě lehce pikantního. Padlo mi oko na patizon a bylo rozhodnuto. Už dlouho čekal na svojí...

Bílá houbová omáčka

Sezóna hub už začala a já jsem si vzpomněla na bílou houbovou omáčku, kterou jsem znala z dětství. Přemýšlela jsem, jak ji uvařit zdravě...

Houby s nattem

Je léto, teplo a vlhko a kdo vyrazí do lesa, má šanci naplnit košík houbami. Dnes jsme dostali houby od babičky s dědou, snažila...

Fazole černé oko na houbách

Pár ingrediencí a taková dobrota! Připomíná to trochu guláš nebo něco dobrého na smetaně a na houbách. Musela jsem tyhle fazole udělat pro velký...

Houbová polévka

Máte čerstvé nebo sušené houby a nevíte co s nimi? Zkuste tuto naši oblíbenou houbovou polévku. Když ji ještě posypete chlebovými krutony, bude se...

Kulajda jinak

Dělám kulajdu jako od babičky. Chutná stejně jako ta tradiční, ale není v ní mouka, vejce, kysaná smetana ani brambory. Je tedy bezlepková, bez...

Celerová polévka s koprem

Tahle smetanová polévka s čerstvým koprem je rychle hotová a u nás doma patří k oblíbeným, které se nikdy nepřejí. Když ji uděláte hustější,...

Luxusní cuketové lodičky s maso-sýrovou náplní (vegan)

Pochutnejte si na skvělých plněných cuketách s mletým masem a zapečené sýrem ve stylu Jíme Jinak - tedy bez masa a bez sýra. Stačilo...

Chalupářské ražničí bez masa

Pro teplé večery letní večery na chalupě se perfektně hodí ražničí nebo-li špízy. Jednak si skvěle pochutnáte, ale navíc ani neohrozíte vaši postavu do...

Grilovaný „steak“ z tempehu

Léto je sezónou grilování a dobrého jídla. Ale co grilovat, když člověk jí jinak? Zkuste třeba právě tento namarinovaný tempeh. Je to skvělá alternativa...

Fofr fazole s knedlíkem

Máte hlad a málo času? Udělejte si tuhle extra rychlovku. Za 15 minut máte jídlo na stole a určitě si pochutnáte.

Jak udělat zdravé jídlo na výlet – nudlový salát (fotopostup)

Máte v plánu kratší výlet a potřebujete oběd nebo večeři sebou? Těstovinový salát je tou pravou volbou. Takto jsem ho do pár minut sestavila...

Zelené letní gnocchi

Tyto rychlé gnocchi jsou díky hrášku krásně barvené a díky hrachové mouce mají výraznou chuť. Doporučujeme je servírovat pouze zakápnuté kvalitním olivovým olejem, abychom...

Chřest s těstovinami a smetanou

Tahle omáčka chutná jako italská. Jako rajská s masem. Je to kořením, je to konzistencí a je to prostě mňamka. A navíc rychlá.

Zelňačka s tofu

Milujete zelňačku a nevíte jak ji uvařit zdravě bez brambor a klobásy? Nám se to povedlo a je ještě lepší, než ta klasická.

Zelené cizrnové kari

Jednoduché, pikantní jídlo z jednoho hrnce, takové je toto kari s cizrnou a zeleninou.

Jáhlová kaše s pečenou řepou a černou čočkou

Když se kouknete na ingredience asi nebudete mít chuť se do toho receptu pustit. Jedna porce a tolik věcí! Ale bez práce nejsou koláče...

Salát s kuskusem, fazolemi a kopřivou

Kamarádka tomuto jídlu, které u nás ochutnala, říkala večeře pro sportovce. Rychle hotové, plné bílkovin, syté a přitom netlačí v břiše. Pro mě je...

Pikantní fazole adzuki hokkaido s uzenou paprikou

Červené fazole adzuki hokkaido jsou velmi bohaté na minerály a energeticky velmi posilují ledviny. Patří mezi nejlépe stravitelné fazole a rostou jen na lávové...

Pohanková bramboračka s houbami

Máme rádi všechny polévky, které připomínají bramborovou polévku. Tohle je naše oblíbená verze. Brambory ani jíšku do ní nedáváme a přitom všem chutná jako...

Jak konečně začít vařit zdravě. Jednoduše, bez obav a krok po...

