Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Cuketový “tatarák”

Uvařeno
bez lepku
bez vajec

Cuketové zelí a cuketové bramboráky jsou už nuda. Ale co takový cuketový tatarský biftek?! Je téměř k nerozeznání od klasického, je bez masa i vajíček a je do 5 minut hotový. Skvělá večeře s kouskem domácího kváskového chleba nebo s domácími plackami…

Ingredience
na 2 porce
  • 1 malá cuketa
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 0,5-1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička hrubozrnné hořčice (dle toho, jak máte pikantní)
  • špetka chilli
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • k dochucení: sůl, pepř
Jak připravit vegan tatarák z cukety
  1. Cuketu si nastrouhejte nahrubo a vymačkejte z ní šťávu.
  2. Na oleji v hrnci orestujte na kostičky nakrájenou cibulku s velkou špetkou soli.
  3. Až bude zlatavá, přidejte utřené česneky.
  4. Chvilku orestujte a dejte stranou.
  5. Do hrnce teď dejte nastrouhanou cuketu a jemně posolte. Nechejte cuketu dusit 5 minut na nejnižším plameni.
  6. Na závěr vše smíchejte, ochuťte sojovou omáčkou, protlakem, hořčicí, mletou paprikou, pepřem a chilli.
  7. Podávejte s kváskovým chlebem nebo plackami.

Praktické

  • Hořčici, protlak a shoyu přidejte dle chuti. Pokud přidáte více protlaku a mleté papriky, tatrák bude nejen chuťově, ale také barevně k nerozeznání od originálního masového.
  • Pokud si tataráku uděláte víc, můžete si ho zavařit do skleniček a mít ho po ruce pro případ nouze k chlebu nebo plackám – například na výlety.

PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

97 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Tak musím říci, bylo to vynikající. I ty placky se povedly, i když mi těsto vůbec nechutnalo a připadlo mi hrozně hořké. Výsledek stál za to.

Fakt výborné, moc jsem si pochutnala. Asi bude brzy znova. 🙂

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

57
107

Svatomartinské “Huso”-knedlo-zelo

Česká sváteční klasika nezklame ani v našem odlehčeném provedení. Huso knedlo zelo podle Jíme Jinak je skutečná lahůdka, na které si určitě pochutnají všic...

Sushi rolky z rýžového papíru

Nemáte rádi řasy? Pak zkuste alternativu sushi – vyměňte nori řasu za rýžový papír. Toto sushi chutná i dětem.

Voňavý citronový čirok s čočkou

Přirozeně bezlepkové, lehké a přitom výživné jídlo skvělé pro odlehčení jídelníčku po svátcích. Příprava je jednoduchá a výsledkem je chutné jídlo s vůní c...

Carpaccio z řepy Chioggia

Lehké, osvěžující a rychlé letní jídlo plné barev, při jehož servírování se můžete vyřádit vy i vaše děti.

Citronová kaše s pikantním tofu

Letní recept vonící po sušeném citronu, který využijeme i v zimních měsících do čajů a jako dochucovadlo.

Slaný mini cheesecake (bezlepkový)

Poměrně rychlý bezlepkový recept, který můžete využít jako malý předkrm pro hosty. Pohrajte si z barvami a zdobte povrch dortíků dle vaší fantazie. Sladší ...