Domů Téma Muškátový oříšek

muškátový oříšek

Luxusní podzimní zelenina s pekany na sladu a skořici

Tato lahůdka je výtečným jídlem do sychravých dnů. Potěší mlsný jazýček dospělých i dětí. Měkkoučká dýně, křupavé kapustičky a oříšky a to vše ve...

Tofu-noko-zelo se smaženou cibulkou

Klasická česká kuchyně v trochu jiném provedení. Spojení lahodného červeného zelí s nasládlými noky, křupavou tofu slaninou a šťavnatou smaženou cibulkou se nedá odolat....

Dýňové máslo (bez laktózy)

Pomalu začíná být dýní všude plno... Tady je jeden sezónní recept, pokud přemýšlíte, co s nimi vymyslet. Dýňové máslo lze připravit jak ve slané,...

Košíčky s dýňovým sýrem

Košíčky s dýňovým sýrem se skvěle hodí jako pohoštění pro návštěvu nebo jako lehká svačina. Navíc jsou bez lepku a příprava nezabere mnoho času.

Dýňové špagety s pestem

Vyladěná krémová omáčka z dýně spolu s pestem a špagetami tvoří dokonalou kombinaci. Nalaďte se na podzim díky tomuto receptu :-)

Vaříme v elementu KOV (podzim) – budujeme silnou imunitu

Biologický podzim začíná už v půlce srpna a odehrává se v elementu kovu. Které potraviny jsou pro něj vhodné a které orgány je třeba...

Kokosová polévka s bazalkou

Perfektní osvěžení pro horké dny je tahle kokosová polévka s bazalkou. Ačkoli chutná po kokosu, její základ tvoří zelenina.

Krémový mangold

Mangold zapečený s bešamelem je výborný jako příloha a nebo náplň do placek. Základem receptu je bešamel, který si připravíte velmi snadno i v...

Spaghetti cacio e pepe jinak

Špagety cacio e pepe (sýr a pepř) jsou špičkovým prvním chodem kuchyně regionu Lazio, skvělou vynikající klasikou s velmi jednoduchou a rychlou přípravou, zde...

Duté těstoviny s fazolovým krémem

Pro tento recept jsou velmi vhodné jakékoliv duté těstoviny, naplní se krémem a jsou lahodné. Krém je jemný a krásný kontrast chutí pokrmu dodají...

Krémová květáková s hlívou

Hlíva se nazývá královnou imunity. Pomůže vám s imunitou, zažíváním i s únavou. Co ale dělat, když vám nechutná? Já ji takhle pravidelně dostávám...

Celozrnné těstoviny s krémovou hlívou

Lahodné krémové a voňavé těstovinové jídlo, zcela bez sóji a při použití správných ingrediencí i bez lepku. Pokud si připravíte pesto a mléko předem,...

Pečená velikonoční nádivka z jáhel s uzeným (vegan)

Pečená velikonoční nádivka je sama o sobě kompletním jídlem. Je poměrně rychle hotová a chutná i těm, kdo rádi klasickou nádivku s vejcem a masem....

Nádivka v županu

Delikatesa, která je rychle hotová, když máte zbytek jáhlové nádivky. Do chladných dnů jako dělaná.

Cizrnový nářez

Snadno obměnitelný recept, jednoduchý a rychlý na přípravu, výborný k například k salátům nebo k červenému zelí.

Slaný koláč – mini quiche

Tento slaný koláč nezklame opravdu nikoho. Je velmi vhodný jako občerstvení na slavnosti a party, protože skvěle chutná i za studena.

Bezlepkový pečený jáhlový burger

Máte rádi burgery nebo karbanátky? Zkuste tuhle zdravou bezlepkovou variantu. Jsou rychlé a krásně variabilní podle sezóny.

Olive all’ascolana – sváteční plněné olivy (bez lepku)

Olivy Ascolanské jsou jistě nejreprezentativnějším tradičním pokrmem gastronomie oblasti Marche. Starodávný recept vznikl koncem 19. století a používá olivy „měkké Ascolane“, obvykle konzervované ve...

Sváteční ravioli s mandlovou ricottou

Na italském stole v období svátků nesmí chybět plněné těstoviny. Proč je nezkusit i u nás? Tento recept opravdu stojí to za to. Je...

Pyramidy s indickou čočkou

Indická kuchyně je opravdu rozmanitá a bohatá na koření. Pokud jí máte rádi a vaříte si indické recepty doma, určitě vás neodradí koření v...

Zapečené palačinky s houbami a špenátem

Velice snadný a chutný recept, na kterém si pochutná celá rodina. Připomíná zapečené lasagne. Je skvělý třeba i jako pohoštění pro návštěvu.

Nuggets z černých fazolí

Tyto nugetky poslouží bezvadně i za studena, jako finger food a na různé hostiny a oslavy.

