- uvařená slzovka (nebo slzovka a kroupy)
- 2-3 mrkve
- 1 brokolice
- 1/4 hrnku mandlového másla
- šťáva z 1 citronu
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 rozetřený česnek
- pár kapek zázvorové šťávy
- 2 lžíce vody
Jak připravit mandlovou omáčku se zeleninou a hatomugi
- Brokolici rozebereme na menší kousky a mrkev nakrájíme na kolečka.
- Zeleninu oblanšírujeme dokřupava.
- V misce smícháme všechny ingredience na mandlovou omáčku. Pokud by byla moc hustá, přidáme více vody.
- Přidáme uvařenou slzovku a okapanou zeleninu a vše promícháme, anebo mandlovou omáčku naléváme do misek na připravenou slzovku a zeleninu.
- Doporučujeme ozdobit nasekaným koprem a podávat například s uzeným tofu nebo tempehem.
Praktické
- Pokud by byla omáčka moc hustá, přidejte více vody.
- Pokrm můžete posypat opraženými semínky a oříšky.
Obměna
- Místo slzovky můžete dát jinou obilovinu nebo třeba nudle a těstoviny.
- Zeleninu můžete obměňovat dle chuti.
- Místo mandlového másla můžete použít i sezamové tahini nebo kešu máslo. Omáčka bude mít zase jinou chuť.
Děti
- Tento pokrm je vhodný pro děti od 1,5 roku, ale uberte na dochucovadlech.
Komentáře
Výborné.. Použila jsem jen tahini a natural tofu v tamari, poprášené špetkou papriky.. Díky 👌🥰
Dobrý deň, aké množstvo slzovky dať prosím namočiť na jednu porciu? Ďakujem 🙂