Domů Téma Muškátový oříšek

muškátový oříšek

Krémový mangold

Mangold zapečený s bešamelem je výborný jako příloha a nebo náplň do placek. Základem receptu je bešamel, který si připravíte velmi snadno i v...

Spaghetti cacio e pepe jinak

Špagety cacio e pepe (sýr a pepř) jsou špičkovým prvním chodem kuchyně regionu Lazio, skvělou vynikající klasikou s velmi jednoduchou a rychlou přípravou, zde...

Duté těstoviny s fazolovým krémem

Pro tento recept jsou velmi vhodné jakékoliv duté těstoviny, naplní se krémem a jsou lahodné. Krém je jemný a krásný kontrast chutí pokrmu dodají...

Krémová květáková s hlívou

Hlíva se nazývá královnou imunity. Pomůže vám s imunitou, zažíváním i s únavou. Co ale dělat, když vám nechutná? Já ji takhle pravidelně dostávám...

Celozrnné těstoviny s krémovou hlívou

Lahodné krémové a voňavé těstovinové jídlo, zcela bez sóji a při použití správných ingrediencí i bez lepku. Pokud si připravíte pesto a mléko předem,...

Pečená velikonoční nádivka z jáhel s uzeným (vegan)

Pečená velikonoční nádivka je sama o sobě kompletním jídlem. Je poměrně rychle hotová a chutná i těm, kdo rádi klasickou nádivku s vejcem a masem....

Nádivka v županu

Delikatesa, která je rychle hotová, když máte zbytek jáhlové nádivky. Do chladných dnů jako dělaná.

Cizrnový nářez

Snadno obměnitelný recept, jednoduchý a rychlý na přípravu, výborný k například k salátům nebo k červenému zelí.

Slaný koláč – mini quiche

Tento slaný koláč nezklame opravdu nikoho. Je velmi vhodný jako občerstvení na slavnosti a party, protože skvěle chutná i za studena.

Bezlepkový pečený jáhlový burger

Máte rádi burgery nebo karbanátky? Zkuste tuhle zdravou bezlepkovou variantu. Jsou rychlé a krásně variabilní podle sezóny.

Olive all’ascolana – sváteční plněné olivy (bez lepku)

Olivy Ascolanské jsou jistě nejreprezentativnějším tradičním pokrmem gastronomie oblasti Marche. Starodávný recept vznikl koncem 19. století a používá olivy „měkké Ascolane“, obvykle konzervované ve...

Sváteční ravioli s mandlovou ricottou

Na italském stole v období svátků nesmí chybět plněné těstoviny. Proč je nezkusit i u nás? Tento recept opravdu stojí to za to. Je...

Pyramidy s indickou čočkou

Indická kuchyně je opravdu rozmanitá a bohatá na koření. Pokud jí máte rádi a vaříte si indické recepty doma, určitě vás neodradí koření v...

Zapečené palačinky s houbami a špenátem

Velice snadný a chutný recept, na kterém si pochutná celá rodina. Připomíná zapečené lasagne. Je skvělý třeba i jako pohoštění pro návštěvu.

Nuggets z černých fazolí

Tyto nugetky poslouží bezvadně i za studena, jako finger food a na různé hostiny a oslavy.

Dýňová hořčice

Pikantní dýňová hořčice skvěle ladí například s pečenou zeleninou, tofu, seitanem nebo tempehem, rostlinnými párečky, karbanátky či rostlinnou sekanou. Můžete ji použít i na...

Luxusní podzimní zelenina s pekany na sladu a skořici

Tato lahůdka je výtečným jídlem do sychravých dnů. Potěší mlsný jazýček dospělých i dětí. Měkkoučká dýně, křupavé kapustičky a oříšky a to vše ve...

Dýňová omáčka Mac ‚n‘ Cheese (vegan)

Výtečná lehká "sýrová" omáčka, která spolu s makaróny vytvoří dokonale lahodné jídlo, na kterém si často v původní verzi pochutnávají v Americe a Anglii.

Dýňové špagety s pestem

Vyladěná krémová omáčka z dýně spolu s pestem a špagetami tvoří dokonalou kombinaci. Nalaďte se na podzim díky tomuto receptu :-)

Dýňové máslo (bez laktózy)

Pomalu začíná být dýní všude plno... Tady je jeden sezónní recept, pokud přemýšlíte, co s nimi vymyslet. Dýňové máslo lze připravit jak ve slané,...

