Svěží příloha k zelenině s vůní orientu. V horkém létě jsou takto připravené citronové jáhly anebo jiná obilovina ideálním jídlem.
Ingredience
1 porce
  • uvařené jáhly
  • 1 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky citronové kůry (nebo dle chuti)
  • 1 lžíce šťávy z citronu (nebo dle chuti)
  • špetka kurkumy
  • sůl

Jak připravit citronové jáhly

  1. Na oleji zlehka orestujeme nastrouhanou kůru z citronu, špetku soli a kurkumu.
  2. Přisypeme uvařené jáhly a vše promícháme a krátce orestujeme.
  3. Ochutíme citronovou šťávou, případně přidáme ještě i kůru dle chuti či ochutit sojovou omáčkou.
  4. Do jáhel můžeme také vmíchat uvařené fazole nebo jinou luštěninu.

Praktické

  • Podáváme například k pečené, napařené nebo jinak upravené zelenině.

Obměna

  • Úplně stejně můžeme udělat jakoukoliv jinou obilovinu (uvařenou rýži, quinou, kuskus, bulgur aj.)
  • Pro ještě větší indickou chuť můžeme přidat trošku kokosového másla nebo kokosové smetany.
  • Pokud máte rádi koření, můžete v 1. kroku přidat i římský kmín nebo indickou směs koření (výborná je třeba směs koření na tofu aj.).

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 1,5 roku.

Nákupní seznamy u receptů jsou velká pomoc

Jorebka: Mám dolů 2.5 kg. Super pocit. Děkuji za...

Přidala se ke mně i kolegyně z práce

Hanina515: Nemám ani extra chutě, když dětem peču klasickou buchtu,...

Děkuji, že je tady vše na jednom místě přehledně a srozumitelně

Dobrevpet: Jsem moc ráda, že jsem narazila na vaše...

Hubnutí jde samo

Iva1: Dobrý den, pořád se bavím a pořád hubnu,...

Manžel si všiml, že mám menší zadek a chce, abych mu také vařila

Kamlibe: Musím vám napsat, že podle vašeho jídelníčku je...

Přestala mě pálit žáha, ustaly trávicí problémy a kalhoty se oblékají snadněji

Ilona: Cítím se lépe: nepálí mě žáha, nemám žádné...

Děkuji, že se na JJ můžu dozvědět zásadní fakta o jídle

Maki: Musím říct, že pravda je často dost krutá..jsem...

Manžel si liboval, že je to nejlepší jídlo, jaké jsem kdy udělala

Dagbri: Napařování jsem se bála, jelikož jsem to nikdy...

Už 4. týden bez kafe a spím hlubokým spánkem!

Tereza: Přidávám též pozitivní ohlas - kávu jsem zkusila...

Roky jsem bojovala se zácpou a únavou – konečně jsou pryč!

Marcela: Ahoj, chtěla jsem vám poděkovat za super kurz...

Dokonce i dcera jídlo snědla – to je velký úspěch!

Hanka: Odpoledne jsem se dívala na Vaše vaření, vypadalo...

Jsem čilejší a už konečně večer nezívám

Nahlie64: Jídla jsou výborná a moc Vám poděkovat :-)...

Sladkosti už mi nechutnají

Jendula.cerna: Chci moc poděkovat za skvěle připravený kurz a...

Dle JJ vařím a peču, už od toho neuteču

Petra B.: Dle JJ vařím, smažím, peču od toho už neuteču. Ať...

Děkuji za skvělý kurz

Ilona: Děkuji, děvčata, za skvělý kurz. Tady to jde...

Díky kurzu člověk přemýšlí, co vaří

Kacezak: Tak a první týden je za námi. Jsme...
  1. tohle mně uplně uchvátilo, vařím to tak jednou do týdne. jednoznačný přílohový favorit. Ajko, moc díky za recept, opravdu se povedl

  2. Váš recept jsem dnes uvařila k večeři s kouskem uzeného tofu a salátem z řepy a okurky.Moc dobré a využila jsem zbytky z lednice .

  3. perfektní příloha, moc jsem si pochutnala. vonavé, lehce nakyslé, štavnaté a lahodné. díky za recept

  4. Je fakt, že tyhle nakyslý variace obilí mám ráda (třeba bulgur, citron, zelenina, olivy).
    Můžu se prosím zeptat – to koření na tofu myslíte od firmy Sonnentor? A na co se případně ještě hodí?

    • Ano, to je ono. Já ho dávám do marinad, stir-fry, rizot, kari, nishime, kamkoliv, je super 🙂

  5. Zobrazit všech 14 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekChcete lepší postavu? Zkuste tento letní jídelníček
Další článekJahodové smoothie s mátou a meduňkou