- 1/2 dýně hokkaido
- 1 velká cibule
- 2 lžíce oleje
- sůl a sojová omáčka
Jak připravit šťouchanou dýni hokkaido
- Na oleji orestujeme nadrobno nasekanou cibulku s větší špetkou soli.
- Jakmile je zlatavá, vypneme.
- V hrnci podusíme na kostky nakrájenou dýni s troškou vody a špetkou soli.
- Jakmile je měkká, dochutíme sojovou omáčkou a rozšťoucháme ji a smícháme s cibulkou.
- Podáváme například s těstovinami.
Praktické
- Lze zabalit i do palačinek nebo podávat s plackami či kváskovým pečivem.
- Pro kompletní talíř přidejte například uzené tofu nebo tempeh nebo jakoukoliv uvařenou luštěninu.
Obměna
- Místo části dýně můžete použít i žlutou cuketu.
- Šťouchanici můžeme dochutit i dýňovým olejem a posypat například restovanými dýňovými semínky nebo oříšky.
- Výborná je i ochucená mandlovým, kokosovým nebo sezamovým máslem.
- Doporučujeme vmíchat nasekanou petrželku.
Děti
- Tento recept je vhodný pro děti od 2 let. Pro menší děti vynecháme olej a sůl.
PS: Jdete s námi letos do Jarní očisty? Zavíráme vstup - poslední šance
Rozhoupejte se a pojďte udělat něco sebe 😊. Pojďte skoncovat s únavou, kily navíc a špatnou náladou. Už za pár týdnů uvidíte výsledky. Pročistíme tělo podle připraveného zdravého jídelníčku. Mrkněte na 8 týdenní Jarní očistu a naskočte!
Komentáře
Dýni jsem nikdy neměla ráda…poslední dobou ji začínám milovat. Do tohoto receptu jsem přidala ke konci smažení cibulky ještě rozetřený velký stroužek česneku a byla to lahoda. K tomu nishime zelí a mrkev, placky z červené čočky a zbytků rýže s dušeným zelím,co nám zbylo včera. Mňam mňam.
Hledala jsem něco ke zbytku jáhlovorýžové kaše a čočkové sekané. A trefila na tento recept. Hrozně jednoduché a strááášně dobré. Vylizovala jsem i kastrólek😉