Nachystejte kuchyň Ze začátku stačí mít 2-3 hrnce, alespoň 2 nože (jeden větší na zeleninu a jeden třeba menší), mixér, prkénko na krájení, vařečky,...

Palestinský Maftoul jinak

Rychlé, chutné a pikantní jídlo inspirované palestinskou kuchyní potěší zejména muže. Dokonce i ti, kteří si na zdravou stravu moc nepotrpí, tuhle dobrotu jistě...

Jíme Jinak v kuchyni: Chutný oběd za 30 minut

Chutný a zdravý oběd pro celou rodinu, polévka i hlavní jídlo, se dá bez problémů připravit za 30 minut i s úklidem kuchyně! Jak...

Pečené seitanové plátky

Seitanové plátky jsou velmi rychlou a chutnou součástí oběda nebo večeře. Mají je rádi děti i dospělí. Seitan je čistě rostlinný výrobek, takže nezatěžuje...

Slzovkové rizoto s cuketou

Slzovka má silní detoxikační účinky, léčí pleť a je přirozeně bezlepková. Určitě ji vyzkoušejte.

Jemný mrkvovo-květákový krém

Lahodná krémová polévka je hotová za pár minut. U nás patří mezi favority.

Hrachová kaše se zeleninou a libečkem

Hrachová kaše s čerstvými bylinkami a zeleninou je velmi chutná a rychle hotová. Dá se podávat k hlavnímu jídlu nebo jako pomazánka k pečivu...

Bezlepkový chléb – kyprý i bez kvásku a kypřícího prášku

Ani bezlepkáři nepřijdou zkrátka! Šárka peče roky bez lepku a má pro vás svůj osvědčený chléb bez kvásku či kypřidel, který je krásně nadýchaný....

Šoulet v těstíčku

Voní to jako bramborák, chutná to jako bramborák, ale není to bramborák. Je to rychlovka ze zbylého šouletu.

Jarní polévka s hlívou a tuřínem

Tuřín na dlouhou dobu upadl v zapomnění. Přitom je to chutná a zdravá zelenina. Obsahuje řadu minerálů mimo jiné velké mmnožství manganu, draslíku, fosforu,...

Kapustová polévka s tuřínem

Tuřín na dlouhou dobu upadl v zapomnění. Přitom je to chutná a zdravá zelenina. Obsahuje řadu minerálů mimo jiné velké mmnožství manganu, draslíku, fosforu,...

Jarní směs s cizrnou

Zase jedna rychlá dobrota, která se vším všudy nezabere víc jak 20 minut. Jen je potřeba mít už uvařenou cizrnu.

Zeleninové rizotko s čerstvou kopřivou

Ačkoli není na pohled zrovna krásná, je kopřiva dvoudomá skvělým a zdravým zpestřením jarního jídelníčku. Listy i nať obsahují velké množství zdraví prospěšného chlorofylu,...

Kopřivový šoulet

Šoulet je česká klasika. Jednoduché, zdravé a chutné jídlo můžeme teď na jaře doplnit o čerstvé bylinky a planou zeleninu. Pokud máte po ruce...

Jarní kvásková polévka s kopřivou

Kdo nemá rád japonská dochucovadla, má rád tradiční českou kuchyni a má rád polévky à la kyselo, ať zkusí tento recept na polévku z...

Jarní květáková polévka se zavářkou z kuskusu

Lehká květáková polévka s čerstvým libečkem je příjemným osvěžením i v těchto velmi teplých dnech. Pokud přidáte zavářku z kuskusu, dostanete polévku jak od...

Jarní česnečka s naklíčenou čočkou

Roman udělal rychlou a velmi dobrou česnečku, kterou vylepšil porcí čočkových klíčků. To byla dobrota!

Jarní zeleninová směs s tofu a žampiony

Na jaře potřebujeme uvolnit játra a tak zařazujeme častěji tofu a zelenou zeleninu.

Zeleninová polévka s hlívou ústřičnou

Že je hlíva skvělým lékem, který snižuje cholesterol, a že podporuje imunitu, to se obecně ví. Ale mnohdy lidé nevědí, co s ní. Jednoduše...

Křupavé zeleninové závitky

Zeleninové závitky jsou luxusní pochoutka, která chutná i zarytým masožravcům. Upečené v troubě s troškou oleje jsou skvělou, křupavou složkou na talíři.

