Cuketové zelí a cuketové bramboráky jsou už nuda. Ale co takový cuketový tatarský biftek?! Je téměř k nerozeznání od klasického, je bez masa i vajíček a je do 5 minut hotový. Skvělá večeře s kouskem domácího kváskového chleba nebo s domácími plackami...

Ingredience
na 2 porce
  • 1 malá cuketa
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 0,5-1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička hrubozrnné hořčice (dle toho, jak máte pikantní)
  • špetka chilli
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • k dochucení: sůl, pepř

Jak připravit vegan tatarák z cukety

  1. Cuketu si nastrouhejte nahrubo a vymačkejte z ní šťávu.
  2. Na oleji v hrnci orestujte na kostičky nakrájenou cibulku s velkou špetkou soli.
  3. Až bude zlatavá, přidejte utřené česneky.
  4. Chvilku orestujte a dejte stranou.
  5. Do hrnce teď dejte nastrouhanou cuketu a jemně posolte.
  6. Nechejte cuketu dusit 5 minut na nejnižším plameni.
  7. Ochuťte sojovou omáčkou, protlakem, hořčicí, mletou paprikou, pepřem a chilli.
  8. Podávejte s kváskovým chlebem nebo plackami.

Praktické

  • Hořčici, protlak a shoyu přidejte dle chuti. Pokud přidáte více protlaku a mleté papriky, tatrák bude nejen chuťově, ale také barevně k nerozeznání od originálního masového.
  • Pokud si tataráku uděláte víc, můžete si ho zavařit do skleniček a mít ho po ruce pro případ nouze k chlebu nebo plackám – například na výlety.

Neuvěřitelných 13 cm v pase dole!

Iveta: Od začátku ledna mám 5 kg dole, díky...

Děkuji za cenné vychytávky a úžasnou motivaci

Annabirke S.: Ahoj Evi. O pochvalu nemáte nouzi, ale...

Měníte mi život k lepšímu

Pája: Ahoj, moc díky, v 50 mi měníte život...

Poděkování

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila cca před měsícem....

Je mi mnohem líp ve vlastním těle

Hanka: Dobrý den, děkuji za kurz. Zhubla v pase...

Chtěla jsem se naučit vařit z dravě a kila dolů jsou příjemnou odměnou

Žaneta: Hlásím 3kg dole :). Pravda je, že jsem...

Za 14 dní mám dole 5,3 kg a 5 cm v pase!

Alenaleak: Po 14 dnech mám dole 5,3 kg a...

Začala jsem milovat vaření díky JJ

Alena M. K.: Evi, moooc děkuji za kurz, týden...

Konečně vím „ jak na to“

Marcela: Ahoj holky, Evičko, Helenko, opravdu moc pěkný kurs. Přála...

Miluju vás a vaši práci. Mám konečně zpět svou menstruaci

Ilona L.: Evi posilam muj posledni komentar do jarni...

Už nemám chutě na sladké ani na maso…

Jitchramost: Cítím se skvěle, jsem překvapená, kolik mám energie...

S každým jídlem si říkám: „Tohle je TOP“

Eva: S každým dalším jídlem si říkám "tak tohle je...

Toto je stravování, který jsem celý život hledala

Danfejfar: Dobrý den, děkuji, děkuji. děkuji. Toto je stravování,...

Jsem vděčná za tuto stravu

Iva: Tento druh stravy mě přináší velký kus klidu,...

Přestala mi být konečně zima

Ilona L.: Evi a Helenko, hlásim úspěchy po odezněni...

Dcera díky vám měla svůj první štrůdl a byla nadšená

Stramis: Včera jsem zkoušela bezlepkové těsto z jahel a...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Evičko, hořčici mám mletou nebo celou (kuličky), kterou bych měla používat? Omlouvám se, jsem si ještě hodně nejistá tak se ptám na vše :-)))děkuji

  2. Opět další skvělý recept :). Cukety nám postupně dozrávají na zahrádce a tak jsem moooc ráda, že mám další způsob jak je chutně zpracovat. Tatarák nám velmi chutnal. Děkuji vám za recept, holky 🙂 . Ještě tento týden vyzkouším upéct váš sladký cuketový chlebíček.

  3. Krok 4 se ztrácí. Cuketu jsem dala dusit přímo na orestovanou cibuli s česnekem. A celkový výsledek? Bomba, jako všechny recepty.

    • Ideál je čerstvá, právě dovařená co nejdříve snědená. Zavařená je vždycky horší. Léčivá je čerstvá, ale pokud to nejde jinak, je nadbytek apod., jsme zdraví, není problém občas něco takto uchovat.

  4. Děkuji za super nápad. Místo cukety jsem použila štýrskou dýni,která je chuťově nevýrazná. Měla jsem zbytek cizrnoveho hummusu a část tataráku jsem smíchala s ním, další topinku z domácího kváskového žitného chleba jsem udělala dole hummusu a nahoře tatarák a třetí pouze s tatarákem.. Všechny 3verze výborné, zasytily.

  5. Tataráček je vynikající na cokoliv. Doma měl veliký úspěch, takže jsem i několik sklenic zavařila na zimní časy 🙂

  6. Dělala jsem poprvé, vynikající, děi i manžel mlaskají ještě teď :-). Moc děkuji za skvělý recept.

  7. U nás ted6 veljý úspěch (u dospěláků), i když jsem nedala vše, těšíme se na repete! Děti byly rády, že nemusí ochutnávat 😀

  8. Zobrazit všech 32 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článek13 rychlých a zdravých svačin, které si vzít k vodě
Další článekRychlé plněné švestkové knedlíky bez lepku