Dýňová hořčice

Pikantní dýňová hořčice skvěle ladí například s pečenou zeleninou, tofu, seitanem nebo tempehem, rostlinnými párečky, karbanátky či rostlinnou sekanou. Můžete ji použít i na...

Dýňová omáčka Mac ‚n‘ Cheese (vegan)

Výtečná lehká "sýrová" omáčka, která spolu s makaróny vytvoří dokonale lahodné jídlo, na kterém si často v původní verzi pochutnávají v Americe a Anglii.

Dušená cibule na fazolovém krému

Rychlá příloha nebo vynikající pomazánka s dušenou cibulí. Já jsem tento krém použila dokonce i jako náplň do pohankových bramboráčků a chutnalo všem. Jde...

Černá čočka s mrkví

Černá čočka s mrkví patří k rychlovkám, které máme moc rádi. Beluga drží tvar, nerozpadá se a spolu se zeleninou a kořením vytváří lahodný...

TOP 7 druhů koření: dodají nejen chuť, ale také léčí

Koření by v našich kuchyních mělo mít nezastupitelné místo. Nejen že dodává chuť a vůni pokrmům, umožňuje méně solit, ale také bojuje proti řadě...

„Carrot Cake“ ranní kaše

Kdo by odolal mrkvovému dortu? Tak právě takový nádech má tato ranní kaše. Je slaďoučká po mrkvi, s vůní koření a parádně krémová. Prostě...

Mrkvová polévka s květákem a vločkami

Pár lžic ovesných vloček do polévky dodá nejen skvělou chuť, ale polévka vás mnohem déle zasytí. V zimě, kdy potřebujeme více energie, si proto...

Květáková polévka

Květáková polévka nemusí být vždy jen krémová. Zkusili jsme tentokrát květák nemixovat a byla opravdu výborná. A navíc je hotová raz dva.

Květáková krémová polévka s kousky zeleniny

Jak rychle uvařit krémovou polévku se zeleninovou zavářkou jsme vymyslely s mamkou na chalupě při vaření oběda.
Téma: jak péct zeleninu, jak upéct zeleninu, podzimní zelenina, zima, svačina, chuťovky, element kovu, pro hosty, plíce, ranní kaše, fazole cannellini, kondiment, smažená cibulka, quinoa, polévka, bílé fazole, rýže, domácí tvaroh, domácí rostlinný sýr, bez sýra, laktace, omáčka, pečená zelenina, obilná kaše, cholesterol, pekany, kokosová polévka, ječmen, bílá barva, růžičková kapusta, Itálie, co s tofu, česká kuchyně, bezlepkové recepty, strava podle 5 elementů, elementy, únava, sójové mléko, sambar, co se zbytky, jídla na podzim, petržel, Velikonoce, co na cesty, dýně hokkaido, kopřivy, nespavost, bez lepku, slané chuťovky, karbanátky z fazolí, česká klasika, vlašáky, zelenina nasladko, bezlepková strouhanka, luštěninový nákyp, veganské sýry, místo sýra, oslava, Vánoční plněné ravioli, děti, skořice, slané kuličky, fazole, teorie pěti elementů, noky z batátů, rozmarýn, muškátový květ, těsto bez vajec, paměť, jáhlová nádivka, lupinová mouka, italská kuchyně, adzuki, fenykl, slaná svačina, zdravá svačina, krvácení, sváteční pohoštění, tempura, kardamom, zapečené palčinky, houby, silvestrovské pohoštění, hlíva, celozrnná mouka, rajčatová šťáva, bílé miso, pokrmy na podzim, placičky, omáčka na těstoviny, hřebíček, kedlubny, sezóna podzim, batátové gnocchi, hokkaido dýně, cibule, nugetky, plíseň, bio citronová šťáva, plněné olivy, tlusté střevo, kedlubnová polévka, strava na podzim, mandle, zdravé palačinky, vykašlávání, bezlepkové, karbanátek, sušená řepa, hokaido dýně, saturejka, bez bílé mouky, kešu, předkrmy, bez sóji, kyselé zelí, čínská skořice, zelí na kyselo, ditalini, recepty na cestu, slané pohoštění, podzimní jídelníček, použití tofu, sýr, na pohoštění, afrodiziakum, sekaná, domácí oříškové máslo, svačina s sebou, fit strava, migréna, fazolový krém, Slaná chuťovka, zelenina na sladko, sladká zelenina, těstoviny s omáčkou, rostlinné sýry, slané dobroty, pět elementů, italské crespelle, slunečnicová semínka, slané dorty, majoránka, bezlepkové chuťovky, Dýňový sýr, zapečené pokrmy, pikantní chuť, obalování, kedlubnový krém, zdravé svačiny

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?