Svěží příloha k zelenině s vůní orientu. V horkém létě jsou takto připravené citronové jáhly anebo jiná obilovina ideálním jídlem.

Ingredience
1 porce
  • uvařené jáhly
  • 1 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky citronové kůry (nebo dle chuti)
  • 1 lžíce šťávy z citronu (nebo dle chuti)
  • špetka kurkumy
  • sůl

Jak připravit citronové jáhly

  1. Na oleji zlehka orestujeme nastrouhanou kůru z citronu, špetku soli a kurkumu.
  2. Přisypeme uvařené jáhly a vše promícháme a krátce orestujeme.
  3. Ochutíme citronovou šťávou, případně přidáme ještě i kůru dle chuti či ochutit sojovou omáčkou.
  4. Do jáhel můžeme také vmíchat uvařené fazole nebo jinou luštěninu.

Praktické

  • Podáváme například k pečené, napařené nebo jinak upravené zelenině.

Obměna

  • Úplně stejně můžeme udělat jakoukoliv jinou obilovinu (uvařenou rýži, quinou, kuskus, bulgur aj.)
  • Pro ještě větší indickou chuť můžeme přidat trošku kokosového másla nebo kokosové smetany.
  • Pokud máte rádi koření, můžete v 1. kroku přidat i římský kmín nebo indickou směs koření (výborná je třeba směs koření na tofu aj.).

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 1,5 roku.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Vaření je rychlé, jednoduché a velmi chutné! Jsem vděčná, že jsem do toho šla.

Ivanavaokabu: Tolik nových chutí a tolik zeleniny jsem nesnědla...

Jíme Jinak působí na všech úrovních

Michjana: Náš mladší syn (15) si minulý týden přerovnal...

Už nemám chutě na sladké ani na maso…

Jitchramost: Cítím se skvěle, jsem překvapená, kolik mám energie...

Miluju vás a vaši práci. Mám konečně zpět svou menstruaci

Ilona L.: Evi posilam muj posledni komentar do jarni...

Cítím z klubu tu lásku a pečlivost, s jakou k nám přistupujete

Lenka W.: Dobrý den, Evi, je mi hodně dobře,...

Kurz mě nakopl a konečně přemýšlím o tom, co jím

Lucka: Ahoj Evi a Helí, byly jste úžasné a...

Jsem ráda, že jsem na vás narazila v pravou chvíli

Mayf: Dobrý den, jsem rada, že jsme na vás...

I sestřička v nemocnici si všimla, že jím zdravě

Bartoanaovj: Evi, Helčo, děkuji za práci kterou děláte. I...

Kurz byl nejkrásnějším dárkem, který jsem kdy dostala

Dagbri: Jsem moc ráda, že jsem na Vaše stránky...

Děkuji, že je tady vše na jednom místě přehledně a srozumitelně

Dobrevpet: Jsem moc ráda, že jsem narazila na vaše...

Děláte úžasnou osvětu – jsem nadšená!

Monika V.: Mooc děkuji. Děláte úžasnou osvětu. Já jsem...

Po kurzu mám krásnou pleť a vlasy zvětšily na objemu

Evacernosk: Tak po čtrnácti kouzelných lekcích hubnutí do plavek...

Šok: jí to i můj masomil manžel!

Jana: Šok! Jídla z kurzu jí i můj masomil...

Z jídel jsem nadšená, jedí to i moji chlapi

Maca.s.: Z jídel jsem úplně nadšená, už jsem dělala...

Mám ohromnou radost, že hubnu

Kateřina: Začátkem ledna jsem se přihlásila do kurzu "hubneme...

I po 3 letech na vege stravě mě JJ posunulo mnohem dál

Pavlivlmaeorua: Již jsem prošla kurzem jarní očista, naprosto mě...
  1. tohle mně uplně uchvátilo, vařím to tak jednou do týdne. jednoznačný přílohový favorit. Ajko, moc díky za recept, opravdu se povedl

  2. perfektní příloha, moc jsem si pochutnala. vonavé, lehce nakyslé, štavnaté a lahodné. díky za recept

  3. Je fakt, že tyhle nakyslý variace obilí mám ráda (třeba bulgur, citron, zelenina, olivy).
    Můžu se prosím zeptat – to koření na tofu myslíte od firmy Sonnentor? A na co se případně ještě hodí?

  4. Zobrazit všech 16 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekCo byste si vybrali: Colu nebo džus? Pro vaše zuby je horší džus.
Další článekJídlo jako lék: naučte se rozpoznat potraviny dle JIN a JANG (díl 2.)