raw
Jak správně skladovat vánoční cukroví, aby vydrželo až do Vánoc
Víte, jak správně uskladnit vánoční cukroví, aby se nekazilo? Jak to udělat, aby sušenky zůstaly křupavé a perníčky změkly? Jsou lepší plastové dózy, nebo...
18 tipů, jak použít lahůdkové droždí
Máte doma lahůdkové droždí a nevíte co s ním? Inspirujte se, kde všude se dá použít, aby jídla chutnala zase trošku jinak! Můžete s...
Přesnídávka nebo smoothie z ostružin
V teplých dnech vás ovocný koktejl nebo přesnídávka příjemně osvěží.
Salát z daikonu, okurky a kysaného zelí
Dnes jsem udělala salát ze samé strouhané zeleniny a rodina byla nadšena ze zcela "nového typu salátu". Kokosový krém vyvolal dojem luxusní dobroty, takže...
Salát z rukoly, mrkve, okurky a ředkvičky
Mám hromadu čerstvé rukoly z maminčiny zahrádky, takže přišla do salátu a všichni se olizovali.
Superrychlé nakládané okurky
Okurková sezona vrcholí, a tak je na čase si udělat ty nejjednodušší a nejrychlejší nakládané okurky - tzv. rychlokvašky. Během 5 minut máte se...
Pikantní kvašené cuketové řezy
Křehké a lahodné rychle naložené cukety. Alternativa kvašených okurek, která se skvěle hodí ke každému jídlu jako bohatý zdroj enzymů, vitamínů a minerálů a...
Lazaňové závitky z cukety
Čekáte hosty? Udělejte jim luxusní občerstvení. Tyto rolky jsou do 5 minut hotové a můžete je udělat i v RAW verzi. A pokud je...
Jahodovo-rybízový zmrzlinový krém
V horkých dnech přijde k chuti zmrzlinový krém z ovoce a ořechů.
Nakládaná cuketa – na delší skladování
Cuketové kvašáky jsou rychle hotové a chtějí také celkem rychle zkonzumovat. Je tu však jednoduchá finta, jak si je připravit trvanlivé na celou zimu,...
Nakládaná cuketa – kvašáky
Cuketové kvašáky nám moc chutnají. Vlastně sotva poznáme rozdíl od okurkových. Naučila nás je kamarádka Jitka, a protože máme vždycky víc cuket než okurek,...
Super křupavé rajčatové chipsy
Máte zahradu plnou rajčat a nestíháte je jíst? Nadělejte z nich chipsy! I kdy rajčata musíme konzumovat s mírou a v sezoně, tento recept...
Osvěžte se zdravě: 7 receptů na zmrzliny bez cukru i pro...
Ideální osvěžení do horkých letních dní? Zdravá zmrzlina! Zapomeňte na ty kupované zmrzliny plné cukru a éček, které nejsou vhodné ani pro nás, natož pro...
Sušené bezinky – superfoods i přírodní lék
Sušené bezinky jsou bezvadná první pomoc při migréně, nachlazení, silném průjmu, bolestech, zánětech a mnoha dalších potížích. Můžete z nich udělat čaj, kloktadlo nebo...
Krémová zmrzlina „Míša“ ze 3 ingrediencí
Míša je oblíbený nanuk u dětí i dospělých, ale jeho složení není příliš ideální. Není nic jednoduššího, než si takovou zmrzlinu vyrobit doma. Stačí...
Domácí jahodová zmrzlina bez cukru
Pokud máte přebytky jahod a vaše děti touží po zmrzlině, kterou jim nechcete kupovat, máte možnost vyrobit si snadno, levně a zdravě domácí verzi....
Melounové mojito
Skvělé nealkoholické osvěžení do tropických letních dnů. Mojito je jeden z nejoblíbenějších letních drinků. V této zdravé verzi je vhodný i pro menší děti.
Video návod: Jak připravit pickles z mrkve
Kvašená zelenina je velmi chutná a zároveň lék to lék. Piklovaná mrkev je moje favoritka v kvašené zelenině. Návštěvy jsou většinou milé překvapené její jemností...
Jahodové smoothie s mátou a meduňkou
Chuť na sladké a mražené výrobky snadno uspokojíte, když si připravíte lahodný koktejl z jahod. Díky mixéru je to skutečně rychlovka.
Ředkvičky naložené v nálevu s ume octem
Vodní pickles s ume octem je velmi jednoduché a velmi chutné. Skvěle se hodí pro případ, že vám vyroste mnoho ředkviček najednou a nestíháte...
