Čekáte hosty? Udělejte jim luxusní občerstvení. Tyto rolky jsou do 5 minut hotové a můžete je udělat i v RAW verzi. A pokud je chcete jako hlavní chod, stačí je jen naskládat na plech, polít salsou a zapéct...

Ingredience
pro 2 porce

Jak udělat závitky z cukety

  1. Cuketu si podélně pomocí ruční mandolíny nebo širší škrabky nakrájíme na tenké dlouhé plátky.
  2. Plátky dáme na suchou pánev (pro RAW verzi vynecháme tento krok a použijeme plátky syrové) a necháme je dozlatova opéci na nižším plameni.
  3. Necháme je chvilku vystydnout.
  4. Mezitím si ricottu dáme do mističky a přimícháme na jemno nasekanou bazalku (nebo kopr), případně trošku bazalkového pesta. Můžeme dochutit i lahůdkovým droždím.
  5. Plátky cuket si potřeme ricottou a zarolujeme.
  6. Podáváme například spolu s dipem nebo salsou, závitky jsou ale dobré i jen tak, bez salsy.

Tip: Doporučujeme „rajčatovou“ salsou, ve které závitky namáčíme nebo salsou závitky přelijeme.

Obměna

Praktické

  • Tyto závitky se skvěle hodí jako malé občerstvení na party a oslavy. Zabodují i u dětí.
  • TIP na gurmánský zážitek: Pro gurmány doporučuji cukety potřít ricottou, poté poklást listy špenátu, na to salsu a strouhaný uzený tempeh nebo tofu. Poté zarolujte a podávejte pokapané dýňovým olejem.
  • Verze v troubě á la hlavní chod: Můžete také rolky udělat ze syrových cuketových plátků, namazat ricottou, poklást špenátem, zarolovat, polít rajčatovou salsou a posypat strouhaným uzeným tofu nebo tempehem a dát zapéct do trouby jako hlavní chod na cca cca 15-25 minut.
  • Pokud budete dělat větší množství závitků, ogrilujte plátky cukety v troubě místo pánvičky, bude to rychlejší.
  • Pro RAW verzi cukety neopékejte na pánvičce, ale použijte syrové plátky, které zarolujte naprázdno, propíchněte párátkem (viz foto vpravo) a poté naplňte ricottou shora.

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 1,5 roku.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Moje hmotnost je konečně stabilní

Iva V.: Ahoj Evi, já jsem úplně nadšená ze...

Už nemám chutě na sladké ani na maso…

Jitchramost: Cítím se skvěle, jsem překvapená, kolik mám energie...

Jsem ráda, že jsem se do klubu JJ přihlásila

Katka: moc, moc děkuji za klub JJ, jsem z toho...

Vyřešilo se plno mých zdravotních problémů

Krizoak: Ráda bych vyjádřila obrovské díky Evičce a celému...

Z jídel jsem nadšená, jedí to i moji chlapi

Maca.s.: Z jídel jsem úplně nadšená, už jsem dělala...

Díky za obrovskou inspiraci

Touto cestou chci Evě a Heleně poděkovat za záslužnou...

Největší hubnutí nastalo po vysazení cukru a bílého pečiva

Mrask: Dobrý den, začala jsem asi 14 dní před...

Faldy na břiše jsou pryč, zálibně se dívám do zrcadla

Lucka: Tak činím nyní bilancování mé  Jarní očisty. Jelikož...

Jak krásný je svět, když máte zdraví

Vladka: Holky, chci Vám napsat krátký komentář. Byla jsem...

Syn začal dobrovolně jíst dušenou zeleninu

Alena.brunova: Teda ty kapustičky na zádíčka! To je mňamkošinka!...

Nehoní mě mlsná a dokázala jsem se vzdát kávy

Silvushe: Evi, Helčo, jste fenomenální ! Vy i vaše...

Inspirující kurz pro začátečníky

Lenka: Milá Evo, milá Helčo, ještě jednou vřelé díky za...

Jíme jinak mi dává smysl

Palmate: Děkuji za váš kurz. Studuji čínskou medicínu a...

Nejlepší knedlíčky

Lenka: Tyto knedlíčky jsou chuťově snad nejlepší, jaké jsem...

Lepší než doktor

Mija: Krásný den všem, chtěla bych se poprvé podělit...

To, co děláte, mě obohacuje, inspiruje a učí

Pavla: děkuji Vám za Vaši lásku k jídlu, díky níž...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekAž 37 % kupovaných zmrzlin je kontaminovaných bakteriemi. Prodejci nečistí stroje
Další článekDomácí jablečný ocet – jak ho snadno vyrobit krok po kroku