Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Celozrnné krémové špagety

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna podzim
sezóna zima

V tomto receptu zužitkujeme postranní listy bulvy fenyklu a košťál z brokolice a vyzkoušíme si, že i ze zbytků se dá snadno vykouzlit skvělý kondiment na těstoviny.

Ingredience
2 porce
  • 200 g celozrnných špaget
  • košťál z brokolice
  • brokolice
  • 2 stroužky česneku
  • zbytky bulvy fenyklu
  • olivový olej
  • citrónová kůra z bio citrónu
  • piniové oříšky
  • sůl
  • pepř
  • lístečky fenyklu na dekoraci

Dříve jsem váhu nemusela řešit, pak přišel přechod, změna zaměstnání, stres a váha rostla. Zkoušela jsem různé diety,...

Jak připravit špagety s krémovou omáčkou z odřezků

  1. Očistěte fenykl a brokolici. Dejte stranou odřezky. Koštál brokolice oloupejte.
  2. Tyto zbytky nakrájejte na menší kusy, dejte na pánev, podlijte trochou vody a duste, dokud zelenina nezměkne.
  3. Až se vyvaří voda, přidejte olej, sůl, nastrouhanou citrónovou kůru, prolisovaný česnek a lehce osmahněte. Znovu přidejte trošku vody a nechte trochu vychladnout. Poté vše rozmixujte na krém.
  4. Napařte brokolici.
  5. Opražte na sucho piniové oříšky.
  6. Uvařte špagety a po uvaření je přidejte do pánve a promíchejte s krémem.
  7. Naservírujte, přidejte napařenou brokolici a posypte piniovými oříšky, lístky fenyklu a přidejte stroužek citrónu, který si můžete na hotové jídlo vymačkat.

Praktické

  • Pokud chcete krém méně hustý, nařeďte ho trochou vody, ve které jste vařili špagety.
  • Používejte pouze kůru z bio citrónů.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové špagety.

Obměna

  • Místo piniových oříšků můžete použít slunečnicové semínko.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁

Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

29 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Výborné a jednoduché 😊 Jenom by bylo fajn, kdyby u surovin bylo uvedeno množství. Jako začátečník to ještě moc neumím odhadnout, takže přidávám, přidávám, až je toho kotel 😅

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Houbové ravioli (fotopostup)

Lahodný recept pro milovníky italské kuchyně, domácích těstovin a dobrého jídla. Vyzkoušejte tyto ravioli plněné houbami, jistě si na nich pochutná celá ro...

Bagel pasta

Rychlý a jednoduchý recept pro milovníky těstovin. Tyto špagety budete mít na stole během chvilky a jistě si na nich pochutná celá rodina.

Podzimní strozzapreti s tempehem

Podzim nás vždy obdaruje krásnými barvami. Tak proč si ty barvy a chutě nepřipravit na náš talíř? Oko bude mít radost a chuťové pohárky ještě větší.

Ligurské trofie s fialovou brokolicí

Rychlé těstovinové jídlo skvělé například jako rychlá večeře. Fialová brokolice je mnohem jemnější a sladší než klasická brokolice. Když se s ní v obchodě ...

Nudle s cuketou

Krémová konzistence a chuť pepře je pro mě v této omáčce, do které využijte i přerostlejší cukety, neodolatelná. Zkuste a dejte vědět, jak chutnalo vám.

Tofu s jamajskou omáčkou

Jamajský jerk a asijské ramen nudle? Věřte, funguje to. Vyzkoušejte další z oblíbených fusion receptů a dejte vědět, protože mě tento pokrm přímo nadchl.