Ingredience

Na korpus:

  • 100g mletých ovesných vloček
  • 100g mletých mandlí/mandlové mouky
  • vrchovatá lžíce karobu
  • 60g rýžového oleje
  • rýžový sirup podle chuti

Kokosovo-vanilkový krém:

  • 400ml domacího kokosového mléka/400ml plechovka
  • 1/2 lžičky mleté vanilky
  • rýžový sirup podle chuti
  • 4g agar agar

Jahodový agar:

  • větší hrnek jahod (čerstvé nebo mražené)
  • voda na podlití
  • rýžový sirup podle chuti
  • 4g agar agar

Postup

  1. Nejdříve si připravíme dortový korpus – smícháme všechny ingredience a rukama vypracujeme těsto.
  2. Pokud je těsto hodně sypké, přidáme ještě olej nebo rýžový sirup.
  3. Těsto natlačíme do menší dortové formy vyložené pečícím papírem.
  4. Do hrnce nalejeme kokosové mléko, rýžový sirup a vanilku a přivedeme k varu.
  5. Do kokosové směsi postupně vmícháme agar a ještě chvíli povaříme.
  6. Kokosovou směs necháme chvilku vychladnout, nalejeme na dortový korpus a dáme do lednice stuhnout.
  7. Když je dort vychladlý, připravíme si jahodový agar. Jahody rozvaříme v troše vody do měkka, rozmixujeme a postupně vmícháme agar.
  8. S agarem směs ještě chvíli povaříme a pak dáme na chvíli vychladnout.
  9. Jahodový agar nalejeme na kokosový krém a necháme stuhnout v lednici, kde dort také skladujeme.

    • Evi, zkusila bych přidat více ovesných vloček (část můžete umlít) namísto mandlí, případně směs zahustit mletými semínky (např. slunečnicová, pokud vám nevadí). Pokud nemáte problém s kokosem, přidala bych ten a nebo kokosovou mouku. Případně udělat korpus jiný, třeba podle tohoto receptu, jen už to v tomto případě nebude úplně nepečený dezert: https://www.jimejinak.cz/jahodovy-zele-dezert-bez-lepku/.

  1. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekAž 37 % kupovaných zmrzlin je kontaminovaných bakteriemi. Prodejci nečistí stroje
Další článekBezlepkové meruňkové knedlíky ze 3 ingrediencí