Jak připravit šťouchanou dýni hokkaido
- Na oleji orestujeme nadrobno nasekanou cibulku s větší špetkou soli.
- Jakmile je zlatavá, vypneme.
- V hrnci podusíme na kostky nakrájenou dýni s troškou vody a špetkou soli.
- Jakmile je měkká, dochutíme sojovou omáčkou a rozšťoucháme ji a smícháme s cibulkou.
- Podáváme například s těstovinami.
Praktické
- Lze zabalit i do palačinek nebo podávat s plackami či kváskovým pečivem.
- Pro kompletní talíř přidejte například uzené tofu nebo tempeh nebo jakoukoliv uvařenou luštěninu.
Obměna
- Místo části dýně můžete použít i žlutou cuketu.
- Šťouchanici můžeme dochutit i dýňovým olejem a posypat například restovanými dýňovými semínky nebo oříšky.
- Výborná je i ochucená mandlovým, kokosovým nebo sezamovým máslem.
- Doporučujeme vmíchat nasekanou petrželku.
Děti
- Tento recept je vhodný pro děti od 2 let. Pro menší děti vynecháme olej a sůl.
PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁
Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!
Komentáře
Jednoduché, rychlé a moc dobré😉.Díky za recept!
Dýni jsem nikdy neměla ráda…poslední dobou ji začínám milovat. Do tohoto receptu jsem přidala ke konci smažení cibulky ještě rozetřený velký stroužek česneku a byla to lahoda. K tomu nishime zelí a mrkev, placky z červené čočky a zbytků rýže s dušeným zelím,co nám zbylo včera. Mňam mňam.