Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Nuggets z černých fazolí

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
bez vajec

Tyto nugetky poslouží bezvadně i za studena, jako finger food a na různé hostiny a oslavy.

Ingredience
4 porce
  • 1 mrkev
  • 70 g celeru
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 hrnek uvařených černých fazolí
  • 2 lžíce tamari
  • 1 čajová lžička hořčice
  • 1 vrchovatá lžíce veganského parmezánu
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • cizrnová mouka
  • rýžová mouka
  • strouhanka
  • sladká paprika
  • olej na smažení
  • olivový olej

Po 9 měsících s Jíme Jinak jsem nadšen tím, že to není jen jídlo, ale moc fajn životní styl. Čistí se tělo, následně ...

Jak připravit smažené fazolové nugetky

  1. Do sekáčku vložte cibuli, česnek, mrkev a celer. Rozsekejte. Na pánev nalijte olivový olej, rozheřejte ho a přidejte nasekanou směs, zlehka orestujte
  2. V misce vidličkou rozmačkejte uvařené černé fazole, přidejte orestovanou směs, hořčici, tamari, veganský parmezán, muškátový oříšek, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a dejte na 1 hodinu do lednice odležet.
  3. Mezitím si připravte těstíčko smícháním cizrnové mouky s vodou, solí a mletou paprikou. Nechte také odležet.
  4. Nyní vyndejte směs z ledničky a vytvořte nugetky. Do misky nasypte rýžovou mouku a obalujte postupně všechny nugetky. Pak je obalte v těstíčku a nakonec ve strouhance. Mně těstíčko na obalování zbylo, tak jsem udělala dvojitý obal. Namočila jsem nugetky znovu do těstíčka a znovu je obalila ve strouhance.
  5. Hotové nugetky osmažte a nechejte na savém papíru, aby se do něj nasál přebytečný olej.

Praktické

  • Jak směs na nugetky, tak těstíčko může odpočívat i několik hodin. Klidně si je připravte předem.
  • Dvojobal vám zajistí to, že vám nugetky neprasknou a budou se lépe smažit.
  • Pokud chcete bezlepkovou verzi, na obalování použijte bezlepkovou strouhanku, třeba kukuřičnou.

Obměna

  • Můžete použít i jiné fazole.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

PS: Začínáme Jarní očistu!

Únava, blbá nálada a kila navíc? Nenecháme vás v tom! 😊 Pojďte s tím zatočit. Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Kateřina
17. 11. 2022

Opravdu vynikající!!! První várka jako ne moc kulaté kuličky, druhé jsem rovnou trochu splácla a bylo to super, moc dobrý :)

DaviPeti
8. 11. 2021

Dá se strouhanka nahradit např. kukuřičnou polentou?

Ukázat další komentáře

Mohlo by se vám líbit

144
70

Videopřání Jíme Jinak 2022 – Uspořádejme si myšlenky

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Tofu s rýží, čočkou a zeleninovou zálivkou

Lahodné, bezlepkové, rychlé, barevné, chutné … Tofu s tímto dipem je pochoutka. Dip lze přizpůsobit podle sezóny a dostupné zeleniny.

Osvěžující kuskus

V létě není nad jednoduché a osvěžující jídlo. Tohle se perfektně hodí na výlety, do krabičky a nebo můžete takto navrstvit kuskus i do menších pohárků a p...

Portobello katsu kari

Masité klobouky velkých žampionů se na tento pokrm velmi hodí. Je to takový fusion recept. Japonská kuchyně se zde snoubí s indickou a také s naší fantazií...

Karbanátky z fazolí a mrkve

Máte rádi karbanátky a chcete zkusit trochu netradiční úpravu? Zkuste tyto lahodné karbanátky zapečené v omáčce Teiyaki a určitě si pochutnáte.

Kantonská veganská rýže

Pokud si také rádi občas připravíte recept připomínající živočišné jídlo, ne ze stesku po něm, ale prostě proto, že jste hračičky a baví vás experimentovat...

Pečený květák se špaldou a tofu smaženicí

Máte rádi obalovaný květák? Vyzkoušejte tuto jeho zdravou a lahodnou verzi. Příprava tohoto pokrmu zabere trochu času, ale výsledek stojí za to. Chuť tohot...