Jednoduchý, bezkonkurenčně skvělý a zdravý. Navíc s lahodným RAW feta sýrem. Ideální lehká večeře do tropických letních teplot.

Ingredience
na 1 porci

  • pár listů hlávkového salátu
  • 2 cherry rajčata
  • čtvrt okurky
  • kousek cibulky
  • olej z pražených dýňových semínek
  • kokosový ocet (nebo rýžový)
  • RAW feta sýr

Jak udělat řecký salát s vegan feta sýrem

  1. Začneme feta sýrem. Přesně podle receptu na ricottu si vyrobíme sýr. Můžeme ho nechat fermentovat dle receptu, ale není to nutné.
  2. Umixovaný ricotta sýr rozprostřeme na plát sušičky – buď uděláme pomocí lžičky maličké kulaté sýry (jako na naší fotce) nebo sýr rozetřeme po celé ploše plátu sušičky a poté nožem naznačíme řezy na malé čtverečky nebo obdélníčky. Usušený sýr poté můžeme pomocí řezů rozlámat.
  3. Sušíme na 42°C cca 10-15 hodin.
  4. Natrháme si salát, rajčata nakrájíme na čtvrtky nebo kostičky, okurku na kostičky a cibulku na kolečka.
  5. Vše smícháme.
  6. Salát polijeme dýňovým olejem a octem.
  7. Posypeme usušeným feta sýrem.

Obměna

  • Ještě neusušený feta sýr můžete ochutit – posypat pepřem, provensálskými bylinkami, sladkou nebo uzenou paprikou nebo jiným kořením dle chuti a nechat sušit. Tím vytvoříte více variant.
  • Salát můžete ochutit i klasicky citronovou šťávou, solí, pepřem a olivovým olejem. My jsme zvolili dýňový olej a kokosový ocet.
  • Pokud se vám nechce feta sýr vyrábět, můžete použít i natural bílé tofu, které naložíte přes noc do lednice nebo min. na 2 hodiny do směsi umeocta a olivového oleje, případně můžete přidat i sušené bylinky.
  • Místo hlávkového salátu můžete dát jakýkoliv jiný salát (ledový, rukolu, polníček).
  • Pokud máte rádi, přidejte olivy.

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

Z receptů JJ jsem úplně unešená

helusa27: Bože, to je dobré! Zatím jsem trochu podezíravá...

Syn začal dobrovolně jíst dušenou zeleninu

Alena.brunova: Teda ty kapustičky na zádíčka! To je mňamkošinka!...

Dcera se mnou začala snídat polévku!

Kajkule: Všechna jídla jsou moc dobrá! Moc vás chválím, pěkně...

Šok: jí to i můj masomil manžel!

Jana: Šok! Jídla z kurzu jí i můj masomil...

Děkuji za podrobné recepty, inspiraci a motivaci

Jája: Dobrý večer, jsem začátečník a tak dost nestíhám.....

Jste pro mě životní inspirací

Alena: moc děkuji za super stránky a za to,...

Díky kurzu mám mnohem více času

Stramis: Z programu jsem naprosto nadšená. Mám díky vaření...

Podle tak nádherně popsaných postupů – to se to vaří!

ivlik: Vaření jde suprově, vzhledem k tomu že jsem...

Začíná mi ujídat můj muž masožrout!

Silvushe: Můj muž "masožrout" začíná ochutnávat a chutná mu! S...

Podpora v kurzu byla úžasná

Bilkorji: Kurz VÝBORNÝ, pro potěchu těla, duše i oka...

Kurz mě nakopl a konečně přemýšlím o tom, co jím

Lucka: Ahoj Evi a Helí, byly jste úžasné a...

Po 6. dni mi splasklo břicho

Market: Dnes 6. den, váha šla krásně dolů o...

Poděkování

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila cca před měsícem....

Díky vašim receptům nemám chuť ani na brambůrky

Inka: Teda...Pár dní s vámi baštím (zatím jako začátečník), ale...

Hltám všechny informace

Lenka B.: Ahoj Evi, děkuji za perfektně zpracovaný článek....

Dle JJ vařím a peču, už od toho neuteču

Petra B.: Dle JJ vařím, smažím, peču od toho už neuteču. Ať...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekLazaňové závitky z cukety
Další článekOpečená cuketa s krémovou rýží