Domů Téma Muškátový oříšek

muškátový oříšek

Domácí kořenící směs Jamajský Jerk

Některá koření se nedají snadno sehnat v obchodech a někdy ani online. V těchto případech je lepší připravovat směsi přímo doma. Z receptu jsem...

Vaříme v elementu KOV (podzim) – budujeme silnou imunitu

Biologický podzim začíná už v půlce srpna a odehrává se v elementu kovu. Které potraviny jsou pro něj vhodné a které orgány je třeba...

Zapékané cukety

Letní recept, do kterého bezvadně zužitkujete větší cukety a náramně si pochutnáte.

Kokosová polévka s bazalkou

Perfektní osvěžení pro horké dny je tahle kokosová polévka s bazalkou. Ačkoli chutná po kokosu, její základ tvoří zelenina.

Krémový mangold

Mangold zapečený s bešamelem je výborný jako příloha a nebo náplň do placek. Základem receptu je bešamel, který si připravíte velmi snadno i v...

Galetky s bylinkami a cizrnou

Jarní verze oblíbených galetek. Je to i výborná zdravá svačina, kterou si snadno sbalíte i s sebou na cesty. Skvěle se hodí také jako...

Nádivka v županu

Delikatesa, která je rychle hotová, když máte zbytek jáhlové nádivky. Do chladných dnů jako dělaná.

Pečená velikonoční nádivka z jáhel s uzeným (vegan)

Pečená velikonoční nádivka je sama o sobě kompletním jídlem. Je poměrně rychle hotová a chutná i těm, kdo rádi klasickou nádivku s vejcem a masem....

Krémová květáková s hlívou

Hlíva se nazývá královnou imunity. Pomůže vám s imunitou, zažíváním i s únavou. Co ale dělat, když vám nechutná? Já ji takhle pravidelně dostávám...

Zapečený květák

Velmi jednoduchý a poměrně rychlý recept na lahodný květák, na kterém si určitě pochutná celá rodina.

Bezlepkový pečený jáhlový burger

Máte rádi burgery nebo karbanátky? Zkuste tuhle zdravou bezlepkovou variantu. Jsou rychlé a krásně variabilní podle sezóny.

Olive all’ascolana – sváteční plněné olivy (bez lepku)

Olivy Ascolanské jsou jistě nejreprezentativnějším tradičním pokrmem gastronomie oblasti Marche. Starodávný recept vznikl koncem 19. století a používá olivy „měkké Ascolane“, obvykle konzervované ve...

Sváteční ravioli s mandlovou ricottou

Na italském stole v období svátků nesmí chybět plněné těstoviny. Proč je nezkusit i u nás? Tento recept opravdu stojí to za to. Je...

Zapečené palačinky s houbami a špenátem

Velice snadný a chutný recept, na kterém si pochutná celá rodina. Připomíná zapečené lasagne. Je skvělý třeba i jako pohoštění pro návštěvu.

Podzimní duet

Podzimní duet je přirozeně bezlepkový, jednoduchý, rychlý a oku lahodící recept. Recept je obměnitelný a není nutné nic vážit. Pohrajte si s barvami, ochutnávejte...

Dýňová hořčice

Pikantní dýňová hořčice skvěle ladí například s pečenou zeleninou, tofu, seitanem nebo tempehem, rostlinnými párečky, karbanátky či rostlinnou sekanou. Můžete ji použít i na...

Luxusní podzimní zelenina s pekany na sladu a skořici

Tato lahůdka je výtečným jídlem do sychravých dnů. Potěší mlsný jazýček dospělých i dětí. Měkkoučká dýně, křupavé kapustičky a oříšky a to vše ve...

Tofu-noko-zelo se smaženou cibulkou

Klasická česká kuchyně v trochu jiném provedení. Spojení lahodného červeného zelí s nasládlými noky, křupavou tofu slaninou a šťavnatou smaženou cibulkou se nedá odolat....

Dýňové máslo (bez laktózy)

Pomalu začíná být dýní všude plno... Tady je jeden sezónní recept, pokud přemýšlíte, co s nimi vymyslet. Dýňové máslo lze připravit jak ve slané,...

Košíčky s dýňovým sýrem

Košíčky s dýňovým sýrem se skvěle hodí jako pohoštění pro návštěvu nebo jako lehká svačina. Navíc jsou bez lepku a příprava nezabere mnoho času.

Dýňové špagety s pestem

Vyladěná krémová omáčka z dýně spolu s pestem a špagetami tvoří dokonalou kombinaci. Nalaďte se na podzim díky tomuto receptu :-)

Spaghetti cacio e pepe jinak

Špagety cacio e pepe (sýr a pepř) jsou špičkovým prvním chodem kuchyně regionu Lazio, skvělou vynikající klasikou s velmi jednoduchou a rychlou přípravou, zde...

Duté těstoviny s fazolovým krémem

Pro tento recept jsou velmi vhodné jakékoliv duté těstoviny, naplní se krémem a jsou lahodné. Krém je jemný a krásný kontrast chutí pokrmu dodají...

Celozrnné těstoviny s krémovou hlívou

Lahodné krémové a voňavé těstovinové jídlo, zcela bez sóji a při použití správných ingrediencí i bez lepku. Pokud si připravíte pesto a mléko předem,...

