Štěpánka oslavila první rok s Jíme Jinak. Rozhodla se, že se odmění a dopřeje si den plný hříchů a bude celý den jíst tak, jak byla zvyklá před Jíme Jinak. Přečtěte si, jak se jí oslava vydařila a jak moc si ji užila.

Moje „slavnostní“ snídaně

Slavnostní hřešící den

Uběhl už celý rok od chvíle, kdy jsem si uvařila své první jídlo podle Jíme Jinak a od té doby tak vařím pořád. Strašně to uteklo a já se na oslavu svých prvních narozenin s Jíme Jinak rozhodla zahřešit a udělat si den „postaru“. Pátrala jsem v paměti, cože jsem to měla za úplně nej jídla a ta jsem měla v plánu si dopřát.

Snídaně

Ráno jsem začala čerstvě pečenými houstičkami (sice celozrnnými, ale z droždí) a na to vrstvu másla a šunku, sýr a samozřejmě kávu s mlékem :-). Pochutnala jsem si, ale plná jsem byla k prasknutí a šunka byla tak strašně slaná! Možná taková bývala vždycky, jen já už mám jinak nastavené chuťové buňky. Ten úplně WAU pocit tam nějak nebyl.

Oběd

Jelikož mi bylo po snídani stále nějak těžko, přehodnotila jsem oběd a to pečené kuřecí stehýnko jsem si dala jen s dušenou zeleninkou místo plánovaných pečených brambor na smetaně :-D. A opět se to opakovalo to samé, jako u snídaně. Bylo to dobré, ale žádný „orgasmus“ nepřišel :-)

Kávička a dortík

A opět mi bylo těžko a hrozně se mi chtělo spát, ale když už jsem si dovolila hřešit, tak jsem si došla koupit do své oblíbené kavárny kávu a dortík a na lavičce v parku ho snědla :-)
Představa, co si dám na večeři, když jsem měla pocit, že jsem ještě nestrávila snad ani snídani, nebyla už vůbec lákavá.

Večeře byla nejlepší

A tak jsem svůj slavnostní den zakončila rýží natural s dušenou dýní na cibulce na způsob nishime, ochucenou černou solí a lahůdkovým droždím. Po takové večeři jsem byla z celého dne  snad nejspokojenější :-)

Co bylo zakázané je dovolené

Utvrdila v tom, že i nadále je tahle strava podle Jíme Jinak pro mě to pravé a to, co jsem měla v hlavě uložené jako zakázané, je vlastně teď už dovolené, protože mi to už nic neříká :-) Je to osvobozující pocit.

Moc děkuji za tyhle stránky a skvělá jídla. Mám tak pestrý jídelníček, který mě neskutečně baví:-)

Jsem šťastná.

Štěpánka

PS: Na těchto fotkách jsou moje běžná jídla. To je to pravé, co mi dělá opravdu dobře:

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Ze zdravotních důvodů jsem si od Jj na chvíli „odskočila“ ke klasické kuchyni. Mám artrózu kloubů a doktor měl podezření, že mám málo výživy. Když jsem mu řekla, jak se stravuji, chytil se za hlavu a naordinoval mi maso. Řekla jsem si, že to vyzkouším. vydržela jsem to přesně 1 a 1/2 dne. Šunka na tenoučko nakrájená a ryby – dejme tomu. Ale vejce a ovarové koleno:-) to už nešlo. Ani kuřecí a jiné maso. Rostlo mi to v puse, tlačilo v žaludku a hlavně psychika se bouřila. O chuťové stránce ani nemluvím. S JJ jsem šťastná a spokojená a vím, že je to správná cesta:-)

  2. Hezký večer, JímJinak 7 měsíců. Tento krok jsem udělala víc pro upevnění zdraví. Samozřejmě tam byla i nadváha…. Zhubla jsem určitě víc jak 10kg, musela jsem odložit kalhoty, které mi padaly a obleču zase to, co mi bylo malé. Úplně NEJ je pro mě to, že se mi VŮBEC NECHCE SPÁT, i když si třeba o víkendu říkám, že si lehnu na gauč a u TV prospím aspoň 2-3 hoďky jako dřív. Zkuste to, uvidíte – naše zdraví za to stojí !!!!!!!!

  3. Inspirována JJ jím už více let, ale ne 100%, jím i maso – občas, máslo, vajíčka atd. Občas „na chuť“ udělám i nějaké úplně klasické české jídlo, ale přestože si i pochutnám, nikdy se po takovém jídle necítím tak dobře, jako po jídlech z JJ, které někdy skutečně pohladí žaludek i duši :-) A jsem vážně ráda, že to stejně tak cítí i moje dcera (14) :-) Už si ani nemůžu vzpomenout, co jsem pořád vařila, když jsem JJ neznala.

  4. Já dnes měla také hřešící den. Tvrdý sýr, můj dříve nejoblíbenější hovězí jazyk a na svačinu jsem si šla koupit chlebíček s ruským vejcem. Teď tu sedím nešťastně na gauči, cucám umebošku, na sporáku bublá rýžová kaše a chlebíček je ještě pořád v ledničce :) Prozradíte mi, co je to za polévku na první fotce? Mám na ni hroznou chuť.

    • Jo ty chutě 😀ty nás ještě někdy dokáží pěkně přeprat.Ale právě to, že už víme, že nám to nedělá dobře je skvělý 😊.Ta polévka je kulajda jinak 😊.

  5. Zobrazit všech 8 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPrávě startuje Jarní očista – důležité informace!
Další článekJak upravit stravu na jaře