Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Roláda plněná kešu sýrem

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Bezlepková roláda je jednoduchá na přípravu a skvěle poslouží jako studená večeře doplněná zeleninovým salátkem nebo jako svačina s sebou k vodě či na výlet. Z ingredienci vytvoříte roládu, která zasytí 2-3 krky, záleží, jak její konzumaci pojmete.

Ingredience
2-3 porce
Na roládu:
  • 150 ml vody
  • 3 polévkové lžíce pohankové mouky
  • 2 polévkové lžíce mouky z červené čočky
  • černá sůl
  • pepř
  • 1 lžička lahůdkového droždí
  • kousek nahrubo nastrouhané cukety (asi 5 cm)
  • olivový olej
  • jarní cibulka
Na kešu sýr:
  • půl hrnku namočených kešu ořechů
  • 75 ml vody
  • 1 lžička lahůdkového droždí
  • sůl
  • pepř
  • 1 polévková lžíce citrónové šťávy
  • sušená cibule dle chuti
  • 1 lžička agaru
  • snítka bylinek

Roky jsem se potýkala s migrénami, oslabenou imunitou, trávicími potížemi. Od 45 let jsem začala nenápadně tloustnout...

Jak připravit bezlepkovou roládu z cukety plněnou kešu sýrem

  1. Smícháme ingredience na roládu (směs by měla být trošku hustší), rozpálíme si hranatou pánev s olivovým olejem (používám čtveratý titanový hrnec ) a směs do ní vyklopíme, rozetřeme stěrkou na tenčí placku, pečeme asi 5 minut a poté opatrně otočíme a dopékáme asi 3 minuty. Hotovou placku vyklopíme na pečící papír a necháme zchladnout.
  2. Kešu ořechy dáme do blendru spolu s citrónovou šťávou, lahůdkovým droždím, bylinkami, solí, pepřem a sušenou cibulkou a rozmixujeme. Do rendlíku dáme vodu a agar a přivedeme k varu. Přidáme k sýru a pořádně promixujeme.
  3. Vychladlou placku potřeme sýrem, posypeme jarní cibulkou a pomocí papíru pevně srolujeme. Necháme ztuhnout v lednici a poté krájíme na plátky.

 

Praktické

  • Pro přípravu placky je ideální použít hranatou pánev nebo hranatý hrnec, pokud nemáte, použijte klasickou velkou pánev.
  • Luštěninové mouky používáme jen výjimečně a jen pokud jsme zdraví. Nejsou vhodné pro běžnou konzumaci a ani nemohou nahradit plnohodnotně vařenou luštěninu.

Obměna

  • Místo čočkové mouky můžete použít mouku hrachovou či cizrnovou.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

 

 

Vaření a pečení je mojí velkou vášní a rostlinná strava mi otevřela úplně jiné a nové rozměry. Ráda experimentuji, zkouším pro mě zatím neznámé ingredience a tvořím nové recepty. Díky Jíme Jinak jsem se naučila přemýšlet o tom, jak lépe poskládat talíř, také jsem vyřadila z jídelníčku některé suroviny a nikdy jsem se necítila tak dobře, jako nyní.

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Klub

To vypadá skvěle 😍 Můžu dát místo kešu i jiné ořechy nebo třeba mandle?

Ukázat další komentáře

Mohlo by se vám líbit

12
41

Startujeme online kurz Podzimní detox

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Slaný bezlepkový koláč s brokolicí

Naprosto luxusní slaný koláč, který je úplně bez lepku, bez mouky a vajec. Na jeho přípravu potřebujete zhruba hodinu i s chladnutím. Skvěle poslouží jako ...
klub
1
5

Slaný mini cheesecake (bezlepkový)

Poměrně rychlý bezlepkový recept, který můžete využít jako malý předkrm pro hosty. Pohrajte si z barvami a zdobte povrch dortíků dle vaší fantazie. Sladší ...

Domácí čočkové klobásy

Doba grilování a zahradních party se blíží. Zkuste si na ně připravit domácí, zdravou a bezmasou alternativu klobás a nelamte si hlavu nad složením těch, k...

Mangoldové galetky

Máte chuť na nějakou dobrou a zároveň zdravou slanou chuťovku? Tyto galetky jsou skvělé jak teplé, tak za studena a hodí se jako pohoštění pro hosty a nebo...
klub
2
9

Podzimní dýňové galetky

Tyto dýňové galetky jsou výborné jako rychlé pohoštění, jsou typicky podzimní díky použití dýně. Náplň z ní je opravdu vynikající.

Slaný koláč – mini quiche

Tento slaný koláč nezklame opravdu nikoho. Je velmi vhodný jako občerstvení na slavnosti a party, protože skvěle chutná i za studena.