Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Celozrnné krémové špagety

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna podzim
sezóna zima

V tomto receptu zužitkujeme postranní listy bulvy fenyklu a košťál z brokolice a vyzkoušíme si, že i ze zbytků se dá snadno vykouzlit skvělý kondiment na těstoviny.

Ingredience
2 porce
  • 200 g celozrnných špaget
  • košťál z brokolice
  • brokolice
  • 2 stroužky česneku
  • zbytky bulvy fenyklu
  • olivový olej
  • citrónová kůra z bio citrónu
  • piniové oříšky
  • sůl
  • pepř
  • lístečky fenyklu na dekoraci

Změnu jídelníčku jsem udělal kvůli zdravotním problémům. Neuměl jsem vůbec vařit. Během kurzu jsem si dva měsíce vaři...

Jak připravit špagety s krémovou omáčkou z odřezků

  1. Očistěte fenykl a brokolici. Dejte stranou odřezky. Koštál brokolice oloupejte.
  2. Tyto zbytky nakrájejte na menší kusy, dejte na pánev, podlijte trochou vody a duste, dokud zelenina nezměkne.
  3. Až se vyvaří voda, přidejte olej, sůl, nastrouhanou citrónovou kůru, prolisovaný česnek a lehce osmahněte. Znovu přidejte trošku vody a nechte trochu vychladnout. Poté vše rozmixujte na krém.
  4. Napařte brokolici.
  5. Opražte na sucho piniové oříšky.
  6. Uvařte špagety a po uvaření je přidejte do pánve a promíchejte s krémem.
  7. Naservírujte, přidejte napařenou brokolici a posypte piniovými oříšky, lístky fenyklu a přidejte stroužek citrónu, který si můžete na hotové jídlo vymačkat.

Praktické

  • Pokud chcete krém méně hustý, nařeďte ho trochou vody, ve které jste vařili špagety.
  • Používejte pouze kůru z bio citrónů.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové špagety.

Obměna

  • Místo piniových oříšků můžete použít slunečnicové semínko.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

24 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Výborné a jednoduché 😊 Jenom by bylo fajn, kdyby u surovin bylo uvedeno množství. Jako začátečník to ještě moc neumím odhadnout, takže přidávám, přidávám, až je toho kotel 😅

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Špaldové špagety s kukuřicí

Jednoduchý, svěží, vymazlený recept z mála ingrediencí, který budete mít hotový během chvilky. Vzduchová fritéza upekla kukuřici k dokonalosti a jogurt v ř...

Těstoviny se slupkami okurek

Proč vyhazovat slupky z okurek, které jsou dobrým zdrojem minerálů, vitamínů, vlákniny, thiaminu, kyseliny listové, a kyseliny pantotenové? Pojďte je zužit...

Kořeněná červená řepa

Červená řepa je výborná a zdravím nabitá zelenina. Vyzkoušejte ji v této verzi, která uspokojí mlsné jazýčky všech milovníků pikantních chutí a pokrmů voní...

Italské podzimní rizoto

Houby pořád rostou, tak neváhejte a zkuste toto lahodné podzimní rizoto.

Ramen nudle se zeleninou

Super rychlé, teplé, zahřívající jídlo, které oceníte, když nemáte na přípravu pokrmu mnoho času. Skvělé například jako rychlá večeře.

Těstoviny s makovou omáčkou a čočkou

Tento recept jsem si pro sebe nazvala Neobvyklá setkání. Spojení čočky, máku a těstovin je opravdu netradiční, ale funguje naprosto skvěle. Vyzkoušejte a d...