Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Celozrnné krémové špagety

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna podzim
sezóna zima

V tomto receptu zužitkujeme postranní listy bulvy fenyklu a košťál z brokolice a vyzkoušíme si, že i ze zbytků se dá snadno vykouzlit skvělý kondiment na těstoviny.

Ingredience
2 porce
  • 200 g celozrnných špaget
  • košťál z brokolice
  • brokolice
  • 2 stroužky česneku
  • zbytky bulvy fenyklu
  • olivový olej
  • citrónová kůra z bio citrónu
  • piniové oříšky
  • sůl
  • pepř
  • lístečky fenyklu na dekoraci

Stravuju se celkem zodpovědně, inspiruju se recepty na Jíme Jinak. Ale když jsem se v létě viděla na videu v plavkách...

Jak připravit špagety s krémovou omáčkou z odřezků

  1. Očistěte fenykl a brokolici. Dejte stranou odřezky. Koštál brokolice oloupejte.
  2. Tyto zbytky nakrájejte na menší kusy, dejte na pánev, podlijte trochou vody a duste, dokud zelenina nezměkne.
  3. Až se vyvaří voda, přidejte olej, sůl, nastrouhanou citrónovou kůru, prolisovaný česnek a lehce osmahněte. Znovu přidejte trošku vody a nechte trochu vychladnout. Poté vše rozmixujte na krém.
  4. Napařte brokolici.
  5. Opražte na sucho piniové oříšky.
  6. Uvařte špagety a po uvaření je přidejte do pánve a promíchejte s krémem.
  7. Naservírujte, přidejte napařenou brokolici a posypte piniovými oříšky, lístky fenyklu a přidejte stroužek citrónu, který si můžete na hotové jídlo vymačkat.

Praktické

  • Pokud chcete krém méně hustý, nařeďte ho trochou vody, ve které jste vařili špagety.
  • Používejte pouze kůru z bio citrónů.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové špagety.

Obměna

  • Místo piniových oříšků můžete použít slunečnicové semínko.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

17 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Špaldové špagety s kukuřicí

Jednoduchý, svěží, vymazlený recept z mála ingrediencí, který budete mít hotový během chvilky. Vzduchová fritéza upekla kukuřici k dokonalosti a jogurt v ř...

Těstoviny se slupkami okurek

Proč vyhazovat slupky z okurek, které jsou dobrým zdrojem minerálů, vitamínů, vlákniny, thiaminu, kyseliny listové, a kyseliny pantotenové? Pojďte je zužit...

Kořeněná červená řepa

Červená řepa je výborná a zdravím nabitá zelenina. Vyzkoušejte ji v této verzi, která uspokojí mlsné jazýčky všech milovníků pikantních chutí a pokrmů voní...

Italské podzimní rizoto

Houby pořád rostou, tak neváhejte a zkuste toto lahodné podzimní rizoto.

Ramen nudle se zeleninou

Super rychlé, teplé, zahřívající jídlo, které oceníte, když nemáte na přípravu pokrmu mnoho času. Skvělé například jako rychlá večeře.

Těstoviny s makovou omáčkou a čočkou

Tento recept jsem si pro sebe nazvala Neobvyklá setkání. Spojení čočky, máku a těstovin je opravdu netradiční, ale funguje naprosto skvěle. Vyzkoušejte a d...