Jednoduchý, bezkonkurenčně skvělý a zdravý. Navíc s lahodným RAW feta sýrem. Ideální lehká večeře do tropických letních teplot.

Ingredience
na 1 porci

  • pár listů hlávkového salátu
  • 2 cherry rajčata
  • čtvrt okurky
  • kousek cibulky
  • olej z pražených dýňových semínek
  • kokosový ocet (nebo rýžový)
  • RAW feta sýr

Jak udělat řecký salát s vegan feta sýrem

  1. Začneme feta sýrem. Přesně podle receptu na ricottu si vyrobíme sýr. Můžeme ho nechat fermentovat dle receptu, ale není to nutné.
  2. Umixovaný ricotta sýr rozprostřeme na plát sušičky – buď uděláme pomocí lžičky maličké kulaté sýry (jako na naší fotce) nebo sýr rozetřeme po celé ploše plátu sušičky a poté nožem naznačíme řezy na malé čtverečky nebo obdélníčky. Usušený sýr poté můžeme pomocí řezů rozlámat.
  3. Sušíme na 42°C cca 10-15 hodin.
  4. Natrháme si salát, rajčata nakrájíme na čtvrtky nebo kostičky, okurku na kostičky a cibulku na kolečka.
  5. Vše smícháme.
  6. Salát polijeme dýňovým olejem a octem.
  7. Posypeme usušeným feta sýrem.

Obměna

  • Ještě neusušený feta sýr můžete ochutit – posypat pepřem, provensálskými bylinkami, sladkou nebo uzenou paprikou nebo jiným kořením dle chuti a nechat sušit. Tím vytvoříte více variant.
  • Salát můžete ochutit i klasicky citronovou šťávou, solí, pepřem a olivovým olejem. My jsme zvolili dýňový olej a kokosový ocet.
  • Pokud se vám nechce feta sýr vyrábět, můžete použít i natural bílé tofu, které naložíte přes noc do lednice nebo min. na 2 hodiny do směsi umeocta a olivového oleje, případně můžete přidat i sušené bylinky.
  • Místo hlávkového salátu můžete dát jakýkoliv jiný salát (ledový, rukolu, polníček).
  • Pokud máte rádi, přidejte olivy.

Za 6 dní v kurzu Hubnutí do plavek má dole 1,5 kg a 4 cm v pase!

Dagmar: Jsem 6.den v kurzu Hubneme do plavek a...

Kojené dceři se rapidně zlepšil ekzém

Veronbak: Následkem jídla dle JJ se mé 0,75 kojené...

Díky JJ mám imunitu jak hrom

Eva: Škoda, že jsem takhle nezačala jíst už ve...

Nemůžu si pomoct, ty jídla z kurzu jsou tak dobrá, že vylizuji talíře i hrnce…

Magda: Ahoj všichni, dnes uvařil manžel - zelí, bramborový knedlík a...

Celý kurz shrnu jedním slovem: DĚKUJI

Alenka: Milá Evi, celý kurz bych shrnula jedním slovem,...

Vše zvládám levou zadní a na tréninku mi nestíhají

Gabča: Jsem na detoxu poprvé a moc mě překvapilo,...

Jde to i se dvěma maličkými dětmi

Martina: Ahoj Evi a Helčo, a všichni ostatní ?. Jsem s...

Prva pochvala (dalsie celkom urcite budu nasledovat)

Anička: Dobry den, pred par dnami som objavila vasu stranku...

Nezmizela mi jen přebytečná kila, ale i návaly, chuť na sladké a zlepšila se má paměť

kamlibe: Po dvou týdnech vaření z vašeho jídelníčku se dostavila...

Děkuji za tolik receptů, nápadů a podpory v perfektním kurzu

Alkcz: Milá Evi, Helčo a Romane, Chtěla bych vám všem...

Zatím každé jídlo, které jsem dle JJ vařila, bylo mňam

Kattru: Zatím každé jídlo bylo moc dobré a ani...

Klesl mi cholesterol, glykemie i další hodnoty v krvi

Jana P.: Dobrý den, chtěla jsem vám poděkovat, za...

Z maroda jsem zase činorodá!

Jarka: Ahoj Evi a Heli a všichni klubáci ♥...

Webové stránky JJ jsou návykové!

Annabirke-semerakova: Také já nyní, po ukončení kurzu, děkuji Evičce,...

I v 67 letech lze jíst zdravě!

Zachoptik: Dobrý den, 14 dní je za mnou. Je...

Sladkosti už mi nechutnají

Jendula.cerna: Chci moc poděkovat za skvěle připravený kurz a...

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekLazaňové závitky z cukety
Další článekOpečená cuketa s krémovou rýží