Domů Téma Bílé tofu

bílé tofu

Tofu “tvarohová” náplň do štrúdlu

Luxusní "tvarohová" náplň z tofu tvarohu do štrůdlů, koláčů, buchet, palačinek nebo jen tak jako dezert.

4 vymazlené pomazánky z podzimní úrody

Podzim s sebou přináší hojnou úrodu surovin na vaření - dýně, řepy, vlašské ořechy, křen a další dobroty. Pojďte si z nich vyrobit vymazlené...

Je nutné píchat zánět v uchu?

"Mami, píchá mě ouško." Také to znáte? Zánět středního ucha patří mezi nejčastější dětské nemoci. Existuje ale několik osvědčených babských rad, které stojí za to...

Nejlepší pečené křupavé tofu – do salátů, omáček i polévek

Tak křupavé, tak jednoduché a zdravé. Je až k neuvěření, že toto tofu není smažené. Většinou zmizí hned, jakmile vytáhnu plech z trouby!

Houbová smaženice s mangoldem

Už nevíte, co s bujícím mangoldem a čerstvými hříbky? Pokud máte obojího dostatek, vyzkoušejte rychlou smaženici. Po té naší vám nebude těžko, protože je...

Makový koláč se švestkami

Kombinace švestek, máku a "tvarohu" dělá z tohoto koláče luxusní chuťový zážitek.

Tofu koláč s meruňkami a drobenkou

Tvarohový koláč s ovocem a drobenkou je česká klasika. V této verzi zcela bez mléčných výrobků, vajec i cukru, a navíc bez lepku. Můžete...

Cuketové lečo bez vajec

Začala sezóna cuket. Už vám dochází nápady? Zkuste je použít do tohoto lehkého, rychlého a zdravého zeleninového leča bez vajec! Chutná jak malým, tak...

Tofu kostky v křupavé krustičce

Chybí vám něco křupavého, ale chcete, aby to bylo i zdravé? Tato slaná křupavá dobrota se hodí jak k hlavnímu jídlu, tak i jen...

Tofunéza aneb tatarská omáčka z tofu

Máte rádi klasickou majonézu a tataskou omáčku z ní vyrobenou, ale chcete jíst zdravě? Připravte si velmi chutnou domácí tofunézu. Poprvé jsem ji udělala...

Sladké “tvarohové” knedlíky s ovocem (bez lepku)

Jakmile začne ovoce, děláme je často. Jsou rychlé, krásně drží a moc dobré. Tvarohové sladké knedlíky jsou naše česká klasika. My je děláme v...

Vodácká pomazánka

Tahle pomazánka vznikla náhodou - ze zbytků. Ale tak nám chutná, že ji děláme už 7 let v různých obměnách znovu a znovu.

Nekynutá batátová pizza se “sýrovou” omáčkou. Chutná celé rodině!

Že je pizza nezdravá? Jak která... Na této si můžete pošmáknout bez obav o svou linii a zdraví :-) Je bez lepku, mléka, vejce,...

Tofu na kari

Toto jídlo je hotové do 10 minut. Skvělé, když potřebujete uvařit opravdu něco rychlého. Recept je velmi snadný, sytý a dobrý. Zejména v kombinaci...

Japonská polévka Ramen

Voňavá japonská polévka ramen dobývá naše talíře, respektive hluboké misky! Je skvělá na snídani, oběd i večeři nebo jen tak jako lehká svačina. Zkuste...

Pikantní marinované tofu

Takto upravené natural tofu je super pikantní chuťovkou do salátů, hlavních jídel nebo rizot.

Našlehaný česnekový tofu dip

Jemně česnekový dip nejen k zelenině, dá se mazat na chléb nebo použít jako krémovou omáčku na těstoviny.

Fermentovaný tofu tvaroh

Pokud chcete tofu posunout ještě o level výš co se týče živin i chuti, zfermentujte ho na výborný tofu tvaroh! Je to jednoduché a...

3 skvělé marinády (nejen) na tofu a tempeh

Natural tofu a tempeh, ale i seitan jsou sami o sobě bez chuti. Výborným způsobem, jak jim dodat chuť je právě marinování. Pak už...

Tofu – sójový sýr

Tofu uzené, natural, marinované, ochucené, silken... Je jich spousta druhů. Tofu nepotřebuje žádnou nebo jen velmi krátkou přípravu a v kuchyni má opravdu univerzální...

Je tofu zdravé? Sója a její rizika.

Je tofu zdravé nebo nebezpečné, protože není fermentované? A co tempeh, misso pasta nebo sójová omáčka? Můžeme je jíst, aniž bychom si ublížili? Kolik...

Pohankové karbanátky s ořechy a tofu

Klubačka Štěpánka Pařízková nám poslala skvělý recept na karbanátky. V těchto chladných přijde smažený karbanátek rozhodně k chuti.

Veganské rybí prsty

Luxusní rybí tofu prsty vhodné jako součást talíře nejen na Vánoce, ale kdykoliv v průběhu roku. Výborné jsou podávané třeba s jáhlovou kaší a...

Cheesecake

Zdravá verze cheesecake v dvojbarevném provedení s čokoládovou polevou a ovocem. Tento si zamiluje celá vaše rodina.

