- 3 hrnky špaldové mouky
- 1 hrnek kukuřičné mouky
- 1 hrnek aktivního kvásku
- špetka soli
- rozinky, sušené meruňky
- nasekané mandle
- slunečnicová semínka
- voda nebo rostlinné mléko
- rýžový sirup
- kokos
- citronová kůra
Jak připravit kváskového beránka bez cukru
- Z mouky, kvásku, sirupu, soli, vody nebo mléka vypracujeme vláčné těsto. Ne moc husté, ale ani ne tekuté.
- Zamícháme do něj mandle, semínka, kokos, citronovou kůru a sušené ovoce (může být namočené v rumu nebo mirinu).
- Formu na beránka vymažeme a vysypeme, a na místa, kde mají být oči, vložíme rozinky.
- Naplníme formu těstem a necháme kynout 4 – 8 hodin na teplém místě.
- Pak pečeme asi 50 minut (podle velikosti formy) na 200°C.
Imunita + Jídelníček + Antistres
Tři nabité dny pro vitální podzim!
Rezervovat místo zdarma
Praktické
- Pokud dáte více sušeného ovoce, nemusíte dávat moc sirupu, ovoce to krásně osladí.
- Beránka můžete polít i polevou, např. mandlovou nebo čokoládovou a třeba zasypat kokosem.
- Kvásek do těsta dejte už aktivovaný – tj. den předem ho vytáhněte z lednice, dokrmte moukou a vodou ve stejném poměru a nechejte 9-12 hodin kvasit. Poté odeberte hrnek do těsta na beránka.
Obměna
- Místo špaldové mouky můžeme použít celozrnnou pšeničnou mouku.
Děti
- Dětem podáváme až od 1,5-2 roku. Pokud už ale dítě jí klasické pečivo a koláče, bez obav mu dáme tuto zdravou alternativu.
PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?
Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Beránek chuťově výborný, natřený čokoládovou slastí hořkou je mňamka
Dobrý den, velikonoční beránek před chvílí dopečený
ve staré jenské míse i s deklem. Nevím, zda něl být takto pečený, ale já pekla cca 20 minut s deklem,
potom nadzvela, vypustila páru, přikryla a opět pěkla 20 minut. Nakonec jsem stlumila teplotu na
180 st., oddělala dekl a cca 15 minut dopékala na barvu.
V receptu jsem přidala trošku másla /cca 3 dkg jsem nastrouhala/, dala jsem jako nějaká cukrářka přede mnou oloupané a nasekané mandle, slunečnicová semínka a hrozinky. Přidala ještě 2 PL rumu. Na citronovou kůru jsem zapomněla. Jak bude chutnat
uvidíme zítra, je celý pečený ze špaldové mouky
/kvásek z celozrnné/, zbytek z hladké