Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Nuggets z černých fazolí

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
bez vajec

Tyto nugetky poslouží bezvadně i za studena, jako finger food a na různé hostiny a oslavy.

Ingredience
4 porce
  • 1 mrkev
  • 70 g celeru
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 hrnek uvařených černých fazolí
  • 2 lžíce tamari
  • 1 čajová lžička hořčice
  • 1 vrchovatá lžíce veganského parmezánu
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • cizrnová mouka
  • rýžová mouka
  • strouhanka
  • sladká paprika
  • olej na smažení
  • olivový olej

Proměny těch, kdo se přidali do programu podzimní detoxu, už jsou tak viditelné, že matou okolí. Po dvou týdnech na j...

Jak připravit smažené fazolové nugetky

  1. Do sekáčku vložte cibuli, česnek, mrkev a celer. Rozsekejte. Na pánev nalijte olivový olej, rozheřejte ho a přidejte nasekanou směs, zlehka orestujte
  2. V misce vidličkou rozmačkejte uvařené černé fazole, přidejte orestovanou směs, hořčici, tamari, veganský parmezán, muškátový oříšek, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a dejte na 1 hodinu do lednice odležet.
  3. Mezitím si připravte těstíčko smícháním cizrnové mouky s vodou, solí a mletou paprikou. Nechte také odležet.
  4. Nyní vyndejte směs z ledničky a vytvořte nugetky. Do misky nasypte rýžovou mouku a obalujte postupně všechny nugetky. Pak je obalte v těstíčku a nakonec ve strouhance. Mně těstíčko na obalování zbylo, tak jsem udělala dvojitý obal. Namočila jsem nugetky znovu do těstíčka a znovu je obalila ve strouhance.
  5. Hotové nugetky osmažte a nechejte na savém papíru, aby se do něj nasál přebytečný olej.

Praktické

  • Jak směs na nugetky, tak těstíčko může odpočívat i několik hodin. Klidně si je připravte předem.
  • Dvojobal vám zajistí to, že vám nugetky neprasknou a budou se lépe smažit.
  • Pokud chcete bezlepkovou verzi, na obalování použijte bezlepkovou strouhanku, třeba kukuřičnou.

Obměna

  • Můžete použít i jiné fazole.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁

Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Kateřina
17. 11. 2022

Opravdu vynikající!!! První várka jako ne moc kulaté kuličky, druhé jsem rovnou trochu splácla a bylo to super, moc dobrý :)

DaviPeti
8. 11. 2021

Dá se strouhanka nahradit např. kukuřičnou polentou?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Cizrnový nářez

Snadno obměnitelný recept, jednoduchý a rychlý na přípravu, výborný k například k salátům nebo k červenému zelí.
11
3

Jáhlová kaše s pečenou řepou a černou čočkou

Když se kouknete na ingredience asi nebudete mít chuť se do toho receptu pustit. Jedna porce a tolik věcí! Ale bez práce nejsou koláče a tahle kaše je fakt...

Sekihan se špízy

Jednoduchý recept inspirovaný Japonskem, to je sekihan – červené adzuki s rýží. Se zeleninovými špízy s tempehem je vynikající! Tradice servírování r...

Tofu s rýží, čočkou a zeleninovou zálivkou

Lahodné, bezlepkové, rychlé, barevné, chutné … Tofu s tímto dipem je pochoutka. Dip lze přizpůsobit podle sezóny a dostupné zeleniny.

Pečená dýně Butternut

Podzim je tu a s ním i období zapečených pokrmů. Pokud patříte mezi milovníky dýní, vyzkoušejte tuto zapečenou máslovou dýni s nádivkou ze zeleniny a čočky...

Tofu s tahini omáčkou

Vyzkoušejte tento recept na výbornou omáčku s tofu. Je rychlá a můžete jí použít i na zeleninu nebo k čemukoliv, co vás napadne. Jako příloha je skvělá rýž...