Tiramisu do skleničky

Kombinace měkoučkých piškotů namočených v kávě a hedvábného nadýchaného krému. Tomu nejde odolat... A navíc zcela bez cukru, mléka, vajec a bílé mouky!

Nepečené “tvarohovo-pudingové” řezy s ovocem

Věrná kopie babiččina tvarohovo-pudingového řezu s piškoty a ovocem z mého dětství, ale ve zdravé podobě. Skvělé letní osvěžení a mlsání pro děti i...

Tofu sýr v japonské úpravě Misozuke

Máte rádi sýry? Pak zkuste tuto japonskou alternativu v podobě marinovaného tofu v misu. Je to dobrůtka! Takto upravený "sýr" je skvělá ingredience pro...

Jak používat tofu

Základní příprava Tofu je při výrobě dostatečně tepelně zpracováváno, bez obav je můžete používat v teplé i studené kuchyni. U jiných typů tofu než je...

Domácí tatarka

Rostlinnou domácí tatarku můžete připravit snadno a rychle. Oproti kupované bude bez cukru i konzervantů a pochutnáte si na ní jako na klasické. Po...

Tofu a žampiony s čerstvým špenátem

Večerní rychlovky ve woku jsou vždycky otázkou pár minut. Jak je ale udělat, aby nebyly na jedno brdo? Krom střídání zeleniny také střídám koření....

Houbová smaženice, po které vám nebude těžko

Houby v lese rostou jak z vody. Možná, stejně jako my, občas zatoužíte po houbové smaženici. Také vám ale po té klasické smaženici bývá těžko?...

“Tvarohová” tofu pomazánka s mrkví

Bylo potřeba udělat honem něco slaného na oslavu. Za pár minut byla hotová tofu pomazánka a během ochutnávání se diktoval recept hostům.

Veganská míchaná vejce se zeleninou

Nenechte se mýlit vzhledem ani chutí. Tahle dobrota sice jako vejce chutná, ale žádné tam není. Nebude vám po jídle těžko a přitom si...

Domácí pikantní sýr z tofu

Pokud vám ke štěstí chybí chuť sýra nebo se ho chcete v rámci masopustu poprvé vzdát, ale bojíte se absťáku, vyzkoušejte domácí sýr vyrobený...

Jarní polévka s tofu

Jaro už je v plném proudu a tak nám v obchodech přibývá další zelenina. Jelikož miluji jarní cibulku a v lednici zbyla půlka tofu,...

Křehké “tvarohové” noky s ovocnou omáčkou

Nadýchané měkkoučké noky rozplývající se na jazyku. A v kombinaci s teplou ovocnou omáčkou vytváří neodolatelnou kombinaci a úžasný chuťový zážitek, kterému prostě nikdo...
Téma: noky, tvaroh vegan, sezóna léto, tofu s řasou, pažitka, obklad, hrozinky, medvěd, miso pasta, indické koření, piškoty, červená řepa, bez sóji, petržel, nigari, místo masa, mrkev, borůvkové knedlíky, míchaná vajíčka, rozinky, řízek, čaj z ječmene, léto, sladká chuť, domácí tatarka, slaný sýr, špagety, dezert, svačina, štědrovečerní menu, citron, pohoštění, zánět ucha, jak připravit tofu, sůl kala namak, raw, jak léčit zánět středního ucha, jak začít, party, okurek, piknik, karbenátky, koláč bez cukru, protein, jendohubky, švestky, knedlíky s ovocem, tiramisu krém, mák, přírodní tofu, vztahy, kyselé okurky, mandle, vegan tvaroh, pohanková mouka, zánět středního ucha příznaky, nori plátky, bílý tempeh, zánět ucha bylinky, tofunéza, sladké brambory, sladké knedlíky, bez masa, dezert bez cukru, slad, rýžový sirup, celer, ovesné vločky, pepř, knedlíky, vegan majonéza, Asie, lečo, tofu náplň do koláčů, recepty s tofu, kokosové mléko, oslavy, Online kurz Super saláty, fit strava, místo vejce, raw food, sojanéza, zánět, dezerty, pickles, zánět v uchu, online kurz Dezerty, ovoce, natural tofu, tofu majonéza, snídaně, meruňkové knedlíky, řez, chuť na slané, natto, švestkové knedlíky, Sezónní tip, kala namak, řízečky, dip, bez mouky, natural tempeh, pálivá paprika, mirin, zánět středního ucha, batátová pizza, sýr z tofu, bílé tofu, paleo, tofu náplň, koláč, fazole, jablečný závin, jak udělat tofu sýr, silvestrovské pohoštění, broskev, použití tofu, tofu sýr, veganské tiramisu, maliny, sója, tofu krém, knedlíky z tofu, švestkový koláč, meruňky, jednohubky, pizza koření, posypka, sezóna zima, original JJ, ramen, pórek, mandlové mléko, tofu recepty, majolka, mletý mák, Video, indická kuchyně, ledviny, hořčice, pizza z batátů, tvaroh bez mléka, smažené, kokos, do školy, co na píchání v uchu, svačinky, tofu tvaroh, jak udělat tvaroh z tofu, jak vařit s tofu

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?