Bezová zmrzlina bez cukru
Tak tohle je ta nejlepší zmrzlina, respektive nanuk, jaký jsme kdy měli. Jestli vám voní květy černého bezu, tak tuhle zmrzlinu budete milovat. Prvně...
Bezová šťáva bez cukru
Před heřmánkem smekni, před bezinkou klekni. Až tak se o bezince vyjadřují bylinkáři. Proč si tedy její kouzelnou moc neužít, když má zrovna sezónu....
Nebezpečí zelených smoothie a šťáv – jsou nabité živinami, ale i...
Smoothie a zelené detoxikační šťávy zažívají boom. Možná o nich máte také představu, že jde o tu nejzdravější věc, kterou pro své tělo můžete udělat....
Nakládané ředkvičky (pickles)
Nakládané ředkvičky jsou rychlým a skvělým slaným kondimentem, který chuťově i barevně oživí každý oběd nebo večeři.
Salát s limetkovou zálivkou a vlčím mákem
Vlčímu máku se u nás na zahradě daří lépe než všem původně plánovaným květinám a zelenině. A protože jeho lístky jsou krásně barevné a...
Nakládané modřínové výhonky
Z modřínu se dělají sirupy i tinktury. Léčí se s nimi klouby, revma, záněty horních cest dýchacích, žlučník, játra i ledviny. Mírnější účinek má...
Nakládané smrkové výhonky
Smrkové výhonky jsou léčivé. Můžete z nich připravit sirup, med, naložit je do alkoholu. Nebo jako my do octa a udělat si takové falešné...
Výhonky vojtěšky Alfalfa
Vojtěšku můžete naklíčit a jíst mladičké výhonky s bílými stonky nebo ji můžete nechat růst v květináči a stříhat mladé rostlinky do salátů, jako...
Životabudič – koktejl z kopřivy a dalšího plevele
Čerstvé divoké byliny jsou bohaté na vitamíny, enzymy, minerály a mnoho dalších látek, které naše tělo potřebuje. Pokud vám nechutná žabinec v salátu, vyzkoušejte...
Pampeliškové kapary
Máte rádi kapary? Pak se vám bude líbit česká verze na falešné kapary z pampeliškových poupat. Chutnají velmi podobně jako pravé kapary a když...
Čerstvé natě snadno, rychle a levně
Čerstvé natě plné vitamínů můžete mít snadno a rychle bez dalších výdajů. Stačí šikovně recyklovat zbytky zeleniny, kterou použijete při vaření. "Prdelky" z kořenové...
Naše nejoblíbenější pickles
Milujeme kvašenou zeleninu. Je chutná a plná vitamínů a laktobacilů, kteří se postarají o náš zdravý střevní mikrobiom. Stačí nastrouhat, naložit do sklenice, zatížit a...
Mrkvová vajíčka v čokoládě
Zdravá a rychle hotová veselá (nejen) velikonoční plněná čokoládová vajíčka s překvapením uvnitř. Super svačinka nebo zdravá nadílka na Velikonoce.
Klíčíme semínka ředkvičky
Naklíčená semínka ředkvičky jsou dalším chutný pokladem, který si můžete připravit doma snadno a levně. Obsahují velké množství železa a vitamínu A, podporují naši...
Klíčíme čočku
Čočka je ideální jarní luštěnina. Nemusíme ji však jíst jen vařenou. Pojďme si část vyklíčit. Používat pak můžeme jak klíčky, tak zelené lístečky, které nám...
Květák naložený v umeoctu
Květák naložený v umeoctu dobře vypadá i chutná. Jeho příprava je velmi snadná a skvěle se tak zužitkují případné přebytky ze zahrádky. Během pár...
Klíčíme vojtěšku Alfalfa
Vojtěšku pojmenovali alfalfa, což znamená otec všech potravin. Považuje se za elixír života. Jako všechny klíčky, i ona obsahuje cenné a léčivé látky, které...
Klíčíme mungo
Mungo jsou zelené fazolky, které po naklíčení chutnají podobně jako čerstvý hrášek. Mají osvěžující nasládlou chuť, posilují imunitu, detoxikují organismus a nenadýmají. Máme je...
Zelené výhonky čočky
Používání čerstvých výhonků je výbornou prevencí před jarní únavou. Olistěné výhonky červené čočky poskytují krom jiného také chlorofyl ceněný pro své detoxikační účinky. Na jaro...
