Domů Téma Muškátový oříšek

muškátový oříšek

Dýňová hořčice

Pikantní dýňová hořčice skvěle ladí například s pečenou zeleninou, tofu, seitanem nebo tempehem, rostlinnými párečky, karbanátky či rostlinnou sekanou. Můžete ji použít i na...

Luxusní podzimní zelenina s pekany na sladu a skořici

Tato lahůdka je výtečným jídlem do sychravých dnů. Potěší mlsný jazýček dospělých i dětí. Měkkoučká dýně, křupavé kapustičky a oříšky a to vše ve...

Dýňová omáčka Mac ‚n‘ Cheese (vegan)

Výtečná lehká "sýrová" omáčka, která spolu s makaróny vytvoří dokonale lahodné jídlo, na kterém si často v původní verzi pochutnávají v Americe a Anglii.

Dýňové špagety s pestem

Vyladěná krémová omáčka z dýně spolu s pestem a špagetami tvoří dokonalou kombinaci. Nalaďte se na podzim díky tomuto receptu :-)

Dýňové máslo (bez laktózy)

Pomalu začíná být dýní všude plno... Tady je jeden sezónní recept, pokud přemýšlíte, co s nimi vymyslet. Dýňové máslo lze připravit jak ve slané,...

Dušená cibule na fazolovém krému

Rychlá příloha nebo vynikající pomazánka s dušenou cibulí. Já jsem tento krém použila dokonce i jako náplň do pohankových bramboráčků a chutnalo všem. Jde...

Vaříme v elementu KOV (podzim) – budujeme silnou imunitu

Biologický podzim začíná už v půlce srpna a odehrává se v elementu kovu. Které potraviny jsou pro něj vhodné a které orgány je třeba...

Kokosová polévka s bazalkou

Perfektní osvěžení pro horké dny je tahle kokosová polévka s bazalkou. Ačkoli chutná po kokosu, její základ tvoří zelenina.

Nádivka v županu

Delikatesa, která je rychle hotová, když máte zbytek jáhlové nádivky. Do chladných dnů jako dělaná.

Krémová květáková s hlívou

Hlíva se nazývá královnou imunity. Pomůže vám s imunitou, zažíváním i s únavou. Co ale dělat, když vám nechutná? Já ji takhle pravidelně dostávám...

Pečená velikonoční nádivka z jáhel s uzeným (vegan)

Pečená velikonoční nádivka je sama o sobě kompletním jídlem. Je poměrně rychle hotová a chutná i těm, kdo rádi klasickou nádivku s vejcem a masem....

Černá čočka s mrkví

Černá čočka s mrkví patří k rychlovkám, které máme moc rádi. Beluga drží tvar, nerozpadá se a spolu se zeleninou a kořením vytváří lahodný...

TOP 7 druhů koření: dodají nejen chuť, ale také léčí

Koření by v našich kuchyních mělo mít nezastupitelné místo. Nejen že dodává chuť a vůni pokrmům, umožňuje méně solit, ale také bojuje proti řadě...

„Carrot Cake“ ranní kaše

Kdo by odolal mrkvovému dortu? Tak právě takový nádech má tato ranní kaše. Je slaďoučká po mrkvi, s vůní koření a parádně krémová. Prostě...

Mrkvová polévka s květákem a vločkami

Pár lžic ovesných vloček do polévky dodá nejen skvělou chuť, ale polévka vás mnohem déle zasytí. V zimě, kdy potřebujeme více energie, si proto...

Květáková polévka

Květáková polévka nemusí být vždy jen krémová. Zkusili jsme tentokrát květák nemixovat a byla opravdu výborná. A navíc je hotová raz dva.

Květáková krémová polévka s kousky zeleniny

Jak rychle uvařit krémovou polévku se zeleninovou zavářkou jsme vymyslely s mamkou na chalupě při vaření oběda.
Téma: ume ocet, svačina, únava, sezóna podzim, jak upéct zeleninu, dýně z trouby, sušený zázvor, hořčičné semínko, dvanácterníkové vředy, tempeh, pesto, tofu, uklidnění, konopné semínko, čočka, teorie pěti elementů, kokosová polévka, zelenina z trouby, paleo, orgány podzimu, ranní kaše, žaludeční vředy, mletý zázvor, nádivka z jahel, recepty velikonoce, nervy, zahřívající jídlo, polévka z hlívy, uzené tofu, nadýmání, plynatost, sezóna zima, low carb, čínská skořice, laktace, pečení, fit strava, cibule, pět elementů, mozek, podpora imunity, teorie 5 elementů, stárnutí, polévka z kedlubnu, co vařit na podzim, migréna, kokosový krém, fenykl, mrkev, zelenina na sladko, podzimní zelenina, ovesná kaše, pampeliška, kůže, hokaido dýně, co se zbytky, pečená zelenina, rychlovka, recepty na podzim, jak péct zeleninu, nachlazení, sýr, bez laktózy, muškátový květ, jak jíst na podzim, spánek, sladká zelenina, vegetariánské recepty, děti od 2 let, batát, stres, jak upéct dýni, pravá skořice, kedlubny, ABKM, anýz, bez mléka, kapustičky, pepř, kopřivy, nové koření, kaše z ovesných vloček, jáhly, element kovu, plíseň, kocovina, mořská nemoc, bio citronová šťáva, dýně máslová, antioxidant, sójová omáčka, podzimní pokrmy, květáková polévka, fazole cannellini, kedluben, kedlubnový krém, krém z kedlubnu, Velikonoce, element kov, Dušená cibule na fazolovém krému, shiromiso, vlašáky, kardamom, bílá barva, skořice, afrodiziakum, plísně, sladká chuť, dech, zelenina pečená, římský kmín, jídlo na podzim, děti, zelenina v troubě, kondiment, krém z kedlubny, ovesné vločky, snídaně, polévka, bez vejce, hleny, cejlonská skořice, kurkuma, jídelníček 5 elementů, bez sóji, máslová dýně, pekany, pikantní chuť, těstoviny, květák, strava podle 5 elementů, diabetes, odvodnění, večeře, kojení, ječmen, oregáno, dýně hokaido, oříškové máslo, original JJ, obědová polévka, hořčice, koriandr, bez cukru, chilli, koření, kešu ořechy, plíce, bez smetany, mandlové máslo

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?