Nestíháte smažit bedlové řízky nebo je vám líto nožiček, které se na smažení ani do polévky nehodí? Tak je neházejte na kompost, ale nasušte je. Získáte skvělé dochucovadlo do polévek, omáček i pomazánek.

Ingredience
  • čerstvé bedly
  • sušička
  • mixér
  • lahvička na koření

Jak vyrobit domácí houbové koření

  1. Houby očistěte, pokrájejte na menší kousky a dejte sušit do sušičky (do trouby, na mřížku apod.)
  2. Když jsou houby dokonalo suché, lámou se při přeložení.
  3. Rozmixujte houby v mixéru na jemno spolu.
  4. Skladujte v uzavřené nádobě.

Praktické

  • Než otevřete mixér, nechte koření spadnout. Rozmixované bedly totiž velmi „práší“.
  • Koření se hodí jako ochucení zeleninových polévek, houbových omáček, pod seitan i do zeleninových a luštěninových pokrmů, pomazánek, nádivek, karbenátků aj.

Obměna

  • K bedlám můžete přidat i jiné houby, není potřeba se omezovat jen na bedly. U bedel takto efektivně zpracujeme nožičky, které jinak přijdou nazmar.
  • Když do mixéru k houbám přidáte sůl a bylinky, dostanete hotovou kořenící směs, kterou můžete používat všude tam, kde jindy používáte kupované houbové koření. Tohle bude bez éček, s kvalitní solí a bez konzervantů.
  • Pokud máte přebytky zeleniny, můžete k houbám přidat také sušenou zeleninu a vyrobit si domácí houbovou vegetu.
  • Pokud máte rádi pikantnější koření, můžete přidat třeba sušenou chilli papriku nebo sušený česnek.

Nechutná mi sladké: to jsem ani nemyslela, že se někdy stane

Katchenka: Velkou inspirací na to, co vařit, mi jsou...

Od doby, co jsme na JJ nás zubařka chválí

Petra: Tak u nás (zejména u mě) to byla...

Výborné recepty

Zlatka: Již týden vařím podle vašich receptů, výborné!

Přidala se ke mně i kolegyně z práce

Hanina515: Nemám ani extra chutě, když dětem peču klasickou buchtu,...

Díky za kurz, který mě nikam netlačil, ale naopak motivoval

MoniVr: Dobrý den, chci moc poděkovat, cítím se moc...

Z jídel jsem nadšená, jedí to i moji chlapi

Maca.s.: Z jídel jsem úplně nadšená, už jsem dělala...

Naučili jste mě, že jídlo není jen o obživě, ale také o radosti a potěšení

Lenka: Jsem přesvědčená, že člověku se dostávají informace, které...

Už si nedovedu představit talíř bez zeleniny

Marie: Jídla mi moc a moc chutnají! Dole 2...

4 kg dole a jsem plná radosti a sebevědomí

Ajka: Manžel a syn, světe div se si oblíbili...

Děkuji za podrobné recepty, inspiraci a motivaci

Jája: Dobrý večer, jsem začátečník a tak dost nestíhám.....

Přítel mi řekl, že by tak chtěl jíst už pořád

Lucie: Ráda bych napsala takové shrnutí mého kurzu. Především...

Díky novým videím v kurzu mám pocit, že jsme si blíž

Tereza: Moc moc chválím za nové zpracování kurzu (videa),...

Manžel na této stravě cukrovku vyléčil

Metodej: Určitě je, manžel na této stravě v podstatě...

Kurz se mi líbí čím dál tím víc

Tereza: Ahoj Evi, na Vánočním detoxu jsem již po...

Zbavila jsem se zánětu v rameni

Jitka M.: srdečně Vás zdravím a děkuji Vám za spoustu...

Vždyť budu po Vánocích zase štíhlejší!

Magda: Je mi tu s Vámi móóóóc krásně. A...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMíchaná tofíčka (tofu jako míchaná vejce)
Další článek10 super tipů, jak v kuchyni využít amasaké