Salát s naklíčenou čočkou a pikantní zálivkou
Osvěžující jarní salát s naklíčenou čočkou a výbornou zálivkou vhodně doplní jakékoliv luštěninové jídlo.
V čem klíčit semínka (domácí nakličovací misky)
Že klíčky jsou skvělým zdrojem vitamínů, enzymů a minerálů, to víme. Ale mnozí z vás stále nevědí, jak snadno semínka naklíčit a sháníte speciální...
Jak klíčit semínka a vše o klíčení
Klíčky jsou hotový poklad. Zařadit klíčky do jídelníčku je ideální a také levný způsob, jak po zimě obohatit stravu o vydatnou porci vitaminů a...
Klíčíme cizrnu
Pokud vás na jaře klíčení chytlo a nevíte, co byste ještě naklíčili, zkuste pro změnu naklíčenou cizrnu. Chutná lehce oříškově a dá se použít...
Jak udělat pražené kokosové máslo
Pražené kokosové máslo je nebe v puse a lze ho vytvořit během pár minut z pohodlí domova. Skvělá alternativa k arašídovému máslu, ale jeho...
Jak udělat máslo z pistácií
Krásné zelené máslo s chutí oblíbených pistácií. Zkuste ho namazané na pečivo, na kaši nebo jen tak na lžičku. Výborné je se špetkou soli...
Arašídové máslo (buráková pomazánka)
Krémové, tekuté, jemné a arašídové. Jednoduše luxusní čerstvé burákové máslo, které si doma vyrobíte během chvilky o 50 % levněji než kdybyste si ho...
Jak udělat máslo z para oříšků
Chuťově velmi zajímavé, smetanové, tekuté a jemné máslo z para oříšků během pár minut doma za zlomek ceny. Para oříšky jsou skvělým přírodním zdrojem...
Kokosovo-ořechové Raffaello máslo
Oblíbené raffaello kuličky ve formě lahodného krémového máslíčka jen ze 3 ingrediencí. Perfektní jen tak na lžičku, do kaše, na krémy a další sladké...
Jak vyrobit domácí sýr Roquefort (vegan, bez mléka)
Také vám na rostlinné stravě chybí sýry? Není nic jednoduššího, než si je vyrobit. S tímto receptem si můžeme snadno doma vyrobit luxusní domácí...
Luxusní čokoládové truffles – hotové do 5 minut
Ultra rychlé a hříšně dobré čokoládové truffles, které je hotové během chvilky. Vhodné nejen jako vánoční cukroví, ale také jako bonboniéra nebo zdravé sladké...
7 tipů na rychlé a jednoduché jedlé dárky k Vánocům
Pomalu se nám blíží Vánoce... Také už vás trápí co zase vymyslet za dárky svým blízkým a potřebujete, aby vás to nezruinovalo, a přitom...
Kešu máslo Slaná vanilka
Smetanově jemné, se špetkou soli a vanilky. Luxusní máslíčko, které si během chvilky připravíte doma. My ho milujeme jen tak na lžičku, kaši, s...
Jak udělat domácí nutellu bez cukru
Naučte se připravit si domácí zdravou nutellu - lískooříškovou pomazánku bez cukru. Rozpouští se v ústech, je tak akorát sladká, krémová, čokoládová... prostě mňam...
Jak udělat domácí kešu máslo
Jemné, krémové a slaďoučké máslíčko z kešu oříšků skvělé jen tak na lžičku, do kaší, zeleniny a dezertů. Dá se rychle připravit i doma...
Jak vyrobit domácí hermelín (vegan, bez mléka)
Také vám na rostlinné stravě chybí sýry? Není nic jednoduššího, než si je vyrobit. S tímto receptem si můžeme snadno doma vyrobit luxusní domácí...
Jak udělat domácí mandlové máslo
Mandlové máslo se dá rychle připravit i doma za pár korun. Je jemné, lahodné, dá se ochutit na spoustu způsobů a využít nejen do...
Mandlový roztíratelný sýr obalený v pepři
Chybí vám něco, čím byste si namazali pečivo? Tento fermentovaný RAW "sýr" z mandlí je plný bílkovin, vhodný pro alergiky na mléko i vegany. Výborný...
Dcerka dohnala opožděný vývoj a zbavila se ekzému (Petra)
Petra si vyzkoušela low carb stravu, paleo, raw i whole 30. Až čtvrté dítě ji díky atopickému ekzému a opožděnému vývoji donutilo udělat radikální...