Cizrnový nářez

Snadno obměnitelný recept, jednoduchý a rychlý na přípravu, výborný k například k salátům nebo k červenému zelí.

Slaný koláč – mini quiche

Tento slaný koláč nezklame opravdu nikoho. Je velmi vhodný jako občerstvení na slavnosti a party, protože skvěle chutná i za studena.

Pyramidy s indickou čočkou

Indická kuchyně je opravdu rozmanitá a bohatá na koření. Pokud jí máte rádi a vaříte si indické recepty doma, určitě vás neodradí koření v...

Dýňová omáčka Mac ‚n‘ Cheese (vegan)

Výtečná lehká "sýrová" omáčka, která spolu s makaróny vytvoří dokonale lahodné jídlo, na kterém si často v původní verzi pochutnávají v Americe a Anglii.

Dušená cibule na fazolovém krému

Rychlá příloha nebo vynikající pomazánka s dušenou cibulí. Já jsem tento krém použila dokonce i jako náplň do pohankových bramboráčků a chutnalo všem. Jde...

Černá čočka s mrkví

Černá čočka s mrkví patří k rychlovkám, které máme moc rádi. Beluga drží tvar, nerozpadá se a spolu se zeleninou a kořením vytváří lahodný...

TOP 7 druhů koření: dodají nejen chuť, ale také léčí

Koření by v našich kuchyních mělo mít nezastupitelné místo. Nejen že dodává chuť a vůni pokrmům, umožňuje méně solit, ale také bojuje proti řadě...

„Carrot Cake“ ranní kaše

Kdo by odolal mrkvovému dortu? Tak právě takový nádech má tato ranní kaše. Je slaďoučká po mrkvi, s vůní koření a parádně krémová. Prostě...

Mrkvová polévka s květákem a vločkami

Pár lžic ovesných vloček do polévky dodá nejen skvělou chuť, ale polévka vás mnohem déle zasytí. V zimě, kdy potřebujeme více energie, si proto...

Květáková polévka

Květáková polévka nemusí být vždy jen krémová. Zkusili jsme tentokrát květák nemixovat a byla opravdu výborná. A navíc je hotová raz dva.

Květáková krémová polévka s kousky zeleniny

Jak rychle uvařit krémovou polévku se zeleninovou zavářkou jsme vymyslely s mamkou na chalupě při vaření oběda.
Téma: smil italský, batátové noky, bezlepková svačina, veganské sýry, celiakie, sušená dýně, skořice, krém z kedlubnu, sušená cibule, kocovina, černé sezamové semínko, bezlepkové košíčky, petrželová nať, slad, placičky, cizrna, kašel, čerstvá cibulka, adzuki fazole, pečené pokrmy, alternativa sýru, vegan sýry, křeče, bez laktózy, hlávkové zelí, cuketa, krémové těstoviny, co s sebou na cesty, tahina, cuketový pokrm, hokkaido dýně, jak přizpůsobit stravu na podzim, plněné olivy, zapečené palčinky, svačinky, krém z kedlubny, veganské jídlo, sójové mléko, grilovací koření, zázvor, zelenina nasladko, podzim, pohoštění na party, dýně máslová, muškátový oříšek, polévka, karbanátky z fazolí, smetanová polévka, sušený tymián, luštěniny, použití tofu, slané dorty, hokaido dýně, Itálie, oříškové máslo, mozek, celozrnná mouka, kokosová polévka, pečení, tofu slanina, bezvaječné těstoviny, palačinky, koření na marinády, chuťovka, palačinka na slano, galetka, obalování, čili paprička, burger, vegan jídlo, bez vejce, těstoviny, jáhlová nádivka, Galetky s bylinkami a cizrnou, vegan sýr, recepty na cestu, pečená zelenina, sladká chuť, kopr, muškátový květ, rostlinná smetana, cejlonská skořice, galetky s náplní, dochucovadla, bez mléka. bez sýru, tofu uzené, vegan recepty, veganská svačina, original JJ, špagety, večeře, fit strava, cannellini, majoránka, pohoštění, kešu ořechy, sekaná, plněná pizza, vegan pokrmy, rostlinný sýr, olej na smažení, vhodné na cesty, chuťovky, oběd s sebou, náhrada sýru, kedlubnová polévka, červená čočka, pažitka, diabetes, zapečený květák, prášek z červené řepy, cizrnová sekaná, zelenina z trouby, pečivo z celozrnné mouky, podzimní vaření, nepravá skořice, sušená řepa, dýně hokkaido, slané chuťovky, chuť na sladké, dochucovadlo, podzimní jídelníček, imunitní systém, rýže, na párty, Klub Jíme Jinak, problémy s trávením, ume ocet, kyselé zelí, bezlepkové recepty, hořčice, strouhanka, pět elementů, fazole cannellini, černé fazole, dýňová semínka, indické recepty, kapustičky, zeleninové pokrmy, karbanátek, co se zbytky, domácí tvaroh, jak péct zeleninu, fazole azuki, veganská omáčka, ditalini, veganský burger, kokosové mléko, slaný koláč, italské tradiční recepty

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?