Seitan se zeleninou a mrkvovou natí

Škoda natě z mrkve, když máme vlastní ze zahrádky nebo kupujeme bio. Šup s ní do jídla. Třeba do tohoto woku se zeleninou a...

Zeleninový nákyp s adzuki fazolemi

V chladném období přijdou k chuti různé pečené dobrůtky. Jednou z populárních v naší kuchyni je fazolový nákyp. A protože je v něm dost...

Smažené bedly

Bedlové řízky děláme v sezóně rádi a na mnoho způsobů. Toto je jednoduchá smažená verze.

Pečená zeleninová polévka

Věděli jste, že zeleninovou polévku můžete také upéct? Její chuť bude mnohem výraznější a ještě vás prohřeje až do morku kostí.

Bedlové řízky

Dokud rostou, pojďme si je užít. Bedlové řízky u nás doma udělaly velikou radost. Příprava jednoduchá a kulinářský zážitek skvělý.

Kapustová polévka

Jednoduchý recept na klasickou českou kapustovou polévku, kterou zvládne uvařit i kuchař začátečník. Je výborná - pohladí na těle i na duši.

Pestrá Buddha Bowl plná proteinů

Horké letní dny si žádají rychlá, svěží a chuťově i barevně pestrá jídla. To vše splňuje Buddha Bowl. Tato je plná zdravých rostlinných bílkovin...

Bezlepková čočková sekaná

Čočkovou sekanou milujeme, tak jsem se rozhodla vyzkoušet bezlepkovou verzi. Dopadlo to výborně, udělala jsem jí plech a měla jsem co dělat, aby ubránila...

Bezlepkový čirokový kváskový chléb

I bezlepkáři si mohou dopřát skvělý kváskový chléb! Stačí jen vyměnit lepkovou mouku za bezlepkovou. Není třeba žádných speciálních mouk nebo surovin. Tento chléb...
Téma: pampeliška, růžičková kapusta, kedlubnový krém, nudlový salát, natural tofu, indické koření, ředkvičky, hlávkové zelí, tapioková mouka, omáčka z hub, celerová nať, fazole azuki hokkaido, petržel, černé fazole, limetka, houbové karbanátky, jídelníček, do školy, tradiční recepty, fazolky, maizeny, kedlubna, polévka s kapustou, porridge, shoyu, mexické fazole, bramboračka, ražniči, Video, svačina s sebou, dip, brokolice, slaný nákyp, kurkuma, pohankový bulgur, čiroková mouka, čenek, čočka, piknik, Libanonská polévka, kari pasta, krémová dýňová polévka, strouhanka, smažení, bedlové řízky, pečení z kvásku, shiro miso, karbanátky z hub, quiche, rychlovky, online kurz Hubneme do plavek, zázvorová šťáva, italské těstoviny, burger, hřiby, čerstvá petrželka, lesní houby, kokos, uzené tofu, divoké byliny, smetanový krém, světová kuchyně, nákyp z fazolí, pečená řepa, jídlo na nový rok, začátečník, jak vařit luštěniny, květák, polévka z kapusty, recyklace, basmati, oslavy, kvas, fazole adzuki hokkaido, mexický pokrm, dýně Marina di Chioggia, jalovec, paleo, houby, karbenátky z hub, čerstvá petržel, sladká paprika, sušené houby, koření, čili, buddha bowl, hdp2021, natural tempeh, celozrnná rýže, čerstvé houby, svačinka, bezlepkové recepty, léto, řepa, slunečnicové semínko, kopřivový krém, nudle, přírkmy, mletý kmín, jáhlová nádivka, mikrovlnka, slané občerstvení, pečivo z kvásku, rýžové těstoviny, tempeh, vláknina, vegan špíz, guláš, proteiny, smetana, skořice, kním, hrozinky, řasa nori, děti od 1 roku, nadýmání, tapioka, sladké brambory, nápoje, jak ohřívat jídlo, italské recepty, česnek, ovesné knedlíky, obědová polévka, muškátový oříšek, bezlepkový kváskový chleba, skle, bez sóji, oběd, bezlepkové noky, krémová polévka, vegan, plněné cukety, bezlepkové knedlíky, slunečnicová semínka, červená paprika, luštěninový nákyp, alergie na lepek, sušené shiitake, chia semínka, klíčky, veganský sýr, kukuřičný škrob, mexická kuchyně, psyllium, pistáciové oříšky, sezóna jaro, italská kuchyně, do práce, alergie na mléko

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?