Nasušte si zásobu na zimu – 9 tipů, jak využít doma...
Podzim je obdobím úrody a hojnosti ovoce, zeleniny a dalších darů přírody. Je škoda toho nevyužít. Skvělým pomocníkem je sušička, díky které si můžeme...
Tahini-hořčičný dip na zeleninu i saláty (ze 4 ingrediencí)
Jednoduchý, rychlý a lahodný tahini dresink, který se hodí na cokoliv - od pečené zelenině, po saláty, buddha bowls, jako dip k namáčení, do...
Sušička nejen na ovoce – s exkluzivní slevou
Domluvili jsme pro vás velkou slevu několik tisíc Kč na naši oblíbenou sušičku Yden - třeba jako prima vánoční dárek pro sebe nebo rodinu....
Paleo nebo raw food? (Michael Pollan)
Některé z vás znepokojují dva stravovací směry, které jsou v poslední době velmi módní. Paleo dieta a raw food. Byli tu v různých obměnách...
Dýňový parmazán (vegan)
Skvělý kondiment, který dochutí jídla typu těstoviny, rizota, polévky, saláty a další dobroty! Doporučujeme umístit na stůl místo solničky.
Luxusní ořechové koule – rychlý dezert pro děti i návštěvu
Když má přijít návštěva, dělám tyto luxusní nepečené ořechové kuličky a vždy se po nich jen zapráší. Hodí se i na sváteční stůl, dětem...
Kořeněné pickles jablko-zelí-zázvor
Voní a chutná téměř jako štrůdl. Kvašené zelí a jablíčka v kombinaci s kořením a zázvorem jsou výbornou zahřívací a velmi chutnou kombinací kvašené...
Ovesný jogurt (bez sóji)
Ovesný jogurt (oat jogurt) je skvělou alternativou pro všechny, kteří si chtějí dopřát rostlinný jogurt, ale chtějí omezit sóju v jídelníčku. V jogurtovači je...
Luxusní sójový jogurt ze 2 ingrediencí – lepší než kupovaný
Pro zpestření si ráda dávám Sojade jogurt, ale jeho cena mě odrazuje. Tento domácí jogurt je ještě mnohem lepší než Sojade a vyjde vás...
Dokonalý mazací paprikový „sýr“ (bez mléka). Ze 4 ingrediencí.
Tato pomazánka je tak luxusní, že i návštěvy, které nejí zdravě, se oblizují a chtějí recept. Stačí vám na něj 4 ingredience a do...
Na mák z českého trhu není spolehnutí. Tyto jsou pančované, ukázaly...
Česko je země máku - jsme největšími milovníky na světě. Za rok spotřebujeme skoro až půl kila máku na hlavu. O to horší je...
Jogurtový dip s pažitkou (vegan)
Nejrychlejší dip vhodný k pečené a napařené zelenině, karbanátkům nebo do náplně na palačinky či jako dresink na salát. Pokaždé si ho můžete udělat...
Nejrychlejší rostlinné mléko: hotové do 1 minuty
Rostlinné mléko se dá vytvořit doma během 1 minuty a za pár korun! Stačí vám k tomu 2 ingredience a jakýkoliv (i méně výkonný)...
Tahini zálivka
Nejjednodušší zálivka na saláty, kaše i zeleninu, kterou vykouzlíte během chviličky z pouhých 2 ingrediencí.
Coleslaw salát
Velmi populární studený zelný salát s holandským původem. Je jednoduchý, rychlý a na jeho přípravu vám postačí pár surovin.
Rajčatový salát
Rajčatový salát je klasická salátová příloha k hlavním jídlům. V naší verzi si ho uděláme stejně dobrý, ale bez špetky cukru.
Parmezánový salát
Lehoučký a osvěžující salát s hořčicovo-medovou zálivkou a hojně zasypaný veganským parmazánem.
Naložené sedmikrásky
Naložte si sedmikásky. Je to snadné, rychlé a chutné. A taky tím můžete šikovně zaměstnat děti, sbírat sedmikrásky a dávat je do lahvičky je...
Pickles z řepy a daikonu
Červená řepa má nejvyšší obsah železa a mědi ze všech zelenin. Kvašení ji pozvedne ještě o úroveň výš. Pickles z řepy v kombinaci se...