Dušená cibule na fazolovém krému

Rychlá příloha nebo vynikající pomazánka s dušenou cibulí. Já jsem tento krém použila dokonce i jako náplň do pohankových bramboráčků a chutnalo všem. Jde...

Vaříme v elementu KOV (podzim) – budujeme silnou imunitu

Biologický podzim začíná už v půlce srpna a odehrává se v elementu kovu. Které potraviny jsou pro něj vhodné a které orgány je třeba...

Kokosová polévka s bazalkou

Perfektní osvěžení pro horké dny je tahle kokosová polévka s bazalkou. Ačkoli chutná po kokosu, její základ tvoří zelenina.

Černá čočka s mrkví

Černá čočka s mrkví patří k rychlovkám, které máme moc rádi. Beluga drží tvar, nerozpadá se a spolu se zeleninou a kořením vytváří lahodný...

TOP 7 druhů koření: dodají nejen chuť, ale také léčí

Koření by v našich kuchyních mělo mít nezastupitelné místo. Nejen že dodává chuť a vůni pokrmům, umožňuje méně solit, ale také bojuje proti řadě...

„Carrot Cake“ ranní kaše

Kdo by odolal mrkvovému dortu? Tak právě takový nádech má tato ranní kaše. Je slaďoučká po mrkvi, s vůní koření a parádně krémová. Prostě...

Mrkvová polévka s květákem a vločkami

Pár lžic ovesných vloček do polévky dodá nejen skvělou chuť, ale polévka vás mnohem déle zasytí. V zimě, kdy potřebujeme více energie, si proto...

Květáková polévka

Květáková polévka nemusí být vždy jen krémová. Zkusili jsme tentokrát květák nemixovat a byla opravdu výborná. A navíc je hotová raz dva.

Květáková krémová polévka s kousky zeleniny

Jak rychle uvařit krémovou polévku se zeleninovou zavářkou jsme vymyslely s mamkou na chalupě při vaření oběda.
Téma: slané koláče, bez sóji, únava, červená čočka, kondiment, kocovina, kurkuma, slaný koláč, těsto bez vajec, mandlová ricotta, bez mléka, italské speciality, jak péct zeleninu, penne, hřebíček, fit, vanilka, nádivka, jídlo s sebou, cizrnová mouka, zdravá svačina, rychlovka, zdravá podzimní jídla, fenykl, tempeh, ředkve, petrželka, veganská omáčka, podzimní vaření, burger, petrželová nať, kaše z ovsa, obalování, slané palačinky, indická kuchyně, dýně hokkaido, podzimní zelenina, street food, uzené tofu, černé sezamové semínko, imunitní systém, pohanková mouka, plynatost, svačiny, těstovinová jídla, Tamari, veganství, co s sebou na výlet, velikonoční nádivka, polévka z kedlubnu, recyklace, zapečené palčinky, paleo, bezlepková strouhanka, konopné semínko, hlíva ústřičná, jarní cibulka, pepř, jídlo na cesty, kedlubnová polévka, těstoviny s omáčkou, kešu, mangold, na párty, jídlo na cestu, sezóna zima, veganská svačina, migréna, skořice, indické recepty, placičky, vegansky zdravě, cukrovka, křen, mandle, velikonoční recepty, batát, bazalka, hořčice, co vařit na podzim, hokkaido dýně, smetanová polévka, cibule, kedluben, rostlinné mléko, teorie pěti elementů, ume ocet, rostlinné burgery, kokosové mléko, slané dobroty, bílé fazole, listy česneku, mezinárodní kuchyně, nadýmání, pomerančová kůra, obilná kaše, veganské jídlo, tofu, čerstvé těstoviny, fazolový krém, italské ingredience, nervy, večeře, afrodiziakum, lahůdkové droždí, zelenina pečená, recepty s houbami, Hokaido, bez vejce, svačina s sebou, paměť, fitness chuťovky, mletý zázvor, veganské palačinky, bezlepkové, dech, nářez z cizrny, vegetariánské recepty, smetanový krém, koncentrace, mletá paprika, jak upéct zeleninu, veganská kuchyně, kešu ořechy, s sebou, plněné palačinky, luštěnina, ravioly, černá čočka, luštěninové recepty, slaná svačina, hleny, čínská skořice, cholesterol, místo masa, mrkvový dort, plněné olivy, veganský burger, omáčka, oběd, bylinky, oběd s sebou, chilli, nachlazení, bezlepkové pokrmy, citron, fazole cannellini, petržel, sýr, co s sebou na cesty

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?