Tento recept je z jimejinak.cz, kde najdete tisíce zdravých receptů, videa a online kurzy vaření.
4 vymazlené pomazánky z podzimní úrody
Přidat do
Zadejte název skupiny
Uvařeno
Skvělý nápad! Přidejte fotku a inspirujte ostatní.
Přetáhněte sem fotku nebo klikněte pro výběr.
bez lepku
bez mléka
bez vajec
sezóna podzim
Podzim s sebou přináší hojnou úrodu surovin na vaření – dýně, řepy, vlašské ořechy, křen a další dobroty. Pojďte si z nich vyrobit vymazlené podzimní pomazánky na pečivo, chlebíčky, placky nebo si je dejte jako dip zelenině!
Do hrnku osolené vody dáme vařit tofu natural a vaříme 5 minut. Můžeme přidat i koření podle chuti (nové koření, bobkový list apod.).
Osmahneme na trošce oleje na kostičky nakrájenou cibuli s troškou soli.
Nastrouháme na jemno mrkev, petržel a celer.
Rozmixujeme povařené tofu natural, uzené tofu a osmahlou cibulku.
Do studené vody z vaření tofu přidáme lžíci škrobu a zamícháme a 3 minuty povaříme.
Rozmixujeme spolu s tofu hmotou.
Do pomazánky dáme nastrouhanou zeleninu a nasekané zelené natě, případně i nastrouhaný tempeh.
Ochutíme tofunézou, sojovou omáčkou a umeoctem.
PS: Začínáme Jarní očistu!
Únava, blbá nálada a kila navíc? Nenecháme vás v tom! 😊 Pojďte s tím zatočit. Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.
Může být jemná i ostrá, záleží, kolik dáte česneku. My ji máme moc rádi a děláme si ji pěkně štiplavou. Návštěvy zatím nikdy nepoznali, že tahle pomazánka ...
Cizrnovou pomazánku už asi znáte. Tahle je ovšem dokonale vylepšená! Nemusíte jí použít pouze na pečivo, ale i na pečenou zeleninu nebo zeleninu čerstvou. ...
Komentáře
Aktuální a perfektní – jako vždycky. 👍
Prosím o informaci – u pomazánky je jedno, že je tam tepelně upravená zelenina a pak ji necháme vychladnout a jíme až později?