- uvařená slzovka (nebo slzovka a kroupy)
- 2-3 mrkve
- 1 brokolice
- 1/4 hrnku mandlového másla
- šťáva z 1 citronu
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 rozetřený česnek
- pár kapek zázvorové šťávy
- 2 lžíce vody
Jak připravit mandlovou omáčku se zeleninou a hatomugi
- Brokolici rozebereme na menší kousky a mrkev nakrájíme na kolečka.
- Zeleninu oblanšírujeme dokřupava.
- V misce smícháme všechny ingredience na mandlovou omáčku. Pokud by byla moc hustá, přidáme více vody.
- Přidáme uvařenou slzovku a okapanou zeleninu a vše promícháme, anebo mandlovou omáčku naléváme do misek na připravenou slzovku a zeleninu.
- Doporučujeme ozdobit nasekaným koprem a podávat například s uzeným tofu nebo tempehem.
Praktické
- Pokud by byla omáčka moc hustá, přidejte více vody.
- Pokrm můžete posypat opraženými semínky a oříšky.
Obměna
- Místo slzovky můžete dát jinou obilovinu nebo třeba nudle a těstoviny.
- Zeleninu můžete obměňovat dle chuti.
- Místo mandlového másla můžete použít i sezamové tahini nebo kešu máslo. Omáčka bude mít zase jinou chuť.
Děti
- Tento pokrm je vhodný pro děti od 1,5 roku, ale uberte na dochucovadlech.
Komentáře
Tak dnes jsem zkoušela tento recept a musím říct, že jsem nadšená. Děti to sice nenadchlo, dvakrát si zobly a že prý nemají hlad 😅 ale člověk se prostě někdy nezavděčí. Tak jsem snědla tři porce a teď se musím trochu nadopovat zeleným čajem, jinak z toho usnu 😅
Dnes uvařeno, s malou obměnou – místo slzovky bulgur, místo mandlového másla tahini. Mňamózní :-).