Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Slzovka se zeleninou v jemné mandlové omáčce

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
sezóna jaro
Ingredience
na 4 porce
  • uvařená slzovka (nebo slzovka a kroupy)
  • 2-3 mrkve
  • 1 brokolice
  • 1/4 hrnku mandlového másla
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 rozetřený česnek
  • pár kapek zázvorové šťávy
  • 2 lžíce vody

Často s někým řešíme, že ta naše strava není jen o hubnutí, byť se tak třeba právě běžící letní program jmenuje. Že z...

Jak připravit mandlovou omáčku se zeleninou a hatomugi

  1. Brokolici rozebereme na menší kousky a mrkev nakrájíme na kolečka.
  2. Zeleninu oblanšírujeme dokřupava.
  3. V misce smícháme všechny ingredience na mandlovou omáčku. Pokud by byla moc hustá, přidáme více vody.
  4. Přidáme uvařenou slzovku a okapanou zeleninu a vše promícháme, anebo mandlovou omáčku naléváme do misek na připravenou slzovku a zeleninu.
  5. Doporučujeme ozdobit nasekaným koprem a podávat například s uzeným tofu nebo tempehem.

Praktické

  • Pokud by byla omáčka moc hustá, přidejte více vody.
  • Pokrm můžete posypat opraženými semínky a oříšky.

Obměna

  • Místo slzovky můžete dát jinou obilovinu nebo třeba nudle a těstoviny.
  • Zeleninu můžete obměňovat dle chuti.
  • Místo mandlového másla můžete použít i sezamové tahini nebo kešu máslo. Omáčka bude mít zase jinou chuť.

Děti

  • Tento pokrm je vhodný pro děti od 1,5 roku, ale uberte na dochucovadlech.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Veronika
10. 2. 2024

Dobrý deň, aké množstvo slzovky dať prosím namočiť na jednu porciu? Ďakujem 🙂

Pavlína
25. 1. 2024

Super jídlo👍s malou změnou – kešu máslo a slzovka a 3 druhy rýže, ale luxus👏🤩

Ukázat další komentáře