Svěží příloha k zelenině s vůní orientu. V horkém létě jsou takto připravené citronové jáhly anebo jiná obilovina ideálním jídlem.

Ingredience
1 porce
  • uvařené jáhly
  • 1 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky citronové kůry (nebo dle chuti)
  • 1 lžíce šťávy z citronu (nebo dle chuti)
  • špetka kurkumy
  • sůl

Jak připravit citronové jáhly

  1. Na oleji zlehka orestujeme nastrouhanou kůru z citronu, špetku soli a kurkumu.
  2. Přisypeme uvařené jáhly a vše promícháme a krátce orestujeme.
  3. Ochutíme citronovou šťávou, případně přidáme ještě i kůru dle chuti či ochutit sojovou omáčkou.
  4. Do jáhel můžeme také vmíchat uvařené fazole nebo jinou luštěninu.

Praktické

  • Podáváme například k pečené, napařené nebo jinak upravené zelenině.

Obměna

  • Úplně stejně můžeme udělat jakoukoliv jinou obilovinu (uvařenou rýži, quinou, kuskus, bulgur aj.)
  • Pro ještě větší indickou chuť můžeme přidat trošku kokosového másla nebo kokosové smetany.
  • Pokud máte rádi koření, můžete v 1. kroku přidat i římský kmín nebo indickou směs koření (výborná je třeba směs koření na tofu aj.).

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 1,5 roku.

Vstávám teď tak, že vyskakuju z postele

KatkaM.: Cítím se báječně a nejsem unavená a opuchlá....

Ukázali jste mi cestu, jak lépe zvládnout nový životní styl

Alča K.: Získala jsem lásku a nadšení pro vaření,...

Začala jsem milovat vaření díky JJ

Alena M. K.: Evi, moooc děkuji za kurz, týden...

Konečně jím pořádně jídlo!

Michaela: Chci moc poděkovat za detox. Konečně jsem se...

Chuťové orgie díky kurzu Jarní očista

Dudysek: Zdravím moc do JJ a musím vyjádřit velké...

Kojené dceři se rapidně zlepšil ekzém

Veronbak: Následkem jídla dle JJ se mé 0,75 kojené...

Naučili jste mě, že jídlo není jen o obživě, ale také o radosti a potěšení

Lenka: Jsem přesvědčená, že člověku se dostávají informace, které...

Roky jsem bojovala se zácpou a únavou – konečně jsou pryč!

Marcela: Ahoj, chtěla jsem vám poděkovat za super kurz...

Cítím se mnohem více v pohodě

Avka: Zase mě začalo bavit vařit a zjišťuji, jak...

Nejlepší knedlíčky

Lenka: Tyto knedlíčky jsou chuťově snad nejlepší, jaké jsem...

Po kurzu mám krásnou pleť a vlasy zvětšily na objemu

Evacernosk: Tak po čtrnácti kouzelných lekcích hubnutí do plavek...

Své porce musím bránit před rodinou:-)

Adad: Dobrý den, děkuji za krásný a hlavně srozumitelný...

Nemůžu si pomoct, ty jídla z kurzu jsou tak dobrá, že vylizuji talíře i hrnce…

Magda: Ahoj všichni, dnes uvařil manžel - zelí, bramborový knedlík a...

Prva pochvala (dalsie celkom urcite budu nasledovat)

Anička: Dobry den, pred par dnami som objavila vasu stranku...

Děkuji za cenné vychytávky a úžasnou motivaci

Annabirke S.: Ahoj Evi. O pochvalu nemáte nouzi, ale...

Ač jsem 3 roky na vege stravě, na JJ receptech funguje mé tělo lépe

Pavlivlmaeorua: Zdravím, nejprve bych chtěla poděkovat, za úžasný dar,...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. tohle mně uplně uchvátilo, vařím to tak jednou do týdne. jednoznačný přílohový favorit. Ajko, moc díky za recept, opravdu se povedl

  2. Váš recept jsem dnes uvařila k večeři s kouskem uzeného tofu a salátem z řepy a okurky.Moc dobré a využila jsem zbytky z lednice .

  3. perfektní příloha, moc jsem si pochutnala. vonavé, lehce nakyslé, štavnaté a lahodné. díky za recept

  4. Je fakt, že tyhle nakyslý variace obilí mám ráda (třeba bulgur, citron, zelenina, olivy).
    Můžu se prosím zeptat – to koření na tofu myslíte od firmy Sonnentor? A na co se případně ještě hodí?

    • Ano, to je ono. Já ho dávám do marinad, stir-fry, rizot, kari, nishime, kamkoliv, je super 🙂

  5. Zobrazit všech 14 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekChcete lepší postavu? Zkuste tento letní jídelníček
Další článekJahodové smoothie s mátou a meduňkou