Pickles daikon-mrkev-cibule
Výborná kvašená zelenina nabitá vitamíny a živinami pro naše tělo a náš střevní mikrobiom. Stačí nastrouhat, naložit do sklenice, zatížit a za 5 dnů je...
Semínkovo-oříškové kuličky s mákem
Rychlé a moc dobré kuličky pro doplnění energie nebo jen tak na mlsání. :-)
3 skvělé marinády (nejen) na tofu a tempeh
Natural tofu a tempeh, ale i seitan jsou sami o sobě bez chuti. Výborným způsobem, jak jim dodat chuť je právě marinování. Pak už...
Co je to RAW food – přednosti a rizika
Raw strava (vitariánství) se v Česku velmi rozmohla. Zdravé výživy nabízí spoustu raw slaných i sladkých dobrot, dokonce existuje i mnoho restaurací a kaváren...
Salát z polníčku s hořčičnou zálivkou
Výborný, svěží a ultra rychlý polníčkový salát vhodný jako příloha k hlavnímu jídlu.
Kvašená červená řepa s křenem
Křen posilňuje organismus, odhleňuje, udržuje správnou mikroflóru ve střevech a pomáhá při infekcích ledvin i močových cest. V kombinaci s řepou a zelím v...
Kadeřávkové a kapustové chipsy s česnekem
Kapusta a kadeřávek jsou zimní zeleninou plnou živin (např. důležitého vápníku). Pojďme je chutně zpracovat! Třeba v podobě těchto chipsů, které milují i děti....
Vosí hnízda (bez lepku, raw)
Tyto bezlepkové ořechové úlky nebo také hnízda jsou moje oblíbené cukroví. Jsou totiž hotové během pár minut a to i na Štědrý den, a...
Rumové kuličky (bez lepku, raw)
Jednoduché, rychlé a luxusní rumové kuličky, které nesmí chybět na žádném vánočním stole.
Jak strava ovlivnila zuby u našich dětí
Také se vám svírá nitro při pohledu na černé, zkažené nebo zcela chybějící zoubky u velmi malých dětí? Tento pohled se mi vryl hodně...
Jemný domácí jablečný křen
Tohle je náš nejoblíbenější kondiment pro chladné dny. Děláme si ho doma sami. Levně a bez chemie. Kupované obsahují kromě jablek a křenu ještě...
Kvašená zelenina se zázvorem proti chřipce
Nevlídné podzimní a zimní chladné období s sebou přináší riziko prochladnutí a nemocí. Přírodní prevencí i lékem může být třeba tato kvašená zelenina nabitá...
Křenový smetanový dip (bez laktózy)
Křen má antibiotické a desinfekční účinky na lidský organismus. Pomáhá posílit organismus a léčit rýmy, nachlazení, kašel a záněty dýchacích cest. Tento lahodný dip...
Lahůdkové droždí versus klasické
Není droždí jako droždí. My se dnes zaměříme na to lahůdkové. Z droždím mají sice společný kmen kvasinek a část výroby, ale výsledný produkt...
Celerová remuláda
Netradiční, ale výborný salát ze syrového celeru podle francouzského receptu. Výborná příloha například k topinkám z kváskového chleba, s různými plackami nebo jako salátek...
Jak na to – korejská kimchi nakládaná zelenina
Korejský fermentovaný salát kimchi je výborná vitamínová bomba. V různých žebříčcích o nejzdravější jídlo je na prvních příčkách. Vytvořte si ho doma ve veganské...
RAW palačinky pouze z 1 ingredience
Máte přebytek jablíček? Vyrobte si ovocnou palačinkovou kůži, kterou můžete naplnit nádivkou dle vaší chuti. Palačinky si můžete vyrobit i do zásoby. Takto usušené...
Domácí vegan bílý jogurt
Čistě rostlinný jogurt svou chutí i strukturou připomínající bílý jogurt Hollandia. Hodí se jak k ovoci, tak také jako součást zálivek.
Persillade
Francouzská petrželková omáčka do salátů, zeleninových pokrmů, na pomazání pečiva, placek nebo do teplých jídel.
Kešu majonéza
Lehounká, zdravá a výživná majonéza vhodná do salátů, ale i do teplých jídel, tortill, jako dip k zelenině nebo omáčka k těstovinám.
Avokádová zálivka
Krémová, našlehaná a jemná zálivka plná zdravých nenasycených mastných kyselin a živin. Mimo saláty se dá použít i jako dip, omáčka nebo pomazánka.
