Tyto nugetky poslouží bezvadně i za studena, jako finger food a na různé hostiny a oslavy.

Ingredience
4 porce
  • 1 mrkev
  • 70 g celeru
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 hrnek uvařených černých fazolí
  • 2 lžíce tamari
  • 1 čajová lžička hořčice
  • 1 vrchovatá lžíce veganského parmezánu
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • cizrnová mouka
  • rýžová mouka
  • strouhanka
  • sladká paprika
  • olej na smažení
  • olivový olej

Jak připravit smažené fazolové nugetky

  1. Do sekáčku vložte cibuli, česnek, mrkev a celer. Rozsekejte. Na pánev nalijte olivový olej, rozheřejte ho a přidejte nasekanou směs, zlehka orestujte
  2. V misce vidličkou rozmačkejte uvařené černé fazole, přidejte orestovanou směs, hořčici, tamari, veganský parmezán, muškátový oříšek, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a dejte na 1 hodinu do lednice odležet.
  3. Mezitím si připravte těstíčko smícháním cizrnové mouky s vodou, solí a mletou paprikou. Nechte také odležet.
  4. Nyní vyndejte směs z ledničky a vytvořte nugetky. Do misky nasypte rýžovou mouku a obalujte postupně všechny nugetky. Pak je obalte v těstíčku a nakonec ve strouhance. Mně těstíčko na obalování zbylo, tak jsem udělala dvojitý obal. Namočila jsem nugetky znovu do těstíčka a znovu je obalila ve strouhance.
  5. Hotové nugetky osmažte a nechejte na savém papíru, aby se do něj nasál přebytečný olej.

Praktické

  • Jak směs na nugetky, tak těstíčko může odpočívat i několik hodin. Klidně si je připravte předem.
  • Dvojobal vám zajistí to, že vám nugetky neprasknou a budou se lépe smažit.
  • Pokud chcete bezlepkovou verzi, na obalování použijte bezlepkovou strouhanku, třeba kukuřičnou.

Obměna

  • Můžete použít i jiné fazole.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Za týden co jíme jinak o čtyři kila méně

Merci 72: Krásné ráno děvčata. Chtěla bych Vám mockrát...

Ani som veriť nechcela, keď som sa dnes ráno merala (Edita)

Edita: Dobrý deň, dnes mám 15. deň programu Hubneme...

Konečně zdravý jídelníček

Ilona71: 2,5 kg dole. Jsem moc rada za tento...

Dala jsem sbohem cukru a mlsná už mě nehoní (Jana)

Jana: Z čoho mám najväčiu radosť je, že práve...

Cítím se mnohem více v pohodě

Avka: Zase mě začalo bavit vařit a zjišťuji, jak...

Jsem vaší velkou fanynkou a na JJ stránkách jsem už závislá

Miluše V.: Evi, moc děkuji za milé setkání v...

Nevěřila jsem, že dokážu být bez čokolády

Marcella H.: Březen byl můj první měsíc, kdy jsem se...

Už nepotřebuji léky na cholesterol a ubyly mi 4 kg (Lenka)

Lenka: Kurz Jarní Očista skončil, naučil mne mnoho nového:...

„Rada“nebo spíš“povzbuzení „?

Dobrý den!Včera jsem k vám zavítala poprvé a jsem...

Děkuji – spadli jste nám z nebe…

Jana:Uzasny clanek. Neuveritelne, jak stejne to mame. Dceri jsou...

Děkuji za skvělý kurz

Ilona: Děkuji, děvčata, za skvělý kurz. Tady to jde...

Zmizelo mi moje vypouklé břicho!

Maki: já si svoje břicho každé ráno a večer,...

Je mi skvěle na duši i po těle (Jana)

Jana: V článcích a komentářích na webu Jíme Jinak...

Nákupní seznamy u receptů jsou velká pomoc

Jorebka: Mám dolů 2.5 kg. Super pocit. Děkuji za...

Nemusím brát léky, bez kterých už jsem nemohla fungovat. Po 2 měsících. (Kája)

Kaja: Ja som skúsila zo zdravotných dôvodov (niektoré aj vážnejšie)...

Pořád je tu něco zajímavého a nového, ani nestíhám sledovat!

Katka: Ahoj holky, moc děkuju za stránky, čerpám z...
  1. Naprosto uzasna mnamka!! Cerne fazole mi moc nejedou, ale tady jo. :))) nemela jsem celer, tak jsem dala petrzel a misto veganskeho parmezanu pouzila jen lahudkove drozdi. Nejdriv jsem poradne osmazila cibuli a cesnek a pak zarestovala jemne strouhanou mrkev a petrzel.

  2. Vyyyborne. Ze zacatku jsem trosku trapila s prilis hustym testickem – spatne se to obalovalo, malo to stekalo – ale pak jsem ho naredila a slo to skvele. Velka dobrota. Dekuji ♡

  3. Děkuji za komentář, recept na můj veg parmazán tu ještě není, ale i Eva má svojí verzi na toto ochucovadlo někde tady na webu.

  4. Tak tohle musí být opět dobrý! Děkuju za recept, Vierko. A Evi, je možné k tomu parmezánu dát link (jak to tu bývá)?

  5. Zobrazit všech 14 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPodzimní ječmen s dýní
Další článekZero Waste – jak na to?