Sezóna dýně je tu! Také milujete sladké hokkaido dýně? Pak zkuste tuto ultra rychlou dobrotu, která se hodí jako blesková večeře nebo náplň do palačinek či místo pomazánky na chléb.
Ingredience
3-4 porce
- 1/2 dýně hokkaido
- 1 velká cibule
- 2 lžíce oleje
- sůl a sojová omáčka
Jak připravit šťouchanou dýni hokkaido
- Na oleji orestujeme nadrobno nasekanou cibulku s větší špetkou soli.
- Jakmile je zlatavá, vypneme.
- V hrnci podusíme na kostky nakrájenou dýni s troškou vody a špetkou soli.
- Jakmile je měkká, dochutíme sojovou omáčkou a rozšťoucháme ji a smícháme s cibulkou.
- Podáváme například s těstovinami.
Praktické
- Lze zabalit i do palačinek nebo podávat s plackami či kváskovým pečivem.
- Pro kompletní talíř přidejte například uzené tofu nebo tempeh nebo jakoukoliv uvařenou luštěninu.
Obměna
- Místo části dýně můžete použít i žlutou cuketu.
- Šťouchanici můžeme dochutit i dýňovým olejem a posypat například restovanými dýňovými semínky nebo oříšky.
- Výborná je i ochucená mandlovým, kokosovým nebo sezamovým máslem.
- Doporučujeme vmíchat nasekanou petrželku.
Děti
- Tento recept je vhodný pro děti od 2 let. Pro menší děti vynecháme olej a sůl.
Dýni jsem nikdy neměla ráda…poslední dobou ji začínám milovat. Do tohoto receptu jsem přidala ke konci smažení cibulky ještě rozetřený velký stroužek česneku a byla to lahoda. K tomu nishime zelí a mrkev, placky z červené čočky a zbytků rýže s dušeným zelím,co nám zbylo včera. Mňam mňam.
Vypadá to naprosto úžasně, Aleno. 👍😋
😍😘😘
Hledala jsem něco ke zbytku jáhlovorýžové kaše a čočkové sekané. A trefila na tento recept. Hrozně jednoduché a strááášně dobré. Vylizovala jsem i kastrólek😉
😂😂 Děkujeme za pochvalu Marcelo, máme radost 👍