Zbyla už po melounu jen slupka? Tak ji znovu naplňte novým melounem - tentokrát agarovým s ovocem.

Ingredience
  • 1/2 melounu
  • 900 ml vody
  • 3 lžičky jablečného koncentrátu
  • 3 lžičky prášku Agar-Agar
  • různé druhy ovoce
  • lístky máty,meduňky
  • sedmikrásky

Postup

  1. Rozkrojíme meloun na půlku a vydlabeme dužinu.
  2. Agar rozmícháme ve studené vodě společně s jablečným koncentrátem a přivedeme k varu.
  3. Ovoce nakrájené na kousíčky střídavě vrstvíme s hotovým agarem do vydlabaného melounu až je plný.
  4. V lednici necháme ztuhnout a můžeme krájet.

  1. Lenko, tenhle tvůj meloun mě naprosto uchvátil. Díky, žes ho tady sdílela, já to rozhodně hodlám vyzkoušet. V červnu má naše dcerka narozky, to bude skvělá příležitost pro dětskou párty :-) Nejvíc mě na tom fascinuje, že se to dá krájet jako klasický meloun, ale jsou v tom kousky ovoce. No prostě bomba!

  2. Zobrazit všech 14 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJedlý balkón
Další článek7 důvodů, proč tropické ovoce patří do tropů, ne na náš stůl