Veganský parmezán
Kombinace kešu a lahůdkového droždí vytvoří chuť připomínající parmazán. Výborná posypka salátů, hlavních jídel jako jsou rizota, těstoviny, lazaně nebo třeba ingredience do pesta.
Marinované žampiony
Jedli jste už někdy syrové žampiony? Tento recept je rychlovka, kterou překvapíte sami sebe i hosty. Marinované žampiony krásně změknou a vsáknou do sebe...
Marinované houby shitake
Shitake houby nám pomáhají detoxikovat tělo a mají spoustu zdravotních benefitů. V této úpravě získají slanou chuť a hodí se jako ozvláštnění salátů, hlavních...
Kurkumové kuličky
Tyto exotické kuličky barevně i chuťově ozvláštní každý salát. Rozplývají se na jazyku, jsou šťavnaté a jejich chuť je lahodně kokosová s nádechem citrónu.
Bílý jogurt z domácího kokosového mléka
Máte rádi rostlinné jogurty? Tak si je pojďte za pár korun rychle a snadno vyrobit doma. Zcela bez jakýchkoliv drahých či nedostupných surovin. Stačí...
Ovocný salát s jogurtem
Osvěžující, lehký a zdravý ovocný salát s jogurtem potěší oko i chuťové buňky a uspokojí vaši chuť na sladké.
Waldorf salát
Světoznámý salát, jehož původ sahá na konec 19. století, je opravdu chuťovým zážitkem. Připravte se na harmonické spojení jablka, celeru, salátu, hrozinek a ořechů...
Mrkvovo-jablečno-zelný salát
Netradiční kombinace mrkve, sladkého jablíčka a kysaného zelí. Výborný přílohový salát k hlavním jídlům skládajícím se z těstovin nebo třeba čočky.
Lehký letní salát
Chcete svému tělu odlehčit, dodat vitamíny, minerály, antioxidanty a přitom si i pochutnat? Tento lehoučký jarní nebo letní salátek splňuje vše.
Okurkový salát
Klasický český sladkokyselý okurkový salát je vhodný jako příloha ke slaným hlavním jídlům. Tentokrát ale úplně bez bílého cukru!
Nejjednodušší jogurt z kokosového mléka
Toto je asi nejjednodušší a nejrychlejší rostlinný jogurt, jaký existuje. A lahodnyý! Příprava zabere minutu a z výsledku budete nadšení. Z tohoto jogurtu můžete...
Čokoládové pralinky s náplní
Pokud milujete čokoládu, ale nechcete jíst tu z obchodu plnou cukru, mléka a tuku, pak pro vás máme rychlý a uspokojující recept na zdravé...
Řecký salát s RAW feta „sýrem“
Jednoduchý, bezkonkurenčně skvělý a zdravý. Navíc s lahodným RAW feta sýrem. Ideální lehká večeře do tropických letních teplot.
Mandlový „sýr“ ricotta
Rychlá, jednoduchá a moc dobrá domácí "ricotta" zcela bez mléka. Z 6 ingrediencí, které určitě máte doma! Výborná na čerstvé pečivo, placky, do palačinek...
Luxusní cuketové ravioly
Naprosto luxusní jednohubky vhodné nejen na party. Jsou raz dva hotové, vypadají velice efektivně a jsou velmi jedlé! A navíc jsou zdravé, plné živin...
RAW cuketové pesto
Čerstvé cuketové pesto je rychlý a výborný způsob, jak lahodně spotřebovat přebytky cuket ze zahrádky. Pesto máte hotové dřív, než se vám uvaří špagety!
Dalmácký salát
Chorvatské saláty mají specifickou chuť a my jsme jí přišli na kloub - použili jsme stejné bylinky a skvělý salát je na světě.
Salát se zlatou řepou
Už jste jedli zlatou řepu? Uvnitř je krásně žlutá a chutná trochu jako jablka křížená s mrkví. Nemá ostrou zemitou chuť jako ta červená....
Jahodovo-bezinkový nanuk
zralé jahody
domácí bezinková šťáva
pokud nemáte šťávu, tak rýžový sirup nebo med
trochu pylu oklepaného z bezinkových květů
pár kvítků bezinek
Postup
Jahody...
Mrkvové a cuketové špagety
Máte doma kráječ, který umí nakrouhat dlouhé spirálky z čehokoliv? Nenechte ho zahálet a udělejte si zeleninové špagety. Je to cesta, jak dostat zeleninu...