Čekáte hosty? Udělejte jim luxusní občerstvení. Tyto rolky jsou do 5 minut hotové a můžete je udělat i v RAW verzi. A pokud je chcete jako hlavní chod, stačí je jen naskládat na plech, polít salsou a zapéct...

Ingredience
pro 2 porce

Jak udělat závitky z cukety

  1. Cuketu si podélně pomocí ruční mandolíny nebo širší škrabky nakrájíme na tenké dlouhé plátky.
  2. Plátky dáme na suchou pánev (pro RAW verzi vynecháme tento krok a použijeme plátky syrové) a necháme je dozlatova opéci na nižším plameni.
  3. Necháme je chvilku vystydnout.
  4. Mezitím si ricottu dáme do mističky a přimícháme na jemno nasekanou bazalku (nebo kopr), případně trošku bazalkového pesta. Můžeme dochutit i lahůdkovým droždím.
  5. Plátky cuket si potřeme ricottou a zarolujeme.
  6. Podáváme například spolu s dipem nebo salsou, závitky jsou ale dobré i jen tak, bez salsy.

Tip: Doporučujeme „rajčatovou“ salsou, ve které závitky namáčíme nebo salsou závitky přelijeme.

Obměna

Praktické

  • Tyto závitky se skvěle hodí jako malé občerstvení na party a oslavy. Zabodují i u dětí.
  • TIP na gurmánský zážitek: Pro gurmány doporučuji cukety potřít ricottou, poté poklást listy špenátu, na to salsu a strouhaný uzený tempeh nebo tofu. Poté zarolujte a podávejte pokapané dýňovým olejem.
  • Verze v troubě á la hlavní chod: Můžete také rolky udělat ze syrových cuketových plátků, namazat ricottou, poklást špenátem, zarolovat, polít rajčatovou salsou a posypat strouhaným uzeným tofu nebo tempehem a dát zapéct do trouby jako hlavní chod na cca cca 15-25 minut.
  • Pokud budete dělat větší množství závitků, ogrilujte plátky cukety v troubě místo pánvičky, bude to rychlejší.
  • Pro RAW verzi cukety neopékejte na pánvičce, ale použijte syrové plátky, které zarolujte naprázdno, propíchněte párátkem (viz foto vpravo) a poté naplňte ricottou shora.

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 1,5 roku.

Staňte se členy Klubu Jíme Jinak

Získáte videorecepty, jídelníčky, rozhovory s odborníky, rady, slevy na nákupy a online kurzy.

materiály

Obdivuji pestrost ve vašich receptech

Romana: Prozatím se rozkoukávám, obdivuji pestrost, s kterou je...

Nehoní mě mlsná a dokázala jsem se vzdát kávy

Silvushe: Evi, Helčo, jste fenomenální ! Vy i vaše...

Rozloučila jsem se s pneumatikou na břiše (Vlaďka)

Vlaďka: Kurz Jarní očista je sice oficiálně u konce,...

Nezmizela mi jen přebytečná kila, ale i návaly, chuť na sladké a zlepšila se má paměť

kamlibe: Po dvou týdnech vaření z vašeho jídelníčku se dostavila...

Nemohu se od tohoto webu odtrhnout

Kateřina: Dobrý den, ráda bych Vám touto cestou poděkovala...

Už vím, jak na to (Eva)

Evacernosk: Evičko a Romane, mám vás oba ve své...

Prva pochvala (dalsie celkom urcite budu nasledovat)

Anička: Dobry den, pred par dnami som objavila vasu stranku...

Recepty v kurzu jsou perfektně připravené

Dudkoa: Jste super, zatím mám za sebou 10. den...

Musím pořídit nový šatník – zhubla jsem z 60 na 53 kg!

Hanka: Jen jsem Vám chtěla poděkovat. V kurzu jsem...

Vaření dle JJ je jednoduché a nejsem unavená, takže to jde samo

Jana: Těch informací je hodně, ale strašně mě to...

Prožívám teď zářící období (Kattynka)

Kattynka: Momentálně se nacházím v jiné životní rovině -...

Toto je stravování, který jsem celý život hledala

Danfejfar: Dobrý den, děkuji, děkuji. děkuji. Toto je stravování,...

Pořád je tu něco zajímavého a nového, ani nestíhám sledovat!

Katka: Ahoj holky, moc děkuju za stránky, čerpám z...

Martina: Výborné! A muž pochválil: „Máš

Martina: Výborné! A muž pochválil: "Máš to dobrý" :)...

Cítím se neskutečně lehčí a zmizelo i bušení srdce

Jaterik: Ahoj holky, moc děkuji za skvělý program. Vaření...

Okolí si všímá změny a já se cítím báječně

Pcmunoav: Přihlásila jsem se do programu Hubneme do plavek,...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekAž 37 % kupovaných zmrzlin je kontaminovaných bakteriemi. Prodejci nečistí stroje
Další článekDomácí jablečný ocet – jak ho snadno vyrobit krok po kroku