Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Dýňová smaženice

Uvařeno
bez sóji
bez vajec
sezóna podzim
sezóna zima

Rychlý recept, který v nouzi potěší i s plackou nebo chlebem. Skvělá volba, pokud máte málo času na vaření. Tento pokrm vás určitě zasytí a nemusíte stát dlouho u sporáku.

Ingredience
  • kousek dýně
  • citrónová šťáva
  • lahůdkové droždí
  • česnek
  • cibule
  • pažitka
  • tofu natural
  • kmín
  • muškátový oříšek
  • mletý koriandr
  • kurkuma
  • olej
  • sůl

Můj příběh začal před desítkami let. Sebevědomí sotva „v plenkách“, spousta různých mindráků, vše zajídané sladkými j...

Jak připravit smaženici z dýně a tofu

  1. Na pánev s olejem dejte trochu nasekané cibule, kmín a na kostičky nakrájenou dýni. Osmahněte pomalu a podlijte vodou, aby se dýně dobře podusila a změkla. Jakmile je dýně měkká, přidejte prolisovaný česnek, poprašte trochou muškátového oříšku a koriandru. Po minutě trochu rozmačkejte vidličkou.
  2. Nyní na pánev do dýně prsty rozdrobte tofu, osolte, přidejte trochu kurkumy, podlijte trochou vody a duste asi 4 minuty.
  3. Když je pokrm hotový, přidejte lahůdkové droždí a citrónovou šťávu. Posypte pažitkou.
  4. Servírujte třeba jako na fotce s těstovinou, záleží na vaší chuti.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Na fotce je smaženice spolu s těstovinou linguine, můžete podávat s čímkoliv je vám libo.
  • Pro verzi bez lepku podávejte s bezlepkovou přílohou.
  • Pro verzi bez sóji použijte nesójové tofu, např. domácí cizrnové tofu  nebo tofu z červené čočky.

Obměna

  • Jakákoliv těstovina nebo obilovina.
  • Místo citrónové šťávy zkuste umeocet.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

16 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Vierko, další tvůj výborný recept. Úplně se mi dnes trefil do chuti.😋

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Podzimní linguine s kaštany

Typický podzimní recept plný chutí, barev a kontrastů. Nám moc chutnal, doufám, že potěší i vás.

Zimní špagety

Nesporný král diet, vynikající syrový i vařený. Kdo to je? Fenykl. Věděli jste, že kromě běžně používaného srdíčka fenyklu se dá využít i fenyklových vousů...

Kořeněná červená řepa

Červená řepa je výborná a zdravím nabitá zelenina. Vyzkoušejte ji v této verzi, která uspokojí mlsné jazýčky všech milovníků pikantních chutí a pokrmů voní...

Dýňové kari

Dýně je královnou tohoto ročního období a pokud si z ní připravíte tohle kari, určitě si ji zamilujete.

Kořeněný květák na zahřátí

Krásný zahřívající pokrm s jednou nečekanou ale velmi chutnou ingrediencí, která z obyčejného květáku dělá luxusní. Jídlo je velice jednoduché na přípravu ...

Květák na kari

Jednoduché a velice chutné pikantní jídlo, které provoní vaši kuchyň a potěší vaše chuťové pohárky. Pokud se neleknete množství ingrediencí, tak vám slibuj...